Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel Goldsmith: 1. A Day at SGC [3:39] ,2. The List [1:18] ,3. Murder of Untold Millions [1:44] ,4. The Achilles Commandered [1:20] ,5. The Last of the System Lords [6:27] ,6. For the Good of Others [0:51] ,7. The Sinking of the Achilles [0:42] ,8. Endless Horizions [2:05] ,9. Breaking the Ice [2:10] ,10. New Identities [2:25] ,11. Ba'al Divided [0:52] ,12. Bring a God to Tears [1:18] ,13. Daniel's Book [1:29] ,14. Al'Kesh Invasion [0:52] ,15. Photograph [0:48] ,16. Apophs [3:42] ,17. The Armada [1:22] ,18. Quetesh Takes Over [3:05] ,19. Battle Over the Ocean [2:18] ,20. The Machine [1:50] ,21. Fall of the Heroes [2:33] ,22. End of the Reign [2:23] ,23. The Extraction [2:04] ,24. O'Neill Buys Lunch/End Title [4:46], ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Ark of Truth jsem si říkal, s čím tvůrci chtějí ještě přijít a co chtějí narvat do opravdu posledního celovečeráku o SG-1. No, musím říct, že tam toho nakonec dali scénáristé hodně, místy možná až moc. Ovšem bohužel, SG-1 opravdu byla jedna z mála věcí, co měl Continuum společné s původním seriálem. Zatímco Archa pravdy nádherně navazovala na seriálový konec a stala se pěknou a nezapomenutelnou tečkou, u Continuua už mám spíše pocit, že ho studio udělalo spíše jen pro hodně velký zisk a už mu nedopřálo takové kvality jako tomu bylo u předchozího filmu a seriálu. Téma "cestování časem" už bylo podle mě v sériích takřka vyčerpáno, a abych se přiznal, tak mě některé timemachinérské díly ani nebavily. Myslel jsem si, že Continuum by mě mohlo zaujmout, nicméně tak se jaksi nestalo. To, co tvůrci roztáhli na 98 minut, by se dalo v pohodě zredukovat na obyčejných 43 minut a byl by z toho poměrně další slušný díl. Takhle to je průměrný sci-fi film se staregateskými hrdiny. Nápad hezký, výsledek... divný. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ještě větší héblárna, než cokoliv kolem SG-1. Fandové si určitě chrochtali, že tam viděli všechny důležité postavy ze všech možnejch dílů, ale já nejsu fanda, ani chrochtač, ani nenosim chrochtačky. Tento film bych přirovnal k takové nějaké vyjebávce, kterou někdo našel místo vykopávky, spletl si ju s hnědkou a z té si pak namaloval kolečko. Cestování časem bylo dycky tak stupidní téma, že se u toho dycky znechucením ksichtím jak Stephen Hawking (a propo, pro toho to asi taky muselo být utrpení, to sledovat). Možná bych aji jednu hvězdičku snesl, ale včera jsem viděl Stargate - Ark Of Truth, takže su z těchhle filmů o hvězdné bráně dost vyčerpanej... ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Varování: Jen pro fanoušky! Člověk, co nezná seriál nebo na něj koukal jen okrajově, nebude potěšen všemi těmi odkazy na minulé díly, návratem celé řady postav a především návratem Jacka O´Neilla, který sice od dob seriálu trošku ztloustl, nicméně mu to nic neubralo na jeho vytříbených hláškách. Příjemným překvapením je i velmi dobrý výkon Bena Browdera a samotného Baala, ze kterého se stal skoro sympaťák. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film jak má být, který je krásnou tečkou za těmi deseti nádhernými sezónami. Zápletka opět těží hlavně z různých časových paradoxů, ale vem to čert, když to pořád vskutku funguje a navíc je to sranda. Navíc se sem vrátily téměř všechny ikonické postavy, včetně Ba'ala, okolo kterého se to celé točí, generála Hammonda (RIP, Don S. Davis) a samozřejmě Jacka O'Neilla, bez kterého by to nebylo ono. Jedinou chybou je, že má žalostně málo prostoru, a vy si ho ani nestačíte pořádně užít :). Ale co, i tak je to skvělé pokoukání se vším, co bylo na Hvězdné bráně tak fajn. Mě osobně to potěšilo, ale na plný počet to prostě nemá a nejen proto, že závěr desáté série je lepší. Prostě je to dobrý. A hodně. A jsou tam všichni. 80% + 5% za to až téměř cameo RDA. A vzhůru na Atlantis! Původní hudba z Emmerichova filmu také zatraceně fajn a i za to dávám plus. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)

Reklama

Reklama