Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych chtěl říct, že je úplná kravina srovnávat takovej film s Kultem hákovýho kříže, vlastně jakejkoliv film na tuhle problematiku je zbytečný srovnávat s Kultem, bych hned musel dávat všem filmům kolem 2*-3*. A věc druhá je, že tady nejde vůbec o to stejný jako v Kultu, takže to je prostě naprostá píčovina to srovnávat. This is England je úžasný film s Oskarovými výkony herců a nádherným soundtrackem, celé to táhne Gramam a Turgoose, který na svůj věk hrál vážně úžasně. Tenhle film nemá za cíl štvát lidi proti Skinům, jen ukazuje kulturu tehdejší doby a vyvrací předsudky o tom, že jen bílý byli skini a že tam vůbec nešlo o rasismus, jak si všichni myslí. Skvělý příběh o partě skinheadů, který žijí své životy a přijmou mezi sebe malého šikanovaného kluka, který hledá sám sebe. Film plný rozporů, který nám ukazuje, jak to v Anglii vážně chodilo. Jeden z nejlepších filmů na tohle téma. Osobně jsem si nejvíc oblíbil Rudyho z Misfits, je to hrozně sympatickej chlápek a hraje svojí roli úžasně, Na plešku vypadal líp, pokud kouknete na jeho účes v This is England 86, tak už jen kvůli tomu se mu musíte smát. Špička mezi filmy o Skinheadech 90% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jako film trochu nudné a rozvláčné, téměř bez akce. Jako námět k zamyšlení výborné. Nejen nad skinheads, ale nad psychikou člověka obecně. Také o tom jak se člověk může stát skinheadem, jaké jsou idály a poměry uvnitř hnutí. Nad tímto by se měl každý zamyslet sám, nebudu tedy podsouvat své myšlenky, jen bych dodal, že Bluntman se ve svém komentáři trochu unáhlil. P.S. Nechci spojlerovat, ale opravdu je v Anglii normální, že dvacítky tam choděj s dvánáctiletejma klukama :-o? To bylo trochu pedofilní. ()

Reklama

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film o parte pravych a nepravych skinheadu.Celou dobu jsem si myslel ze je tak 10-15let stary,ale tady zjistuji ze ne.)Celou dobu se nic moc nedeje a vse vrcholi jednou scenou-pointa filmu mi vsak zcela jasna nebyla,bylo to spiz zachyceni jedne casti zivota maleho chlapce.Kazdopadne film spatny neni a moc takovych asi neuvidite-diky skvelemu vykonu chlapce a ,Comba, jdu na 4* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sonda do anglické mládeže v osmdesátých letech, která se promítala s hnutím skinheads. Docela jsem zvědav na to, jak to bude působit jako celek (tři následující minisérie), protože samotný film na mě moc velký dojem neudělal. Neříkám, že to není zajímavé, ale... V hlavě mi zůstanou asi hlavně dvě věci, vůdcovství Comba a snaha Smell přefiknout dvanáctiletýho kluka. Jinak je zajímavé, jaká herecká sestava se tady sešla, protože vcelku pár herců později na britské scéně zabodovalo. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skinheadem se člověk stává, má-li špatné sociální zázemí, a skinheadi se dělí na ty hodné a na ty zlé, přičemž ti hodní vás ochrání před šikanou a jsou to velice dobří kamarádi zastupující rodinu a ti špatní jsou vlastně taky dobří kamarádi, kteří za vás jdou odsedět několik let zločin a nebezpeční jsou jen v tom případě, pokud se zhulí a opijou. Pokud s tím nesouhlasíte, budete mít s THIS IS ENGLAND dost vážný ideologický problém, který nezmění ani to, že vychází ze skutečných událostí a je silně autobiografický. Ale i kdybych pominul ideologii, stále se jedná o hloupý, v závěru nabubřele tezovitý a špatně odvyprávěný film, který je manýristický ve snaze prohudbit se až do konce, ale na kterém stojí za pozornost typově velice dobře obsazení herci a evokace Anglie let minulých. Jenže tenhle britský film, přestože ho otvírá a uzavírá montáž záběrů vystihující zemi, nepodává žádnou zprávu a selhává. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Zhruba v polovině filmu, kdy hlavní hrdinové jedou autem na vlasteneckou přednášku, zazní písnička „Warhead“ od britské punkové kapely UK Subs. (Olík)
  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)
  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)

Reklama

Reklama