Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu a je mi líto, ale za 1,5*. Není to sice tak blbé jak NNKM po 20 letech, ale bohužel se tu objevují podobné chyby usvědčující scénáristku a režiséra z neponaučitelnosti: - rozběhnuto příliš moc motivů. síla Dietla spočívala v hlavním motivu s drobnými odbočkami, - nedokonalé kopírování motivů z předchozích řad (vrchní sjíždí Fany x Jáchymová sjíždí Huňkovou, velký problém s pacientem Rezek x Vojíř x Funek (či jak se dnes ti marodi jmenují), rivalita mezi kolegy Sova sr. a Blažej sr. x Blažej jr. a Pavelka, citová nestálost největší ortopedické naděje Blažej sr., Ina a Macuichová x Blažej jr., Vondráčková a Válková. Nejhorší je, že autoři pokračují v dělání blbce z diváka - motiv hledání karty pacienta: v nemocnicích mají zdravotní systém, vše vedou elektronicky, takže hledání karty je nehorázná stupidita. PROSTĚ: NE A NE A NE! ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

Reklama

nmarca 

všechny recenze uživatele

Po fiasku Nemocnice po 20 letech nečekaný vzestup. Bílá vrána mezi českými televizními seriály. Všechny hlavní postavy předvádějí soustředěné, uvěřitelné výkony, jejich postavy mají vnitřní soudržnost a logicky pokračují ve vývoji zahájeném v nejstarších dílech. Na škodu bylo jen zbytečné množství postav, u mnohých z nichž byly jejich osudy jen naznačeny a nedotaženy do konce. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

S touto nemocnicí jsem byl navýsost seznámen a hodnotím velice kladně. Film mi přišel promyšlený, vygradovaný a nabízel pocity, které ostatní ne. Viděl jsem spoustu filmů. Líbilo se mi snažení o převzetí nemocnice, neboť jsem ekonom. Rozdíly mezi čechy a čechy, kteří bydlí v Německu naprosto ilusturují skutečnou relitu. Když řeknete Němci, že jste aus Tschechien, tak není kde taková země je, nebo přitaká, že jste z Čečenska. A tohle je podle mě tragický nedostatek německých škol. Stará nemocnice byla opravdu v televizi téměř vždy ake já si nepamatuji jediný díl. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Děcka, říkejte si, co chcete, ale po shlédnutí té srágoroviny vydávající se za "2. řadu Nemocnice", jsou tyhle díly balzámem na duši. Samozřejmě, že to není žádný filmařský skvost. Překvapivě, mě tahle série ale vcucla tak, až mě to překvapilo. Poslední dva díly mají obzvlášť velký grády.... Chválím herce, kteří se mi hodně líbili (až na nějaké epizodní role, jako třeba Tommy, Míra apod.) a hudbu, která se mi zalíbila také. Zvláštní chvála pro nasazení Kryštofa - Kryštofa (velký sympaťák) a i mladého Sašu Rašilova - tenhle výkon se mi taky moc líbil. Takže chtě nechtě, prostě ty 4 hvězdičky musím dát:-) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)

Reklama

Reklama