Reklama

Reklama

Bolest

  • Thajsko Colic: dek hen pee (více)
všechny plakáty
Trailer
Horor / Mysteriózní
Thajsko, 2006, 90 min

Obsahy(1)

Poté co se Pear-Ploy a Pongpop přestěhovali na venkov, představovali si, že to bude nejšťastnější období jejich života. Chtěli mít klid pro sebe a hlavně pro výchovu svého ještě nenarozeného potomka. Novorozeně ale bez přestání křičí a místní lékař určí chlapcovu diagnózu jako dětskou koliku. Matka má však silné tušení, že je to něco mnohem děsivějšího. Zlé síly se vydaly na pochod a ona se obává, že její syn je v jejich moci. Měsíce plynou a chlapcův křik stále neustává. Navíc se v jeho blízkosti pořád častěji vykytují různé náhodné a nevysvětlitelné nehody. Pear-Ploy a její nejlepší přítelkyně Jean se rozhodují, že je čas přijít záhadě na kloub a začínají hledat příčiny těchto událostí. Pátrání je dovede až k hrůznému zjištění a také k tragickému konci jejich krátkých životů... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nějaké krvavé hody, jak slibují na obalu DVD, ale spíše u některých scén mi přišlo, že se snaží napodobit Final Destination, a to dost okatě. Herecké výkony byly průměrné stejně jako celý film, ale musím zase říct, že se celkem snažili. Co se týká scénáře můžu říct, že to vypadá dost zajímavě a kdyby se toho ujali bratři Pangové, tak z toho mohla být pořádná řezničina. Jediná hudba zase nezklamala a dokázala vytvořit skvělou atmosféru, přesně takovou jakou u asijských filmů vyhledávám. Nelituji toho, že mám tenhle film ve sbírce, ale čekal jsem od něj mnohem víc bohužel však jeho potenciál nebyl úplně využitý. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Český distributor to zcela jistě potřebuje prodat a tak se sklouzl na současné módní drsné vlně a vytvořil ( jak už píše Jossie ) obal naprosto nekorespondující s obsahem filmu. Já mám všeobecně ( až na pár vyjímek ) s asijskou kinematografií problém ( ani nevím proč ) a tak je moje hodnocení asi neobjektivní. Faktem je, že v tomto odvětví hororu v současné době asiaté hrají ještě pořád prim, žehož důkazem je i toto dílko. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nechal nachytat na lakavý obal ,ale skutek byl na hony vzdálen tomu co slibovali. Co na tom bylo nejkrvavější opravdu nechápu. Až trochu na konci ,ale jinak i tak to byla další typická asijská produkce duchařských hororů velký nic. Vše se zase točí jen kolem nadpřirozena. Mladé rodině se předčasně narodí syn a ten neustále řve a at se snaží sebevíc tak řve stále dál. Až jim dojde ,že asi za tím bude něco víc než náká choroba. Na můj vkus moc velká nuda ,přiliš moc hluchého místa než se začně něco dít. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný zástupce thajské hororové produkce ve kterém sledujeme mladý manželský pár, jejichž novorozenec neustále pláče a křičí. Novomanželé hledají pomoc u odborníků i místních mnichů, vše ale nasvědčuje tomu, že za nevysvětlitelným pláčem stojí něco mohem děsivějšího, něž čekali. Snímek se snaží budovat duchařskou atmosféru, která bohužel nějak nepůsobí. A i když se dočkáme několika silných scén, celkový koncept působí umrle a místy dost nezáživně. Za zmínku stojí poslední sekvence dílka, které jsou vskutku masakrózní a nabité krví, což je u duchařiny příjemné zpestření. U mě za tři hvězdy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Férovější a objektivnější by byly dvě hvězdičky, protože po technické stránce jde o slušnou filmařinu, která se vyvarovává brakových motivů a pokleslosti typické pro část hororové produkce. Nevadilo mi ani to, že distributor přebalem nosiče mystifikuje a navnaďuje na krvavou podívanou, která se nakonec téměř nekoná, a absence jedné hvězdičky jde na vrub mé averze vůči asijské produkci. Snímku ale vyčítám určitou utahanost, to, že jede ve vodách už mnohokrát viděného duchařského motivu, to, že až příliš vysvětluje, a především pointu, která vychází z budhistické kulturní tradice a mě míjí. Celkový dojem: 25 %. Využití dítěte v hororovém žánru mi sedlo mnohem víc např. v legendárním Přichází Satan! Jakkoliv uznávám, že pláč dítěte, který se ozýval po převážnou většinu stopáže filmu, může v nastávajících rodičích budit nefalšovanou hrůzu.:-) ()

Zajímavosti (1)

  • Na obalu filmu je uvedeno, že film je nevhodný pro těhotné ženy. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama