Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

nmarca 

všechny recenze uživatele

Po fiasku Nemocnice po 20 letech nečekaný vzestup. Bílá vrána mezi českými televizními seriály. Všechny hlavní postavy předvádějí soustředěné, uvěřitelné výkony, jejich postavy mají vnitřní soudržnost a logicky pokračují ve vývoji zahájeném v nejstarších dílech. Na škodu bylo jen zbytečné množství postav, u mnohých z nichž byly jejich osudy jen naznačeny a nedotaženy do konce. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že řada lidí nadává na "Nemocnici na kraji města po dvaceti letech", ale zamilovala si "Nové osudy". Mně přijdou obě pokračování zhruba nastejno. Zaujal mne zde návrat Viktora Preisse a Oldřicha Kaisera, Jiří Bartoška seriál příjemně okořenil. Lucie Konečná nám seriál představila jako mírné pohlazení, byť i s trpkými okamžiky všedního života, ale zdaleka nešlo o takovou depresi a rezignaci jako v případě "Nemocnice...po dvaceti letech". Možná se i docela přiblížila formou Jaroslavu Dietlovi. Nicméně doufám, že tímto naše "nemocnice" již definitivně skončila a nebude již nové pokračování. Obávám se, že se mýlím... ()

Reklama

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Musela to být hodně hluboká a hodně smradlavá stoka, že se jim podařilo vylovit takový odpad současné tv tvorby: korn, krajčo, vondráčková - hovnama je to teda nabitý. O lucii konášové šla jeden čas fáma že je talentovaná scénáristka, no, byla to rozhodně fáma. Sory, já prostě nemám ani sílu psát jména těch nul s velkejma písmenama. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)
  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)

Reklama

Reklama