Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zpustlých periferiích Chicaga zuří válka, ve které proti sobě stojí rodina Comachů, organizace Luna a policie. Při sledování zastřelí jeden z detektivů nevinného mladíka a tvrdí, že šlo o sebeobranu. Jeho kolega, nováček, který je u něj na zácviku, je postaven před rozhodnutí, jestli má vypovídat pravdu a postavit se tak ostatním policistům a osudovému "Zákonu mlčení". Cusack, poctivý policista, objeví, co se stalo a rozhodně nemlčí. Když dojde k rozhodující poslední přestřelce, zjistí, že zůstal naprosto sám. Cusack je ale armáda o jednom muži… (TV Prima)

(více)

Recenze (43)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Místní banda odpůrců Chucka Norrise zde zaúřadovala poměrně slušně, nicméně Code of Silence byl ve své době poměrně úspěšný akční film a nejlepší film Chucka Norrise (do roku 1985). Velmi netradiční film, kde Norris až na jednu scénu, nepoužívá bojové umění - a je to dobře. Film má hlavní a vedlejší zápletku - hlavní je válka gangů (resp. gang kolumbijců vedených Henrym Silvou masakruje nějaký taliány, který kromě úvodního hitu neudělaj vůbec nic) a vedlejší je starej vožralej policajt, kterej zabije malý dítě a pak dělá, že byl napadenej a všichni kromě Norrise mu to žerou. Pokud to tak nějak shrnu; ve filmu zabije polda dítě, objeví se (back-then) informátor ala Snoop Dogg z Training Day, kolumbijci tam střílej bezbranný ženský a děti a Chuck Norris se jednou usměje (když mu Silva slibuje kolumbijskou kravatu). To všechno je doplněný 80kovým hudebním nářezem, kterej mě fakt bavil. Jediným mínusem je asi poměrně košťatózní hlavní ženská herečka a dneska již silně zastaralý "super moderní" policejní robot Prowler. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční Norrisova kriminálka. Ničím nevyniká, jak je u Norrise zvykem, ale ani ničím vyloženě nepropadá. Dá se to v pohodě skouknout i dnes. Herecké výkony nejsou ani nijak výrazně špatné, Norris je docela řádnej tvrďák a frajer. Výborná je hlavní závěrečná přestřelka Norris vs stovka gangsterů. Kdyby se v tomto duchu film nesl od začátku, byl by to i docela nářez. Pohodové akční béčko 80. let. ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Náznaky svěží režie tu spolehlivě zabíjí Norrisův comicsový herecký projev, neúčelně excesivní násilí a akční "do-it-yourself" poetika 80. let dovedená do legračního extrému (hrdina se sám s pomocí pancerfaustu a policejního robota postaví kolumbijskému gangu). Někteří herci si prostě teleshoppingový konec zaslouží... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nic extra to není, ale kdyby v tom nehrál Norris, určitě by to tu mělo lepší hodnocení. Taková průměrná osmdesátková akční krimi o válce gangů, se skvělým béčkovým koncem, kde si Chuck vypomůže robotickým tankem. Poměrně dobře natočeno, ani Chuck tu v mezích svých možností i v mezích role nehraje nijak špatně, dějově to rozhodně není tak strašidelné jako jiné jeho filmy, byť ani tak zábavné jako třeba Invaze USA. Kvůli přemrštěně nízkému hodnocení bych tomu klidně dal i čtyři hvězdičky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších norrisovek jako Osamělý vlk McQuade, přesto jen průměrný akčňák v režii pozdějšího akčního áčkaře Andrewa Davise (Uprchlík, Přepadení v Pacifiku). Je tu zajímavé policajtské dilema, zda krýt parťáka, co zabil dítě a zatušoval to, a klasické přístavně-skladištní finále pamětihodné tím, že je v něm Chuckovým parťákem dálkově ovládaný policejní robot (dva roky před Robocopem). Po karate akčňácích je to pro Chucka vybočení do městské kriminálky a la Drsný Harry (taky byl scénář původně nabídnutý Eastwoodovi) a Chuck tu tak předvede všeho všudy jednu výraznější bitku. Osmdesátkové Chicago je fajn, Silva je spolehlivý záporácký xicht a Molly Hagan hezká holčina, ale chtělo by to výživnější akci, třeba to pošťuchování na střeše jednokolejky bylo docela trapné (evidentně se všichni snažili hlavně nespadnout) a dojem zachránila jen ta šipka z ní do řeky. A - jak je zvykem - líp než Chuck hraje i ten robot. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ron Dean (Det. Brennan) a Joseph F. Kosala (Lt. Kobas) si spolu zahrali aj v ďalšom Davisovom filme - Utečenec (1993). (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný s tým, že hlavnú úlohu si zahrá Clint Eastwood. Ten však ponuku na účinkovanie vo filme neprijal, a tak ho nahradil Chuck Norris. (m.a.t.o.)
  • Film se stal 10. nejvýdělečnějším snímkem roku. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama