Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dick Clement, Ian La Frenais .. Perfektní, jednoduchá sedmdesátková jednohubka. Výborná herecká sestava, kterou Jason Statham nezastiňuje, ale týmově doplňuje - to už spíše dlouhonohá Saffron Burrows vyčnívá, ale kdo by jí to měl za zlé ;-). Zajímavý příběh (zakládající se na skutečné události a skutečném politickém podtextu), který dělá z všední bankovní loupeže nevšední podívanou. Vizuálně má film šmrnc, pečlivou patinu, atmosféru a stylová hudba (J. Peter Robinson) si prakticky nedá pauzu po necelé dvě hodiny děje, který uteče jako voda. Chutné krimi retro. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Statham po delší době v roli, kde nikoho nezmlátí ani nezastřelí (no dobrá, párkrát si kopne a hodí cihlou) a je to příjemná změna. Role bankovního lupiče mu sedí a ke všemu mu stačí jen nasraný výraz a pár úsměvů. Zbytek osazenstva je jen do počtu (počítám i Saffron Burrows) a jediným kdo stojí za zmínku je Roger Donaldson, který se opět po V zajetí rychlosti ukazuje v tom nejlepším světle. Krásně dokázal prolnout klasické heist schéma a následnou "naháněčku" lupičů ještě většími badass kriminálníky - čti politiky. Oddychový výlet do sedmdesátých let zašpiněného Londýna, okořeněný Ritchieovskou atmosférou dovedenou do vypiplaného originálu, kterou Guy Ritchie může poslední dobou závidět (RocknRollu jsem ještě neviděl). Já byl spokojen a dle mého jde o nejlepší zlodějský film několika posledních let. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Princezna Margaret si odjela odfrknout do Karibiku a královská rodina, potažmo hoši z pětky a šestky, mají rázem v bankovní schránce 118 menší problém ohrožující čest a zájmy koruny.. Heist film překlopující se ve druhé polovině do krimi thrilleru s politickým pozadím bude nejspíš jen velmi volně založen na skutečné události, přesto vás toto svižné retro hravě čapne. Překvapilo mě, jak kladiváři z West Hamu dlouho čekají na pohár a také akční umírněnost J.Stathama, jenž vybrakoval Bodiemu šatní skříň a s výjimkou nesportovního skopání H.Poirota sužovaného ledvinovými kameny a pár rozdaných hlaviček se drží při zdi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledné štyri filmy si Donaldson natočil na vrcholovej úrovni a vidno, že tento pán si vie oveľa lepšie poradiť s prvotriednym scenárom, než s béčkami, ktoré točil predtým. Perfektný lúpežný snímok, dokonalá atmosféra, skompletizované napätie do poslednej minúty a zároveň ľahkosť, ktorá úraduje prostredníctvom ostrých hlášok. Záver je trošku vážnejší a hlavne akčnejší. To všetko podľa skutočnosti, samozrejme len inšpirované, ale je mi to ukradnuté, pretože ja som sa bavil kráľovsky. Skvostné a štýlové. Statham, herci, hudba, kamera, filtre, hlášky, scenár a záver. Možno oveľa viac by som sa bavil, keby som to videl v kine alebo na DVD, ale keďže distribútori radšej dovážajú sračky, ktoré si divák vo videopožičovni požičia raz za rok, musel som opäť využiť trestné možnosti. 85%. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takovýchto filmů není nikdy dost.....řekla bych, že je to dokonce jeden z nejlepších o vyloupení banky. Ke konci jsem se už nějak nechytala, kdo je kdo a proč jim to nakonec přeci jen prošlo, ale na tom vůbec nezáleží. Zábavný film, ještě se mi v poslední době líbilo moc a taky podle skutečnosti filmhttp://www.csfd.cz/film/226670-flawless/. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Při loupeži v roce 1971 měly podle oficiálních informací zmizet věci přibližně v hodnotě 500 tisíc liber, což je částka, která dnes odpovídá zhruba pěti milionům stejné měny. O 500.000 liber se také mluví uprostřed filmu, když o krádeži informují v rádiu, postavy lupičů se ale částce smějí a sami odhadují lup na (shodou okolností právě) pět milionů liber. V závěrečných titulcích se pak tvrdí, že "podle odhadů" zmizely věci za 4 miliony liber (bez upřesnění, zda tehdejší nebo dnešní hodnoty) a případ je porovnáván s takzvanou Velkou vlakovou loupeží. Při té ale podle oficiálních informací zmizelo více než 2 a půl milionu TEHDEJŠÍCH liber (přes 40 milionů v přepočtu na současnou měnu). Jinými slovy, informace v závěrečných titulcích o "trumfnutí" Velké vlakové loupeže je také pouze nepotvrzenou spekulací. (curfew77)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama