Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Katolickou církev beru v součtu za vůbec největší zlořádstvo v dějinách a tady případ O’Gradyho je jen jeden malý současný příklad za všechno. Nic není černobilý a neříkám, že ta instituce nemá na triku i hodně dobrýho, nicméně... m*dat tu bandu dědků s pánbíčkářskou imunitou. A velkou devizou snímku je, že se v něm zpovídá sám obžalovaný. Dobré v kombinaci se SPOTLIGHT. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Kdy už lidi konečně přestanou být debilové a přestanou poslouchat a přiživovat ty nelogické,pokrytecké žvásty?Obzvlášt když jim je předkládají zkorumpovaní,bezpáteřní,darmožroutští a ještě k tomu úchylní (!!!!) hajzlové v čele s tím šaškem ve Vatikánu.Mě prostě pod pojmem církev vyskočí pojem zlo.Jenom at je žalujou a dřou z peněz (nakradených do poslední mince).Téma je za 5,zpracování na 3.PS:Kdyby toho ten hajzl litoval tak by spáchal sebevraždu.Že má vůbec tu drzost lézt před kameru.Hovado!! ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak důležité téma by si zasloužilo lepší zpracování než jen hromadu mluvících hlav a statických fotografií. Takhle je to spíš dokument pro ČT2 než pro kina. Naštěstí s přibývajícími minutami, jak se budete ve věci a aktérech více orientovat, je film stále působivější, a konec se opravdu povedl. Někdo by se měl konečně vrátit v čase (asi tak o 2000 let) a zabít J.K. dokud byl ještě čas. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý dokument, ktorý otvára oči. Pôsobivo natočené, autentická spoveď a rozhovor so smilníckym farárom pridávajú na hneve a poburujú ešte viac. Ideály cirkvi sa rúcajú ako domček z karát. Paradoxne práve takéto filmy mohli byť prostriedkom ako si očistiť meno, no podobné spoločenstvá majú toho za ušami zjavne oveľa viac. 80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oliver O'Grady bol kňazom vyše 30 rokov. Počas tejto dlhej doby hlásania dobra, lásky či porozumenia, znásilnil vyše 100 detí. Arcidiecéza ukončila jeho konanie svojským spôsobom. Presunula ho na inú farnosť, kde od začiatku mohol páchať to, s čím prestal v predchádzajúcom "kraji". Tento dokument je "úprimnou" spoveďou muža v rúchu, ktorý páchal činy nad ktorými sa rozum zastavuje. Vyobrazuje úprimnú spoveď ľudí, rodín, ktoré s ním prišli do styku v "dobrom i zlom", ale aj postoj samotného Vatikánu. Je len na Vás ako sa na danú vec pozriete. Každopádne - Boh s týmto nemá nič spoločné. Alebo, jedine - že by nebol. ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama