Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nijak přehnaně hloupý film, který si klade za cíl diváka trochu poučit o důležitosti vztahů s našimi nejbližšími a tedy i pohladit na duši. Tento rozměr mě trošku otravoval, raději bych, aby se dobře rozjetá cynická postava Trojana neubrala tak předvídatelným a "klišoidním" směrem. 6/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

BrainStorm je ukážkový tv film, akých by u nás mohlo vzniknúť viac. Príbeh je chytľavý, vtipný, výborne obsadený a každá postava tu má svoje miesto. Aj ten "majster" z ľavými rukami. Smiech i dobrú náladu rozdával režisér pozvoľna, ale rozložil si to pekne na celý film, takže som vlastne na filme nenašiel nejaké slabé miesto. Scénky ako "televize!" , kalkulačka či lepenie kachličiek zhora( kurva ja by som takého magora vyhodil von oknom) ma dobre pobavili. Úsmev vyvolá i rozhovor medzi Brzobahatým a Gregorovou, ktorí sú (presnejšie boli) v súkromnom živote manželia. Celkovo sa na to príjemne pozerá rovnako ako na T. Pauhofovú alebo I. Chýlkovú, pri ktorej mám občas pocit, že sa za posledných 20 rokov takmer vôbec nezmenila. "Ty jo, a fakt si lítal i proti Japoncúm?"...a keby len to. "Lítal jsem i do Bratislavy..." "No ty kokso!..." 80%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

BRAINstorm- zvyšuje duševní kapacitu. Vzhledem k tomu, že vlivem stárnutí..... Takovej obyčejnej film, který v několika momentech dokáže pohladit na duši. Koncert pro R. Brzobohatýho, kolem kterého všichni hrají civilněji, než by člověk po všech těch podivných filmech očekával. A jednoznačné maximum si ukradl P.Liška ve své miniroličce. Člověk si ani nevšimne, že se tu řeší (mnou nenáviděné) vztahy. Lhát a zpívat se prostě musí umět! Pro kino by to asi potřebovalo kapku doladit, ale jako TV film to beru! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, proč se z lidí stávají ,,mišuge“. 2.) Nevím, jestli mám převzít zásilku, kterou jsem si neobjednal. 3.) Mám mladou milenku a pubertální dceru (a ještě se nepotkaly). 4.) Nevím, proč je dobré umět výborně lhát. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou mladičkého Stracha vznikl film, který kvalitním zpracováním, prefektně zahranými postavami (Brzobohatý, Trojan) a velmi lidským příběhem s dotekem fnatazie se vysoce vyčleňuje z televizní tvorby. Tohle by si zasloužilo daleko větší prostor a to i při promítání ! Jiří Strach už není tím vyzáblým ušatým Lotrandem a režisérské křeslo mu velmi dobře sedne. To už koneckonců prokázal vícekrát (Operace Silver A ad..). Do budoucna se těším na další jeho počiny. --------------- Liška: ,, Ty jo, a fakt jsi lítal i proti Japoncům?" :-))) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nenápadný český film, ktorému vo svojom žánrovom zaradení v opise chýba prívlastok Mysteriózny. Presne ten faktor dodáva filmu to nasladlé kúzlo nádeje toho, že je možné všetko. A aj keď nie, tak predstavu toho, aké by to bolo krásne. Jasná kategória: Musí sa vidieť! 80% | SD, THX, CZ DD | ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď ide Jakub (Ivan Trojan) so svojimi deťmi z kina, môžeme vidieť vo vitríne pred kinom aj plagát k filmu Gympl (2007). (Raccoon.city)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)
  • Na konci filmu se poslíček (Pavel Liška) v nemocnici otci (Radoslav Brzobohatý) zmíní, že dostal k životu 29 165 dnů, což je přibližně 80 let. A právě v takovém věku, těsně nedožitých osmdesáti let, o čtyři roky později od natočení filmu Brzobohatý skutečně zemřel. (Mara97)

Reklama

Reklama