Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Klasický Apatow!! Skvěle obsazené, skvěle napsané, místy totálně vtipné, gigantické, ale na druhou stranu zdlouhavé, moc vulgární a místy totálně trapné a nechutné... přesto nadprůměrné! Nevím, jak to ten Apatow dělá, ale mu se vždycky všechno povede úplně stejně. __ Není to film pro všechny. Pokud se nedokážete přenést přes to, že dva čtyřicátníci se chovají jako deseti letí fakani, tak se, prosím, nedívejte :-) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Za Ferrella dávám čtvrtou hvězdičku, já tyhle trhlý komedie, které nesouvisí s filmovým uměním, prostě mám rád. Nic nedává smysl, všechno je přehnané, příběh stojí za bačkoru, happy end na každém kroku, ale je to správně "ujetý", a to se mi na tom líbí. (nekoukat na to sami v obýváku, ale čím větší počet lidí, tím větší lavin, tím větší zážitek) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak krásně by se mi hodnotily filmy Frat Packu, kdyby se v nich pokaždé nenašla nějaká (navíc poměrně značná) část plnící funkci rádoby seriózní dějové výplně s otřepaným moralizováním a "uváděním na pravou míru", která mě nesmírně nudí. Bratři z donucení jsou od počátku šílená blbost (v dobrém slova smyslu), ale zároveň velice vtipná infantilní hra na malé, tvrdohlavé brášky... Však co, Will Ferrell byl vždycky takové přerostlé dítě, takže hrát si na něj mu jde pěkně od ruky (stejně tak J. C. Reillymu) a já mu s úsměvem tleskám, tohle je jedna z jeho nejlepších rolí. Nebýt poslední nudné půl hodiny, ve které jediným světlým a opravdu zábavným bodem byla titulková scéna parodující Johna Woo, dal bych jednoznačně 4*. 7/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Největší hovadina,kterou jsem kdy viděla. Přiznávám,že jsem neviděla celý film ale naprosto mi to stačilo abych tohle mohla tvrdit...Přišlo mi to jako příběh o dvou ztroskotancích, kteří zamrzli ve 13ti letech a zůstali tak u rodičů, protože jsou neschopní, zaostalí, nevzhlední a vymazaní...Brennan má projev i oblečení ve stylu pětiletého děcka a Dale se zase chová jako oplzlý puberťáček, který si každý den maští u porna ale nikdy v životě neviděl nahou ženskou nebo aby si na ni snad sáhl. Naprostý nesmysl a mrzí mě, že to musím říct, protože většinou shledávám práci Willa Ferrella za přínosnou nebo alespoň vtipnou tady jsem celou dobu co jsem se na to donutila dívat koukala s vytřeštěnýma očima a nevěřila jsem tomu,že snad tohle všechno mohl napsat(nebo se do toho zapojit)někdo jako je právě on....Takže jedna hvězda jen za jeho obsazení a za dobrý námět( ale VELICE špatné zrealizování). ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Ten klaun nemá penis!" Po Benga v záloze má nejoblíbenější ferrellovka a to jsem se jí dlouho vyhýbal. Ferrell a Reilly předvedli ty nejpřesvědčivější a nejvtipnější čtyřicetileté mamánky s mentalitou dvanáctiletých v historii filmu a finální katarzní scéna, ve které Ferrell zpívá Bocelliho a rozezvučí tím v přitomných jejich nejkrásnější vzpomínky a nejskrytější touhy, mě rozsekala na kusy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Umělá varlata, která Will Ferrell ve filmu používá, stála 20.000 dolarů a štáb mu je předal jako dárek. (HellFire)

Reklama

Reklama