Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 258)

mysicka 

všechny recenze uživatele

hancock je něco jako padlej superhrdina.. hodně chlastá, při záchraných akcích udělá víc škody než užitku.. ono s kocovinou to superhrdinství asi nepůjde jak po másle.. až jednoho dne zachrání schopného pr managera, který se rozhodne zapracovat na jeho mediálním obraze.. a než jsem se stačila nadát a uvědomit si, že se vlastně vůbec nic neděje, máme tu obligátní "o měsíc později" a já si uvědomuju, že to je ten "pravý" hollywood a já možná měla dát přednost něčemu užitečnějšímu.. třeba se konečně pořádně vyspat..:) jen si neodpustim zase svůj malej sexistickej dodatek - jestli charlize byla k sežrání, tak will v gumovém oblečku byl přímo k zhltnutí.. a zadušení se..;-))) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut je (až na průměrné triky) absolutně báječných. Will Smith hlásí, Charlize se culí, Bateman se směje a všechno ostatní poletuje kolem. :) Jenže pak si někdo řekne, že pár hlášek a bezduchá akce ke spáse publika nestačí. A tak se začne motat, přemýšlet a filozofovat. Tahle alternativní superhrdinská mytologie, která se křečovitě snaží distancovat od zaběhlých postupů, však klopýtá skrz hloupé zvraty a ještě hloupější oslí můstky. A jak se začne omlouvat a vymlouvat, zmizí humor, akce i napětí. A trocha patosu na závěr už to vážně nespraví. Will Smith už podruhé ve filmu, který vaří z vody, aby pak výsledek vylil někam do... prázdna. Bergu, Bergu... nejsi Artuš. A tenhle scénář je jako Excalibur... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy se Bergovi fanoušci začali čertit na svého idola za to, co jim předkládá, mu poprvé konečně rozumím. Klasická a zároveň antikomiksová podívaná, ze které čiší nadšenectví na míle daleko, Smith si užívá neomezeného prostoru a vtip i akce převyšují moje nejodvážnější očekávání. Překvapení roku 2008 a můj nejoblíbenější Smith. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejnovější Hancockův takzvaný hrdinský čin si vyžádal tučnou daň. Podle prvních odhadů by škoda mohla dosáhnout částky až devíti milionů dolarů, což by představovalo Hanckockův osobní rekord." Alkoholem prošpikovanej lítající cynik Hancock mě od první chvíle hrozně bavil, když ničil asfalt při přistání, když svým tělem zastavoval vlak, když vytvořil světovej rekord v hodu velrybou i když vedl debaty s rozčílenými spoluobčany. Jenže pak se začal napravovat a skoro přestal dělat jakýkoli zábavný věci, což je neodpustitelný. Já mu tedy přeju rodinu, slušný oblečení i milující sousedy, ale nemohlo by se to odehrát v nějakým jiným filmu? Tohle prostě mělo být o opilým křupanovi, kterej originálně zachraňuje svět a strká přitom lidem hlavy do zadnic. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že letos distributoři odlišují ty dobré blockbustery od těch špatných tím, že ty špatné mají dabing (což se týká vedle HANCOCKA i druhé NARNIE a třetí MUMIE, dreamworksácké a pixarovské animáče z toho výjimaje). Je úplně jedno, jak dlouho se scénář potuloval po studiích a kolikrát byl přepisován, co všechno se z filmu přetáčelo a kdo je zodpovědný zá výsledný sestřih, protože to rozhodně nemůže změnit fakt patrný již z toho natočeného, tj. že HANCOCK je film bez stylu. Berg má rád greengrasovsky rozklepanou akci, bayovské objezdy hrdinů a mannovský vliv je také víc než patrný, ale jeho nápodoba je vždy horší než předobraz a navíc tyto stylistické postupy nedovede užít ve správný moment, takže je to pozéřina nejhrubšího zrna. A vágusácký (ne)hrdina trpí i tím, že Berg zprvu točil žánrové oddychocky a následně se vrhnul na ambiciózní dramata a thrillery, a tak je HANCOCK někde mezi žánrovou oddychovkou a ambiciózním dramatem/thrillerem, ale ve výsledku nefunguje ani jedna z polovin filmu sama o sobě dobře a dohromady už vůbec ne. Kdybych alespoň Smithovi tu postavu věřil, jenže já za ní viděl stále Willa Smithe... Na DVD mu bude líp. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Jedným z dôvodov, prečo Michael Mann film nerežíroval je ten, že sa mu nepozdávala prílišná nutnosť používať špeciálne efekty. (Real Tom Hardy)
  • Severoamerické tržby dosáhly 227,9 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 629,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama