Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred týždňom takmer nikto nevedel čo to WTO znamená...No, síce to nevedia ani dnes, ale aspoň vedia, že sú to tí zlí..." Film ponúka solídnu rekonštrukciu tých pár divokých dní. Je tu niekoľko hlavnejších postáv, ťažko niekoho označiť za hlavnú. Hviezdne obsadenie a hlavné dobré davové bitky v uliciach, s rovnako dobre zakomponovanými dobovými zábermi , robia z filmu zážitok minimálne pre tích, ktorí sa niečoho podobného niekedy zúčastnili. Ch. Theron bola divácky najvďačnejšia postava, ale vzhľadom k príbehu dosť zbytočná. ----- A za čo sa to vlastne bojovalo? Niekto za korytnačky, niekto proti výrubu pralesov, proti drahým liekom, proti okrádaniu poctivo pracujúcich, ale najviac je tradične tích, ktorým je po desiatich pivách jedno za čo. Hlavne, že demolujeme...70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak nevim - na jednu stranu to byla výborně sestavená mozaika, občas naivních, příběhů, provázejících protesty v Seattlu, ale na druhou stranu to bylo příliš tendenční a ačkoliv si film snažil uchovat jakousi objektivitu, tak to nakonec byli demonstranti, kdo z toho vyšel jako ti hodní, co bojují za vyšší ideály. Umocnily to ještě závěrečné titulky. I přes to všechno jsem fandil policajtům.:D Zaujala také překvapiě velká koncentrace hvěz s Harrlesonem a Charlize Teron v čele a poměrně slušná akční kamera při policejních manévrech. 70% a mohlo to být lepší. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. A to musel prísť ostrovan, aby poukázal na ďalšiu z čiernych dier, ktoré sa na ligotavom obale vysnívanej zeme objavujú čoraz častejšie. Naivná pointa celej protestnej akcie voči WTO mi ale vo filme pripadala ako úplne vedľajší artikel, len niečo, od čoho sa mal príbeh odraziť. Skôr som sa zameral na zápletku stretu ozbrojených síl a protestantov, jednotlivé postavy a ich psychológiu, ktorá vôbec nebola zle zvládnutá. Zle zvládnutá vôbec nebola ani nováčikovská réžia, dokumentárne vsuvky zapôsobili celkom slušným dojmom, pár minút slušnej akcie pridalo na obrátkach a keďže je film inšpirovaný skutočnosťou, nemôžem nič vytknúť ani záveru. 80%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživné, o ničem. Obě strany to myslí dobře a obě strany dělají chyby. Lepší na podobné téma byla Krvavá neděle. Postavy aktivistů mě ničím nezaujali, reportérka překvapivě rychle "procitla", jediný Woody Harrelson, jeho výkon a jeho příběh stál za zmínku a jen z toho jeho příběhu by šel udělat film. Ostatní mi tak přišlo jen jako zbytečná výplň času. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Živé nahliadnutie na masové protesty proti SB, MMF a WTO – inštitúciám, ktoré povýšili hodnotu peňazí nad hodnotu života, ľudské práva a životné prostredie podriadili potrebám obchodu. Tieto inštitúcie riadia chod systému a životy nás všetkých. Upriamenie pozornosti na následky ich vplyvu očami skupinky nenásilných aktivistov prináša jedinečný pohľad na inú stránku politiky, než akú nám podsúvajú korporáciami platené médiá. Takmer dokumentárna forma filmu ukazuje skutočné kauzy, napr. ťažkoodencov mlátiacich kohokoľvek hlava-nehlava, vrátane manželky jedného z nich, ktorá len prechádzala okolo a na následky zranení potratila, do toho autentické zábery z reálnych demonštrácií výborne vťahujú do atmosféry. Približuje tiež zábery z rokovacej sály, kde vidíme odporné politické machinácie, ignorovanie rečníkov rozvojových krajín a vypínanie mikrofónov politikov, ktorí hovoria „nevhodne“. Proste, demokracia v priamom prenose. Žiadne diskusie, ideme cez mŕtvoly. Potom ostáva otázka, či tie kamene lietajúce od čierneho bloku naozaj boli také neopodstatnené. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)

Reklama

Reklama