Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není na čase, aby lidé byli důležitější než zisk?" Dle mého prostého názoru tomu tak skutečně je, ale vyspělá kapitalistická společnost, reprezentovaná usměvavými lobbisty, nás žene poněkud komerčnějším směrem. Tento komentář stav světa nezmění, stejně jako tento film, ale jsem moc rád, že jsem ho viděl. Byl jsem při jeho sledování zasypán mnoha otázkami, o kterých je třeba si v poklidu popřemýšlet. Každý si o tom může udělat obrázek sám, ale já jsem viděl snahu WTO beztrestně si odčerpat světové finance do svých kapes, demonstranty intelektuální i kriminální a do toho nenajedený policejní sbor naštvaně plnící stále rozporuplnější pokyny. Měl jsem ve svém životě možnost nějakou dobu postávat na obou stranách barikád a dle mých zkušeností byl snímek, v rámci možností, uvěřitelný. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Aktivisti i Townsend jsou poněkud demagogický, ale to obchodníci a politici taky. Není divu, že se tyhle dva tábory buď nedohodnou vůbec, nebo jedině pomocí nátlaku. I pak podle zásad přírodního výběru zvítězí ten silnější – vždyť koho zajímají želvy rozdrcený lodním šroubem, žraloci s uřízlejma ploutvema a miliony lidí, který umíraj na nemoci, co my léčíme paralenem? Hlavní je, že si můžou koupit novej přehrávač mp3, dát šťavnatej steak k večeři a vyrazit na dovolenou – to není kritika, to je smutnej fakt – ostatně, mně samotnou sice strašně mrzí, že jinde na světě mají lidi hlad a že se zabíjejí velryby, ale nemrzí mě to natolik, abych kvůli tomu obětovala svoje pohodlí. Není to správný, stydim se, obdivuju lidi, který se vypruděj a jdou demonstrovat, ale to je asi tak všechno, co s tím dělám. Všechny palce nahoru za to, že mě Battle in Seattle aspoň přiměla se ještě hlouběji zamyslet, jestli bych s tím přeci jen něco dělat neměla, i za ten výbornej mix faktů a fikce a přiblížení celý situace lidskými příběhy na obou stranách fronty. Jo jo, fakt mě to sebralo. ()

Reklama

czejny 

všechny recenze uživatele

Před začátkem filmu někdo za mnou v sále pronesl: "Už jsem to jednou viděl, ale jdu se kouknout, jestli se na to nechá koukat i podruhé. Filmařsky je to na vysoké úrovni, ale uvidíme, jestli uspěje i to ostatní". Měl pravdu. Nízkorozpočtový film s tématikou vzpour v Seattlu proti politice WTO překvapuje hvězdným obsazením a hlavně kvalitou filmového zpracování. Díky kvalitnímu zpracování se nám na plátně dostává mnohých silných okamžiků, které nám naženou husí kůži. Obzvláště kombinace s dokumentárními sekvencemi nám připomínají Milka, kde byly použité podobně, avšak s tím rozdílem, že zde to zafungovalo mnohem, mnohem víc. Snímek se snaží nestranně ukázat obě strany mince, avšak ne vždy se mu to nestranně daří. Neříkám, že to, co film na diváka přenáší má nějakou výraznou ideologickou vadu, ale mnoho věcí mělo být ponecháno na divákovi. Film v některých ohledech přímo na diváka apeluje, což mohli tvůrci zakomponovat nepřímo do snímku, a nemuselo to působit tak moc strojeně. Z děje je mi trochu proti srsti, za co bojují hlavní představitelé, avšak vedlejší aspekty těchto demonstrací stojí za povšimnutí, a neměly by být přehlíženy. Nelze brát tento silně na city působící snímek nějak dogmaticky, spíše jako zdvižený varovný prst ukazující, že ne vše, co se skrývá za světovým společenstvím, má tak docela čisté úmysly. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Vytecny film s hromadou vybornych hereckych vykonu(pro me top Woody Harrelson)Ukazuje zavazny konflikt ze vsech moznych uhlu,ikdyz by se dalo rict ze je jednostranny(anti.)Ovsem diky paradnimu scenari a nekolika vytecnym dialogum exceluje-nedivil bych se kdyz pujdu priste na 5*Whaw ted sem si vsim,ze je to extradebut!masove sceny atd-gratuluji:)Od tehle udalosti uz uplynula radka let,ale nejsem si vedom ze by se neco zmenilo ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nu, Vzpoura v Seattlu je snímkem, který když sledujete pozorně, tak vás může vtáhnout do svého děje a potěšit tak vaši diváckou duši. Skutečná událost, jež se stala předlohou tomuto filmu, dodává celému počinu šmrnc, takže nelze mávnout rukou se slovy "Je to nudné, je to srajda", ale musíme se nad problémem, který je tu zpracován, zamyslet a to mě také nutí dát 4*, neboť i díky skvělým hereckým výkonům hlavních postav mi bylo přiblíženo něco, o čem jsem příliš nevěděl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)
  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno