Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Svěží a fakt vtipná komedie s výborným obsazením. Katherine Heigl je fakt skvěle přirozená a hrozně milá i když má zrovna dialogy jako "I don't want you to fuck me like a dog." Celá komedie je navíc doplněna fakt perfektní hudbou, když v jednom filmu zní společně Wu-tang-clan a Damian Marley tak je to důvod k oslavě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Představte si tu situaci. Dlouho nemůžete narazit na holku, která by o vás měla zájem, až jednou se na vás usměje štěstí, jenže v alkoholovém opojení si jaksi zapomenete nasadit kondom a pak vás za 8 týdnů zkontaktuje ona známost na jednu noc se zprávou, že budete ve svých 23 letech otcem. Jak se zachováte? Na Zbouchnutou jsem byl docela dlouho zvědavý, když tehdy tuto komedii pochválili v časopisu Cinema (kde ji snad dokonce označili za komedii roku), tak jsem si říkal, že na tom musí něco být a že ten film asi nabízí něco zajímavého. Ale to je omyl. Tenhle film jen nabízí nechráněný sex a následné řešení jeho následků. Jistě, docela zajímavá je i ta část filmu, kde řeší své problémy v manželství sestra hlavní hrdinky a stejně tak i kámoši hlavního hrdiny dokážou být zábavní, ale že by tato komedie oplývala jakoukoliv originalitou, to opravdu nehrozí. Ale to v tomto případě překvapivě vůbec nevadí, protože tenhle příběh, ač na první pohled obyčejný a neoriginální, dokáže zaujmout natolik, že celé ty dvě hodiny bez problému utáhne. Já jsem se docela příjemně bavil téměř celou dobu a hodně pobavila i camea známých herců, jako je James Franco či Steve Carell ("Steve, prosím, jedno malé interview, nebuďte blbec.") Když to shrnu, tak tvůrci z obyčejného námětu dokázali vytvořit kouzelnou komedii, která je opravdu solidní a nadprůměrná. A proto uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě klasická, ale přesto originální romantická komedie. Žádná hollywoodká umírněnost, ale naopak pěkně otevřený pohled na těhotenství a všechno okolo. K tomu dobré popkulturní odkazy a spousta vyhulených kamarádů (jestli vám přijdou vtipní nebo vás to naopak bude rozčilovat, to už záleží na vašem osobním vkusu). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Může se to stát i vám... Ač mě Zbouchnutá nijak neuráží, v rámci žánru se mi dokonce i líbila, tak mě poněkud děsí, že by tento rutinérský styl humoru měl v následujících letech udávat za Velkou louží směr. V první řadě Apatow není Kevin Smith. Sice se snaží o popkulturní odkazy a "hustě přisprostlou" mluvu takřka kdekoli, ale tam kde tyto indegrience Smithovi slouží k nějakému sdělení či alespoň pobavení, tam Apatow náhodně hodí odkaz na film/pořad/hru či slůvko fuck a jede dál. Nic mu z toho nevzejde, nikam to nevede a film by fungoval i vyzníval naprosto totožně i bez toho. Zbouchnutá naštěstí není čistá komedie. Ve své podstatě je to klasická romantická žánrovka, ve které je pro odlehčení pár postav čeřící, v rámci možností vážnou, vodu. Herecké obsazení je sympatické a tak nakonec snímku nejvíce škodí nadsazená stopáž. Některé scény přímo křičí po vystřižení. Ideální film na rande. Oba protějšky si v něm najdou to své, pobaví se a navíc budou mít dostatek času věnovat se i jiným činnostem aniž by jim něco podstatného na plátně uniklo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Judd Apattow zasadil svoji komedii do společenského kontextu (popkulturní narážky všeho druhu), čímž svůj výtvor do velké míry odlišil od jiných a žánrově podobných produktů. Tím mě však neohromil, neb konvence a náležitosti páteře amerických romantiky přeci jen zůstaly. Zbouchnutá na mě působila jako Fidel Castro ve sportovní mikině Adidas, revolucionář, co skamarádil se svým nepřítelem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Nečekaně realistickou scénu porodu režisér Judd Apatow okomentoval: "Připadalo mi, že to zkrátka musí být opravdové a ne jako něco z dílu Přátel. Porod je nejintenzivnější chvíle lidského života a chtěl jsem tu bolest a city dostat na plátno. Původně jsem měl v úmyslu najít ženu, která by nám dovolila skutečně natočit detailní záběr svého porodu a ten pak prostříhat s Katherine. Nakonec nám to ale nedovolili a museli jsme použít triky. A teď dobře poslouchejte proč: Protože podle zákonů státu Kalifornie by to nenarozené dítě potřebovalo pracovní povolení, které ovšem nemůže dostat, dokud se nenarodí. Pěkná Hlavička 22, ne?" (NIRO)
  • Když jedou Ben (Seth Rogen) a Pete (Paul Rudd) do Las Vegas, navštíví představení slavné akrobatické skupiny Cirque du Soleil. (Stanley619)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama