Reklama

Reklama

VOD (1)

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 258)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud černý Zeus chlastá, demoluje a nesystematicky pracuje na vztazích s veřejností, může se Berg při akčních scénách proložených prvosignálním humorem do sytosti vydovádět, ovšem jakmile se do toho vloží Hera.. Pečení je možná radost, ale filmování s tupým scénářem, do kterého každý kecá a kterým se táhne slaboučká nit mytologie, přináší jen utrpení. Tomu filmu chybí půlhodina a soudnost.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oslavovaný Peter Begr se snaží ve velkém stylu vytřít zrak všem svým kritikůma dokazuje, že není největší režisér všech dob, ale slušný rutinér. Hancock je velmi efektivní akční snímek, v kterém se demoluje a nadává do debilů (bacha, někdo by vám za to mohl škaredě ublížit... a to nemluvím o žádné pěsti do břicha...). Velký idol a hrdina všech, Will Smith, tahá film velmi okatě snad i konečky svých chlupů. Jeho charizma ve spojení s arogancí dodává Hancockovi příjemně nezaměnitelnou tvář. Společně s krásnou Charlize Theron je největší klad snímku. Co dál? Efekty. Je jich hodně, jsou digitální až běda (nikdo netvrdí, že nejsou... naštěstí), ale je jich opravdu hodně. Kdo viděl trailer, asi polovičku filmu nebude vůbec překvapen, ale co se uvidí v druhé části ho už začne velmi překvapovat. Je jistě, že ne všechno se povedlo. Akce je opravdu hodně a je zábavná a zničeující, příběh je slabší, ale kdo čekal opak? Tohle není film, při kterém budete přemýšlet nad názvem každé postavy a jeho významem v Ottově naučném slovníku. Tohle je akční podívaná, před kterou by jste měli nechat logiku a snahu porozumět všemu doma. Dokonce i samotný Berg to pravděpodobně pochopil, zavzpomínal na léta v nemocnici Chicago Hope, a odvedl svou dosavadní nejlepší práci, které přesto chybí šťáva a výraznější osobní rukopis. Škoda, že Hancock nemá výraznější příběh, který by dával dokonalý smysl a nebyl nutně naplněn efektivní romantikou po americku.... Zábavnost zvítězila nad kvalitou. SPOILER: naprosto nic nemá na "hlavu v zadku" a to létání vypadá blbě až groteskně... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po priveľkom súste, ktoré si mnohými nekriticky obdivovaný Peter Berg odhryzol v navonok veľmi ambicióznom Kráľovstve sa tentokrát rozhodol pre diametrálne odlišný žáner. A minimálne zo začiatku mu jeho zámer zaujať diváka superhdinským eposom trochu inak, vychádza na výbornú, s pribúdajúcimi minútami sa ale pôvodná myšlienka filmu rúca a z Hancocka sa stáva podivuhodný žánrový guláš, na ktorý akosi trailery zabudli upozorniť. Po sľubne načrtnutom a mimoriadne vydarenom úvode to môže byť pre niekoho sklamaním a filmu body nepridáva ani scenár, z ktorého zrejme par stránok ubudlo nevedno kam a niektoré miesta tak pôsobia prinajmenšom nevieryhodným dojmom. (objasnenie superschopností...ehm ehm) Ale to by tu nemohol hrať Will Smiht, ktorý utiahne hádam všetko, nádherná Charlize Theron a sympaťák Jason Bateman. Áno, Hancock je ideálna letná jednohubka, v ktorej zábava jednoznačne prebíja kvalitu a prípadnej dvojke by som sa príliš nebránil. Nie kvôli Bergovi, ktorý len potvrduje, že mu pozícia zručného rutinéra sedí ďaleko viac, ako pozícia výnimočnej režisérskej osobnosti ale kvôli Willovi. Bonusová hviezdička je práve za neho. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hancock zo začiatku nenasieral len ľudí vo filme, ale aj divákov. Potom akoby sa Berg vrátil z dovolenky, kde reguloval natáčanie len cez mobil a tak to aj vyzeralo. Postupol času sa Hancock uzmieril nielen s obyvateľmi mesta, ale aj s divákmi, Berg sa pevne chopil remesla a to všetko bolo počuť aj na spokojnom smiechu počas premietania a ľuďoch vychádzajúcich z kina. Nebolo jednoduché vrhnúť sa do novej, navyše slepej žánrovej uličky, v ktorej už bude mať priestor len máloktorý film, ale Bergovi sa to podarilo. Trikmi však mierne sklamal, Smitha som chcel počuť v origináli, všetky podarené hlášky z traileru dodrbal dabing a to určite neboli všetky. A žonglovanie so žánrami nebolo pod kontrolou len v niektorých scénach. Určite bol 'Hancock' príjemným letným osviežením. 80%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Elastická beztíhová membrána, mitochondrie přetejkající energetickými elementy, jádro, ve kterém si lebedí zamotaná ojedinělá DNA a tohle všechno plavčí v prvotřídní chlastoplazmě, která vytěsnila klasický buněčný tekutý obsah. Vynásobte stovkou biliónů, přičtěte oblečení alá stylový homeless a máte před sebou Hancocka. Je s ním sranda, všechno demoluje, lítá, kalí, hlásí a jeho podobizna s nápisem Wanted visí ve všech budovách organizace Greenpeace. Jop, úvod a vlastně celá první půle zaměstnává mimické svaly luxusně. Ono vlastně, druhá polovina taky, ale už v tom negativním smyslu. To se fakt nepovedlo, načrtnutá, zoufale trapná mytologie, zbytečně vážné, navíc odhadnutelné (ten twist byl jasný) a poměrně nudné. Smith tradičně šmrncovní, Theron jenom pěkná. Nejvtipnější scéna: Good job. Nejcoolovější moment: Ohořelý Hancock. Toť vše. Jo vlastně, i když jsem film viděl v originále, za to, že se u nás promítal převážně v dabingu, bych distributorům narval hlavy do prdelí. Navzájem. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/624,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/162,5 miliónů dolarů(zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Hancock až na 3. krát prešiel komisiou určujúcou prístupnosť filmom, ktorá schválila film ako „vhodný od 13 rokov“. (youtoo18)
  • Původní scénář obsahoval i scény, v nichž Hancock (Will Smith) znásilňoval ženy, atd. Podobná scéna byla skutečně i natočena, ale z filmu byla vystřižena. (Witta)
  • Will Smith se při natáčení létajících sekvencí pohyboval rychlostí až 80km/h! (Lobotomas)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama