Reklama

Reklama

Je májový den a život mladé matky (Michelle Williams) v londýnském výškovém domě je dokonalý. Její malý synek má narozeniny, a když ho s otcem vypravuje na velký fotbalový zápas, snad ani nemůže být šťastnější. Zatímco jsou pryč, narazí na Jaspera Blacka, novináře, žijícího v jednom z těch nádherných domů pod jejím oknem. Když se jí v místní hospodě, kde hledala útěchu v pár panácích, začal šarmantní, sympatický Jasper dvořit, nedokázala mu odolat. Tohoto slunného jarního dne je pokušení zpět. Ale o pár minut později může jen s hrůzou sledovat, jak je jejich zakázaná láska přerušena živým televizním zpravodajstvím o explozi, která rozmetala fotbalový stadion. Její dokonalý život skončil. Když se pak pokouší vyrovnat s pocity viny a smutku, odmítá Jasperovy pokusy ji utěšit. Táhne ji to spíše k manželovu šéfovi Terrenci Butcherovi (Matthew Macfadyen), policejnímu důstojníkovi, který má vyšetřování na starosti. Jak o ni oba muži bojují, začíná vycházet najevo skutečná pravda o událostech onoho májového dne. V plamenech je erotikou nabitý, šokující thriller, plný emocí a života. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co to tady vidím? Až příliš jedno či dvouhvězdičkových hodnocení, dokonce i nějaký ten odpad... Zajímavé, že někteří píší, jak by se raději dívali na svůj vlastní zadek než na toto, a přesto film dokoukají, aby nám to mohli napsat. Jestli se někdo dívá na filmy jen proto, pak je mi ho líto. Jinak mezery to jistě má, o tom žádná. Především v neúčasti samotného Ládina. Když už se o někom tak často a zapáleně mluví, je neslušné ho nepřizvat, ne? :-) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Další z řady tzv. tichých filmů, kdy je slyšet tikot hodin v místnosti, tlukot srdce a vlastní myšlenky na téma: Proč se režisérka Deníku Bridget Jones rozhodla natočit takový paskvil? Proč v něm (ne)hraje Ewan McGregor? A proč trvá tak nesnesitelně dlouho? Odpovědět na ně je prakticky nemožné! Zasloužená nálepka NEVER MORE. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První třetina vyvolává napětí a hlavně výbuch stadionu a hledání v troskách nemají chybu. Jenomže hned poté jakoby filmový štáb taky dostal do hlavy cihlou při explozi a místo děje je tu naprostý chaos. Chvilku detektivka, chvilku jakoby romantika, pak psychologické drama a končí to v naprosto slizoidní agitce. Nikdy více. /25. 4. 11/ ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Anglická přízemní romance obalena závojem tragédie a utrpení. První půlhodina filmu V plamenech mě docela bavila. Po výbuchu na stadionu se ale vše změnilo. Příběh mě začal nudit a umělé emoce a žal Michalle Williams mě sžíral zevnitř. Celou situaci nezachránil ani Ewan McGregor jako utěšovatel a detektiv v jedné osobě... ()

ArdathBay odpad!

všechny recenze uživatele

Trauma hlavní hrdinky je šílené, ale natočit tak nezajímavě a chladně film o naprosto nezajímavé běhně ? Psychologicky není ANI jedna postava rozvedena k nějakému empatizmu a příběh je podáván tak z ženského (nemyšleno ve špatném slova smyslu) úhlu pohledu, že jako muž (a šlechtic) neshledávám absolutně nic zajímavého na tomto zbytečném díle. Nejhorší jsou plky nejhledanější osobě planety. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné knihy Chrise Cleava, která vyšla v roce 2005 přesně v den, kdy Londýn zasáhla vlna sebevražedných pumových atentátů, během nichž zahynulo šestapadesát lidí a více než sedm stovek bylo zraněno. (Olík)
  • Roli filmové přítelkyně Jaspera Blacka (Ewan McGregor) ztvárnila Natalie Dormer. Natáčení se účastnila po dva dny, ale její záběry byli filmovými střihači odstraněny a ve filmu se neobjevuje. (Conspi)

Reklama

Reklama