Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (325)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Tupá antikomédia s dvomi extra tupými hercami, ktorí hrali ako dvaja najväčší kokoti na opustenom ostrove s názvom Kokotizmus. Trpel som, vtipné dialógy neboli vtipné ale príšerne detské a nesmierne ale nesmierne trápne. Boli momenty, keď som si myslel, že spácham samovraždu. Samozrejme som si film pretáčal, lebo pozrieť plný film by žiadalo odo mňa enormne úsilie. Som rád, že je to za mnou, už nikdy viac. Taký film a takých hercov treba poslať niekam, kde normalita nemá žiadnu cenu. 15% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak krásně by se mi hodnotily filmy Frat Packu, kdyby se v nich pokaždé nenašla nějaká (navíc poměrně značná) část plnící funkci rádoby seriózní dějové výplně s otřepaným moralizováním a "uváděním na pravou míru", která mě nesmírně nudí. Bratři z donucení jsou od počátku šílená blbost (v dobrém slova smyslu), ale zároveň velice vtipná infantilní hra na malé, tvrdohlavé brášky... Však co, Will Ferrell byl vždycky takové přerostlé dítě, takže hrát si na něj mu jde pěkně od ruky (stejně tak J. C. Reillymu) a já mu s úsměvem tleskám, tohle je jedna z jeho nejlepších rolí. Nebýt poslední nudné půl hodiny, ve které jediným světlým a opravdu zábavným bodem byla titulková scéna parodující Johna Woo, dal bych jednoznačně 4*. 7/10 ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu pobavilo! Nic jsem od filmu nečekal, jenom jsem se chtěl podívat na další z mnoha současných komedií, ale co jsem viděl, to bylo něco úžasně vtipného a velice kouzelného. Dva dospělí chlapi, kteří se chovají spíše jako děti a ve 40 letech stále bydlí u rodičů a nic nedělají, to je absolutně geniální nápad, který je zde rozveden až do toho největšího absurdna a který tvůrci rozvíjejí s velkou pečlivostí. A já se po celou dobu velmi příjemně bavil a docela jsem i těmhle neschopným bratrům jejich naivitu a lidskou blbost věřil, Will Ferrell a John C. Reilly to zahráli naprosto parádně, všechny jejich gesta, pohyby, výrazy ve tváři, to jsem jim prostě věřil. A bylo tu z mé strany i několik velkých výbuchů smíchu (za všechny například scénka v domku na stromě, kdy Dale dá Derekovi pěstí do obličeje, to je nádherná a nezapomenutelná scénka). Tenhle film jsem si úžasně vychutnal až do konce a musím říct, že takhle vydařenou komedii vidím opravdu málokdy, to prostě nemělo chybu. A možná se i mé pocity z tohoto filmu zintenzivnily vzhledem k tomu, že také momentálně hledám práci, stejně jako si ji hledali právě hlavní hrdinové filmu, takže i v jistém ohledu jsem jim opravdu velice rozuměl a soucítil s nimi. Každopádně tenhle film je naprosto geniální, já se pobavil a neshledávám na něm jedinou chybku. Z toho důvodu s radostí uděluji zcela zasloužených a poctivě vydřených pět hvězd. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Často si posteskávam, že se takovéhle přiblblé komedie už netočí (min mi přijdou velmi často nevtipné, což je asi dáno novou generací herců, kde nejsou tahouni právě jako Will Ferrell) a je vidět, že mi fakt chybí, jelikož nakoukávám jednou za čas starší a často zapadlé kousky a musím říct, že takhle jsem se od srdce nezasmál (až mě bolela bránice) hrozně dlouho. Perfektně to u mě zapadlo do mého vkusu a s nakoukáváním budu rozhodně pokračovat, zvlášť ty od Adama McKaye, který natočil malé filmy jako Big Short nebo Don't look up. 😄 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

po tom čo sa Farrell ustálil v športových komédiách s ktorých ma naozaj pobavila len blades of glory som si myslel že kariéra tohoto komika bude upadať s ďalším jeho filmom. Našťastie ale pod taktovkou Adama McKaya ktorý je zodpovedný za neskutočne vtipného Anchormana a producenta Judda Apattowa ktorého komédie patria k tým najlepším čo americká produkcia vytvorila na poli bláznivých komédií a tiež s tým že na scenáry sa podielal sám Ferrell tak je vidieť že tento film je vysoký nadpriemer s neskutočne pôsobivými scénami a aj keď som sa nesmial v jednom kuse určite musím povedať že som sa smial dosť - námesačnosť, pohovory, bitka deciek, spievanie v aute, na lodi a tiež finálne spievanie plus spojené s predstavami- dakedy som sa skrátka neudržal. Ďalšia poctivá komédia ktorá naplno využíva talentu Ferrella A Reillyho a naozaj musím uznať že si neskutočne nahrávajú a tiež že im to naozaj spolu na tom plátne sluší a tak im to nevlastné bratstvo vlastne dosť žeriete. Troška to kazila opäť moralizovanie typu každý musí v sebe nájsť dinosaura ale opäť je podaná veľmi smiešne. Rozhodne som sa pobavil a určite to patrí k tomu lepšiemu čo farrell natočil , dúfam že sa bude uberať týmto smerom , lebo takéhoto ho mám rád. športu som totiž nikdy nechápal ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama