Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Varování: Jen pro fanoušky! Člověk, co nezná seriál nebo na něj koukal jen okrajově, nebude potěšen všemi těmi odkazy na minulé díly, návratem celé řady postav a především návratem Jacka O´Neilla, který sice od dob seriálu trošku ztloustl, nicméně mu to nic neubralo na jeho vytříbených hláškách. Příjemným překvapením je i velmi dobrý výkon Bena Browdera a samotného Baala, ze kterého se stal skoro sympaťák. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je krásné, že se pro poslední díl podařilo zaangažovat i Richarda Deana Andersona a je fakt, že to je postava, na kterou jsem se těšil nejvíc. Žel, prostoru opravdu dostal jen málo. Docela by mě zajímalo, jestli už ho přestalo bavit hrát, nebo co. No, podle všeho bylo příčinou rodičovství. Nečekejte od filmu nějaké skvělé sci-fi, tohle je opravdu něco, co bylo natočeno pro fanoušky, ale i to někdy stačí. Já jsem se opět bavil, a to podobné paradoxy moc rád nemám. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady už se ovšem nedá ani mluvit o nějakém normálním ukončením natož tak o dobrém. Roberte C. Coopre, ty jsi se na to doslova vysral! Tobě tak vymáchat držku v červí díře. Tolik let jsme ti zasvětili a tohoto jsme se dočkali?! Nechápu jak lidi, kteří měli rádi původní bránu, mohli tohle ohodnotit kladně. Když se o něčem řekne, že budou poslední dva díly, tak do toho dám vše, aby jsme s radostí vzpomínali. Atlantida vznikla o několik roků dříve a už první díl dává posledním dvěma filmům SG-1 jednoznačně na prdel. Námět to možná mělo dobrý, ale nebudu prostě ve finále čekat hodinu na konečnou bitvu a pak zjistím, že tam ani vlastně žádná není. ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Stargate a očekával jsem hodně, opravdu hodně. Ale i kdybych očekával málo, očekával bych více nežli jsem právě viděl. V seriálu jsem již viděl kupu lepší dílů. Kdyby byl tento film rozdělen na dvě části a umístěn v seriálu, řekl bych si - slušný průměr. Našlo se pár vtipných hlášek z úst ONeila typu - "Kde by jste v pyramidě hledali záchody?" Ale taky jsem se pobavil u některých dialogů, které měly být chápány vážně (bohužel) - např. z Tielka vypadlo něco jako - "Podle mých výpočtů jsou tady každou chvíli". Zkrátka obrovské zklamání, ještě že to nedávali v kině, byly by to vyhozené peníze. Navíc podobné díly jako tento film byly již v seriálu, takže nic nového. Jinak ta třetí hvězdička je jen za ten konec - kde do sebe vše celkem zajímavě zapadlo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)

Reklama

Reklama