Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (1 089)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

11. celovečerní Pixar Nádherná pocta světu hraček, klasickému hollywoodskému stylu (který zde funguje mnohem lépe, než v mnoha jiných filmech pro dospěláky a jde ještě mnohem dál, než případná žánrová parodie a celé je to realističtější, než valná většina hrané produkce). Great Shape Barbie a Animal Loving Ken válí na všech frontách. Nostalgie, ve které funguje každá minuta, každý nápad... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"So long, partner." ___________ Tywoe kdo by řekl že mě třetí Příběh hraček tak emočně rozmrdá, ale stalo se tak. Neskutečně subtilní doják a hotovej kolotoč emocí. Mazel je jeden z nejzákeřnějších záporáků.... za mě nejlepší díl celý série který bourá všeobecný mýtus a stereotyp, že animáky jsou pouze pro děcka. Pixar ve vrcholný formě ❤ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh hraček dospěl společně se svými dávnými dětskými obdivovateli. Byli jsme jako Andy v prvním díle a i když jsme teď starší než on v dílu třetím, pořád to funguje. S extrémně dojemnou nostalgií, dokonalým útěkem z vězení a zakončením Andyho ságy, kde všechno zaklapne na správné místo. Pixar stvořil královskou trilogii, která nezestárne, ať už se další dobrodružství vydá (vydají?) kamkoli. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které by se nekonalo, kdyby se venku tak strašně nerozpršelo a my nezapadli do kina na první film na programu... :-) Aniž bych zacházel do hlubších detailů, vypíchnu jen některé postřehy: Především trojka Příběhu hraček není filmem pro děti, ale spíš pro ty, kteří byli dětmi v době premiéry jedničky. Vícevrstnatost příběhu, jež zahrnuje odkazy na popkulturní fenomény či principy totalitarismu, unikne chápání malého dítěte, zato vyvolá salvy smíchu u 20ti a více-letých. Lehký nádech sentimentálního vzpomínání na vlastní dětství a částečná identifikace diváka s dospívajícím Andym je dalším vodítkem k této doměnce. Hračky pochopily tento neodvratný vývoj a i okolnostmi byly přinuceny k boji o holé přežití. Pobyt ve školce, v níž hračkám vládne Mazel, se ukáže být nešťastným vyústěním a lehce předvídatelný konflikt s novým prostředím je bohatou živinou pro gradaci velmi napínavého příběhu. Ten je vyprávěn s obdivuhodnou lehkostí a jiskrou - Např. úvodní výlet do imaginárního světa dětských her a následný střih na dospělý pohled na hrající se děcko je kouzelný. Pixar ukázal, že i v současné době zaplavené oceánem víceméně zbytečných animovaných filmů lze vyprodukovat svěží animáč, který je vtipný a troufám si tvrdit, že v mnohém překoná i své dva předchůdce. Inteligentní oddechovka. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po jedničce druhý nejlepší díl Toy Story. Začátek je boží, dobře se to rozjelo, ale jakmile se naši hrdinové ocitnou v "lochu", tak to začíná ztrácet. Nebo alespoň mě to potom už tak nebavilo. Na můj vkus až moc akce. Propracovaný útěk z vězení jsem viděl už v Prison Breaku, tady bych ocenil spíš nějaké povedené hlášky a situace. Neříkám, že se mi to nelíbilo, je to fajn, ale takové hodnocení je trochu přehnané. 75% ()

Galerie (216)

Zajímavosti (73)

  • Ve scéně, kde se hračky snaží nastavit Buzze zpět na původní nastavení, je vidět, že Buzz funguje díky dvěma bateriím od firmy Buy N Large, což je název korporace z filmu VALL-I (2008). (leňul)
  • Baterie, které Buzze pohánějí, jsou od společnosti BnL, kterou známe z dalšího pixarovského filmu VALL-I (2008). (DexMASTER094)
  • Výroba filmu se plánovala v době, kdy se zdálo, že společnosti Disney a Pixar se (v letech 2004 - 2005) rozejdou kvůli tvůrčím neshodám. Společnost Disney založila animační divizi s názvem Circle 7, která měla mít na starosti pokračování filmů od Pixaru, na nichž by se již původní tvůrci z Pixaru nepodíleli. Disney ale nakonec koupil Pixar a divizi Circle 7 zrušil. Film tak padl do rukou Pixaru. (petr.koca)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama