Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (291)

kingik 

všechny recenze uživatele

Belmondo zase svádí ženy a troufá si dokonce na tehdy mladičkou, a jeho milenku hrající Sophie Marceau, vydávat za svoji dceru. Chyběl lepší děj, lepší gagy a s typickým francouzským humorem už delší dobu nekamarádím. Belmondo na sebe strhával veškerou pozornost, i když kecal bych, že jsem nepokukoval po Marceau, která asi před ním trpěla ostychem, není se co divit, když hrála s takovým matadorem. Dlouhé dialogy pořád o tom samém, občasné sklony ke crazy komedii a špetka erotiky. Poměr toho rozhodně nebyl ideální. A vyhledávat tuhle komedii, pro mě nemá význam. Velikonoce v nikterak extrovním francouzském vývaru ze žabích stehýnek. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ráda bych slyšela, jak se z toho můj manžel vyvlékne docela sám." Tak to jsem si taky s chutí poslechl. Ono to totiž není úplně snadný vyvlékat se, když strážkyně rodinný kasy přistihne manžela s něčím tak jedinečným, jako je Julie. I já jsem se do ní zamiloval a to se mi stává maximálně jednou za deset filmů. Jenomže tady nám to vydrželo dlouhá léta. Tedy spíše mě to vydrželo, ale nehleďme na detaily. Já prostě nemám svátky příliš v lásce, ale Velikonoce se Stephanem, Julií a Sophií jsem si vždycky dokázal užít. A poučením samozřejmě je to, že nespokojenost na kontrolních věžích může rozbít manželství. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Povečeřel slupky od brambor, zapil petrolkou, za svitu luny psal tyto řádky, neb můj displej už roky není podsvícen. Velikonoční slepička mi nikdy nesnesla zlaté vajíčko. A to mám Velikonoce tak rád. Tak jen prasklé skořápky z kraslic zbyly na mne, takové ty umorousané nevzhledné, co nikdo nikdy nechtěl, ať mám nač vzpomínat. Takže zase s příštím rokem Veselé Velikonoce! A v plné palbě! 👍 Produkce: Cerito Films ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Meloun a ústřice? :)...Další z mých oblíbených Belmondovek, kterou už sice znám nazpaměť, ale vždycky se ráda podívám a zasměju. Oceňuji zejména dialogy, které jsou prostě geniální (skvělý je i český dabing) a samozřejmě herce. Jean Paul je pro mě prostě mistr, jak se zoufale, ale neodolatelně zamotává do jedné lži za druhou, aby nějak zachránil situaci s vymyšlenou dcerou. Vlastně se prakticky celý film nezastaví. Proto je taky film zdrojem kupy hlášek. Sophie Marceau i Marie Laforet jsou rovněž výborné, krásné a okouzlující. Hudba - Philippe Sarde:). Julie, upozorňuji tě, upozorňuji tě, Julie!....Důrazně tě upozorňuji!....Myslím, že je upozorněná až dost.--Pořád ji slyším jak říká papa, papa...padá mi vanilka...Víš jak pálí slunce v Limoges.--Pořád mi zpívá, o mein papa, o mein papa.--Její rodina je no...samí námořníci. Tam v Limoges? Noo, na Kanárech....a tak dále :). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po úvodní přehlídce kaskaderských kousků značky J.P.B., přijde na řadu zábavná dialogová smršť v nejvyšší kvalitě. Pozorovat jak Bebel kličkuje ve společnosti krásných žen ve svých lžích je opravdu více než zábavné. Tuhle roli milovníka žen fakt hrát nemusel, tomu se říká "jak Belmondo ve vodě". Ostatně ať mě nikdo neříká, že ten jeho pohled na krásnou a nahou Sophie Marceau v posteli musel předstírat. Belmondo + ženský ideální kombinace pro vynikající zábavu a skvělej důvod pro pět hvězdiček. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)
  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)

Reklama

Reklama