Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 17 (2017) (série)


Ztracené letadlo (S17E10)

(epizoda)
  • Kanada The Lost Plane (více)
Kanada, 2017, 44 min

Tvůrci:

André Barro

Scénář:

Corey Shurge

Hrají:

Jonathan Aris (vypravěč), Robin Archer

Obsahy(1)

31. července 1992. Let Thai Airways 311 z Bangkoku získal povolení k sestupu na Tribhuvanovo mezinárodní letiště v nepálském Káthmándú. Piloti požádali o přímé přiblížení od jihu na dráhu číslo 2. Náhlá změna počasí však způsobila, že dostali instrukci letiště obletět a přistát z opačného směru. Vzhledem k vysokým horám na severu se chtěl kapitán tomuto manévru vyhnout. Nevyzpytatelné počasí se náhle umoudřilo. Přiblížení od jihu bylo opět možné, avšak letadlo bylo příliš blízko dráze, aby mohlo bezpečně klesnout. Kapitán se rozhodl vrátit a přiblížení opakovat. Druhý pilot s pomocí systému řízení a optimalizace letu vyhledal traťový bod s názvem Romeo. Počítač však nedokázal nastavit dráhu letu. Airbus letěl v husté oblačnosti. Náhle se rozezněl systém signalizace blízkosti země. Krátce poté letadlo narazilo do horské stěny... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten kompas bez označení mne docela dostal, v letadle, to je haluz. Dále letiště utopené v nejvyšších horách vysokých na světě bez radaru a první důstojník v letadle, který nemá svůj den. Kapitán nervák a dispečer jelito. Cestující neměli moc šanci na přežití.  Ještě, že mne jako dovolenková destinace zmrzlé velehory nelákají. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lol kompas bez označení světových stran :/ Nechápu to má snad i ta nejlevnější buzola a ne letadlo :( JJ člověk je tvor omylný a prostě nemůže věřit jen tomu co si myslí... Na druhou stranu nemít radar na místě a to hlavně v Himálajích --- to byla jen otázka času kdy to nějaké letadlo narve do Hory :))) A zase týmová spolupráce... Neskutečné, ale tolikrát již řečeno a stejně je to marné ... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama