Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Eliott 

všechny recenze uživatele

V televizi popletli popis a tak mne nalákal Josh Brolin, který zde ale bohužel nehrál. Ale je to určitě jedna z těch lepších pohádek i když mám několik výhrat například k rychlosti s jakou si princezna zvykla na okolní svět a vyčistila záchod i vanu a použila dokonce vysavač. Další výtka se týka mentality královny která je totálně nasazená pro vraždění i když je jasné, že princ už si nikoho brát nebude. A scéna s drakem za mne srazila jednu hvězdu. Zbytek je milý a místy i docela vtipný a nechávám proto nadprůměrné hodnocení tří hvězd. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, která mě velice potěšila a bavila, něco tak příjemného a zábavného se jen tak nevidí. Roztomilé zvířátka, výborní herci(Amy Adams je kouzelně roztomilá), scénář plný překrásné naivity a odkazů na starší Disneyho pohádkový filmy :-) a citlivě natočené love story. Je to sice kýč, ale všechno tak skvěle funguje, že by to bez toho nešlo, v rámci žánru téměř bezchybný. Vřele doporučuji pro zpříjemnění večera, mé hodnocení silné 4 hvězdičky... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

kouzelné.. Nápad prolínat dva zcela odlišné světy tu už několikrát sice byl, ale nikdy nebyl podán tak sladce a lahodně. Skvělé písničky, hnusná královna, grandiozní finále, pohádková láska a princezna ve světě, o kterém nikdy ani nesnila. Disney po sérii průměrných a někdy až odpadních filmů příjemně překvapil a dal mi to, co vždycky tak dobře uměl. za podpory skvělých neupíratelných hereckých kvalit milé a naivní Amy Adams a Sarandon, která je opravdu děsivá, je tohle pohádka roku. (Asi ani žádná jiná nebyla...) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vďaka režisérovi Limovi som mal možnosť zakúpiť si svoju prvú VHS kazetu, kde bol Goofy na výlete. Preto je to môj srdcoví režisér rovnako ako Sommers s Knihou džunglí za kino a Nolan za Memento za DVD. A takisto Menkel ktorého po Silvestrim považujem za najlepšieho skladateľa, vďaka ktorému bolo moje detstvo optimistickejšie ako v skutočnosti bolo. Jeho melódie a pesničky som si pospevoval veľmi dlhý čas. A konečne som sa dostal k filmu ktorý spojil Limana a Menkela do kopy. A musím priznať výsledok vôbec nie je zlý. Ako človek ktorý rád sníva a je tak trochu ešte dieťa je tento film na ozaj oddychovka ktorá raz z klíšé scén skĺzavá k určitej originálnosti a ku kope tvorivých nápadov. Osobne som si to veľmi užil. Či už klasickú 2-D Disnyeho animáciu alebo rozprávku alá Kate a Leopold a veľmi usmievavú Adamsovú a veľmi usmievavého Marsdena a čudný kukuč Dempseyho a hlavne uškriekanú bosorku Sarandonovú. Veľká pocta Disnymu a veľká pocta detstvu, a láske a tomu že snívať sa vždy oplatí. Také nostalgické 4* by som povedal. hlavne teraz pred vianocami. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Disney vzal Disneyho a udělal si sám ze sebe a všech romantických filmů a jejich uvěřitelných zápletek srandu s využitím všech žánrových klišé, klasických slovních obratů a předvídatelnosti konce prakticky hned od skončení úvodních titulků. Ač nerada uklízím, uklízecí scénku si pravidelně na youtube pouštím v několika jazykových verzích a v mém osobním žebříčku filmových songů je těsně pod uklízecí písničkou ze Sněhurky. Kouzelná romance je přesně to, co říká - kouzelná romance. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy je princ Edward na střeše autobusu, se lidé, kteří jedou v turistických autobusech, smějí a ukazují na něj. Nebyl to komparz, ale skuteční turisté. (Poker_Face)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama