Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (1 969)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Lidi, jděte na titulky nebo na to radši nechoďte vůbec. Jinak je to o třídu lepší než šestka, ale pro nečtenáře horší tak o dvě třídy. My ostatní totiž víme, že tam je ten les a pak další les a potom zase jiný les....:). Místy to může působit jako reklamní video na britský lesní ekosystém, to uznávám./// Scéna s Dobbym mě dostala. /// Mundugus je jedna z mála postav, která se nejvíc přiblížila mým představám. /// Pokusy o erotické dusno v hlavní trojici vyznívají dost špatně, křečovitě a lacině. Zcela nadbytečné dotyky, úsměvy a pohledy. Nevím proč tam tedy jsou, mladí (které by jiskření mohlo bavit) knihu znají a ví, že to tak není, ostatní si možná budou připadat, že sledují kouzelnického bratříčka Tvajlajtu./// Animovaná povídka o třech bratrech byla vizuálně skvělá, scéna transferu Harryho do Doupětě řádně dramatická. A tentokrát i několik skutečně vtipných vtipů aneb bez Grinta by to bylo slabší, hraje ze všech nejpřesvědčivěji. Tenhle díl má atmosféru a chytnul mě, to se mi už u HP filmové ságy nestalo léta. Toť zatím mé první dojmy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sedmá kniha je v první polovině natahovaná; byť čtivá; zbytečnost a v té druhé epické osudové finále jak se patří. Její filmová adaptace je sice teprve ve své polovině (resp. někde kolem čtyřsté stránky z nějakých šesti set), ale již je lepší předlohy minimálně v tom, že to Yates opět dokázal pojmout způsobem, který dojem zbytečné nastavované kaše nevzbuzuje. A pokud ano, tak rozhodně méně než-li předloha. Díky uvěřitelným (!) emocím, konečně již opravdu dobře hrajícímu ústřednímu triu, zdařilé atmosféře a Desplatovi to funguje na výbornou. Pravda, je tu hned několik scén, které kvalitou ční nad zbytkem, ale i tak to funguje především a hlavně jako celek. Přesto je evidentní, že tam kde se tvůrci odvážili popustit uzdu vlastní fantazii a nedržet se doslovně předlohy je to jasně nejlepší. Teď si již jen přát, aby si Yates uměl poradit i s trikovým epičnem druhé části a nezapomněl přitom právě na emoce a postavy. Pokud to dokáže, tak se je na co těšit. Pokud to ovšem nedokáže, tak to se tedy máme na co „těšit“. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Videl som prvých štyroch Potterov, ďalší ma už ako ne-fanúšika nelákali. Deathly Hollows Part I som zhliadol iba pre lákavé "Dark-Knight-Style" billboardy. A k smrti som sa nudil. Začiatok série oboznamoval s postavami, s pekným filmovým prostredím, a v prípade Cuarónovej trojky bol aj osobitým, úžasne temným filmovým dobrodružstvom s množstvom režijných vychytávok. Filmy mali vlastný príbeh, diváka vždy niekam posunuli. V kontexte k nim je Deathly Hollows Part I iba nastavovanou onanistickou kašou, otrocky, bez akejkoľvek kreativity sfilmovanou predlohou, ktorej kvality nepoznám, ale ak sú obdobné, tak amen tma. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komentář jsem, včetně hodnocení, po druhém shlédnutí změnil. Je sice pravda, že se film táhne jak chlupatá deka, ale pořád nás nádherně připravil na závěrečné ukončení velké epopeje, které jsem se od mládí zúčastnil nejen proto, že Harrymu, když nastoupil v Bradavicích, bylo stejně jako mně. Fakt, že poslední díl se rozdvojil mi je naprosto jasný, ale zlobit se za to u tvůrců nemůžu. Pořád mi ale ve filmu plno věcí chybělo a o to budu mít větší důvod se ke knize vracet. U jedničky mě spíš mrzelo, že většina filmu se nemluvila a nejhorší byl fakt ten porod v půlce filmu, kde se vlastně vůbec nic nedělo. Ale i to mělo svůj důvod. Nakonec mě ale zamrzelo, že jsem předposlední příběh Harryho Pottera tak sundal. Vždyť například bajka ke konci filmu je natočená naprosto nádherně a akce tu taky není vlastně vůbec špatná. A co je hlavní...na závěr nás to připravilo docela věrohodně a víceméně ukázalo to, co ukázat mělo. Sice to bude nejslabší díl, ale zatracovat bych ho neměl. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi překvapena. Film skončil dřív, než se tam něco dějotvorného stalo, o věcech se hovoří, místo aby se ukazovaly, a používání herců je pro nuly, my to zvládneme s týnejdžery. Dejme tomu, že odpad bude takové provizorium, než si promyslím, co si o tom filmu vlastně myslím. Milý Ježíšku, dej, ať nikdy nenapíšu knihu, kterou by se někdo rozhodl adaptovat jako film pro mládež. ()

Galerie (437)

Zajímavosti (79)

  • Hermiona Grangerová (Emma Watson) se při výpravě na Ministerstvo kouzel vydává za Mafaldu Hopkirkovou (Sophie Thompson). Právě tato postava po celou sérii posílala varovné dopisy, např. v pátém díle o vyloučení Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) z bradavické školy. (ricky4)
  • Ve škole čar a kouzel v Bradavicích hořelo, požár vzniknul díky pyrotechnice, která se používala ke speciální efektům. Oheň zničil část kulis a rekvizit. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a tak nebyla ani ohrožena premiéra prvního dílu. (asdfasdf)
  • Poté, co na Ministerstvo kouzel nastoupil druhý nový ministr Pius Břichnáč (Guy Henry), změnil zlatou sochu uprostřed fontány v atriu ministerstva na šedý sloup. Ten znázorňuje moc a diktaturu a je na něm vyobrazeno, jak drtí těla mudlů. Na sobě měl napsáno motto "V kouzlech je síla", které mělo v mudlech vyvolat strach. (Boucek)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama