Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (325)

Happens 

všechny recenze uživatele

Za Ferrella dávám čtvrtou hvězdičku, já tyhle trhlý komedie, které nesouvisí s filmovým uměním, prostě mám rád. Nic nedává smysl, všechno je přehnané, příběh stojí za bačkoru, happy end na každém kroku, ale je to správně "ujetý", a to se mi na tom líbí. (nekoukat na to sami v obýváku, ale čím větší počet lidí, tím větší lavin, tím větší zážitek) ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie jednou za čas neuškoděj a Willa Ferrella mám rád jako málokterýho komediálního herce, takže jsem se těšil, že si tuhle věc pustím. A nutno dodat, že Bratři z donucení byli ještě mnohem, MNOHEM stupidnější, než jsem čekal. Ferrell s Reillym se tu chovaj skutečně jak malý děti a někdy je to protivný a trapný. O scénáři ani nemusí bejt řeč, jde tu spíš o takovou změť scén o tom, jak dělaj dva debilové debilní věci a je na každým, jak je zpracuje a jestli je ochotnej se u nich zasmát. Nutno dodat, že trapný scény jsou tu nahrazený totálně epickejma. Třeba dějová linka, kde C. Reilly hobluje Ferrellovu švagrovou. Nebo kde se oba dva společně ucházejí o pracovní místo, u toho jsem se smál fakt nahlas. Stejně jako u spousty absurdních dialogů v tohmel filmu. Čekal jsem sice o trochu lepší zábavu, ale i tak jsem se moc nenudil. 3,5* ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hoci najlepšia scéna ("F-bomb") bola v traileroch a do filmu sa vôbec nedostala... aj tak nečakane zábavné. Ako vlastne nemám veľmi rád "drbnuté ferrellovky", tak táto mi celkom sadla. Miestami sú totiž títo 40-roční blbci chovajúci sa ako malí fagani a kombinujúci to s dospeláckymi vulgaritami jednoducho "hilarious". Záverečná pieseň sa u mňa zaradí medzi najlepšie záverečné piesne filmového plátna. A mlátenie detí v parku - na nezaplatenie. Mimochodom - pri niektorých scénach priam bije do očí, ako sú výborne zrežírované. Dal by som McKayovi natočiť niečo väčšie a drahšie. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že moje hodnotenie je maximálne subjektívne a nekritické, ale po nudných až do seba zahľadených Ferrellových kvázi komédiách sa konečne trafil do mojej struny. S Reillym tu predstavujú ideálnu dvojku pritrúblych, prerastených adolescentov, ktorých humor ma privádzal do sálv smiechu. Nie, nehanbím sa zato, takáto absurdná komika mi sedí. A čo je prekvapujúcejšie, Reilly je skutočné komediálny talent. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak krásně by se mi hodnotily filmy Frat Packu, kdyby se v nich pokaždé nenašla nějaká (navíc poměrně značná) část plnící funkci rádoby seriózní dějové výplně s otřepaným moralizováním a "uváděním na pravou míru", která mě nesmírně nudí. Bratři z donucení jsou od počátku šílená blbost (v dobrém slova smyslu), ale zároveň velice vtipná infantilní hra na malé, tvrdohlavé brášky... Však co, Will Ferrell byl vždycky takové přerostlé dítě, takže hrát si na něj mu jde pěkně od ruky (stejně tak J. C. Reillymu) a já mu s úsměvem tleskám, tohle je jedna z jeho nejlepších rolí. Nebýt poslední nudné půl hodiny, ve které jediným světlým a opravdu zábavným bodem byla titulková scéna parodující Johna Woo, dal bych jednoznačně 4*. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)

Reklama

Reklama