Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (291)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru svěží, vtipná a tudíž i nadmíru trvanlivá konverzační hříčka říznutá přiměřenou špetkou akce, takže s přibývající lety neztrácí sílu, energii ani šarm. Neboť velikonoce ve společnosti "nenapravitelného" Jean-Paul Belmonda nemohou být jiné nežli veselé - pro vás, pochopitelně ... nikoli pro něj. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad současného francouzského bulvárního divadla zpestřeného opulentní závěrečnou destrukcí. I když se od Brouka v hlavě či Dámy od Maxima (Bonjour Monsieur Feydeau o:)) vůbec nic nezměnilo a základní syžet frašky už se drží mramorizován přes sto padesát let, je přesto zábavné sledovat Belmonda v roli záletněho manžela. J´aime la France! ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Veselé Velikonoce se dá dívat každé Velikonoce, ačkoliv velikonoční svátky se zde objevují jen hodně na pozadí!  Ale je to prostě skvělý. Mým nejoblíbenějším dabérem Belmonda je mimochodem Tříška, ale Velikonoce je přesně jeden z těch případů, kdy dost uznávám i Krampola, který byl v osmdesátkách ještě v dobré formě + Taťjana Medvecká jako Sophie Marceau  je taky skvělá. Jinak má pocit , že díky tady tomu  filmu jsem pokaždé, když jsem nevěděl jak zahájit konverzaci začal říkat ,,tak jak se máme´´ :D a doufal, že to neskončí tím, že budu vyhlášen za proutníka a flákače, co rozfofroval prachy se ženjskejma a pak zfalšoval účty.   Tak doufám, že jsem nezklamal!  ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Babel na začátku v autě k S. Marceau pronáší: „tichá noc, hvězdy, v dálce Šakal".... Což o to, já bych (kdyby bylo po mém) přišel klidně i blíž. Proč pozorovat Sophii zdálky, to je ostatně proti přírodě. Tak takhle to dopadá, když pořád někdo stávkuje. Doktoři, učitelé, zemědělci, (zde) letecký personál. Jeden už si ani nemůže vklidu domů přivést milenku, aby si užil trochu toho zdraví prospěšnému tělocviku. Na druhou stranu nebýt toho, přišli by jsme o tuhle povedenou hříčku: otec-milenka(dcera)-manželka. Miluju ten okamžik, když Babel stojí před svlíkající se svou „dcerou“ S. Marceau, ten pohled! To bude dlouhá bezesná noc, že Babele. Zcela s tebou soucítím :-) Veselé Velikonoce, to je Belmondova one man show, navíc s bonusem v podobě pálivého koření či sladkého dezertu (jak je komu libo) mladičké S. Marceau. Žádné velké umění (zejména scénarista si dal dovolenou), nicméně v těchto případech to zase až tak nevadí. Člověk by snad i Babelovi věřil, když zaníceně vypráví, jak v dětství svou dceru „rozmazloval“ roztátou zmzlinou :-) Jak říkám, žádné velké umění, ale jako relax a oddechovka, která (mě) vždy zaručeně pobaví, je to ideální! Btw, je to pech. Barák plný ženských a nikdo (žádná) nemá čas (chuť). Jj, jsou takové večery v životě nás chlapů.... p.s. to uživ. Faidra: proč to hned lámat přes koleno a měnit pohlaví. Nahý Babel by nestačil? P.p.s. to uživ. Jeanne: bajku o štírovi a žábě znám. Tu o vlkovi a psovi, popř. vlkovi a beranovi taky, ale bajku o ústřici a melounu (navíc v neodolatelném podání S. Marceau) jsem (zde) slyšel poprvé. Tady už snad pouze scházelo, aby byla dotyčná nahá :-) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ta "jeho rodinka" se mu ale pěkně rozrostla. :-) Už zase válí. Má to ty správné belmondovské grády. S ním se člověk nenudí. Při každé příležitosti mlsně svádí něžné pohlaví. Je k pomilováníhodný, kocour jeden záletný. Nápadité historky se mu neustále valí z pusy, až se v jeho nadupané rezidenci třesou lustry. Baron Prášil nejprášilovější. Jeho pravdy v třeskutě všemožných, burácivě mužných situacích. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)

Reklama

Reklama