Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu to vidím na 2 hvězdičky. Ale s hodnocením zatím počkám. Těším se na zpívající herce. Pokusy o vtip? Dana Králová: "Co se to tu děje?" Lékař: To víte, zpěvačka, oznámili jsme jí stav jejího manžela." Tak to je dost černý humor. No snad si Korn ještě zahraje. Zbytečně rozmělněné množstvím nových postav. Zajímavé bylo setkání nového doktora (Krajčo) s Blažejem; podobně jako ve druhé řadě Šinkorová, tak mu taky dělal problémy u zaparkovaného auta. A ta poznámka, ať se stařík nerozčiluje, že by ho mohl chytnout žlučník, ta bala prvoplánová vzhledem k faktu, že se pak museli potkat u pohovoru... Proti druhé sérii musí být třetí řada pokrok. Ale stejně je to už jen nastavovaná kaše a jiný příběh, i když bylo pěkné připomenout Vrtišku, Štrosmajera. Ještě mohl Blažej zmínit i Cvacha:-) V prvním díle nejvíc zaujala Charlote von, domácky Čunča. Pěkná kníračka. Po sedmém dílu musím přiznat, že i mistr tesař (tedy Lucie Konášová) se utne. Nevěřím, že by dokázala Lucie Konášová ještě nějak polidštit nové osudy Nemocnice. V té staré opravdu byly postavy, které budou žít dál (Sova, Štrosmajer, Blažej, Huňková, Čeňková, Gregory, Cvach...). Z těch postav, co zbyly, Blažej není už blažejovitý. Místo lékařů přebírá skoro ústřední roli jakási restaurátorka Karolína, kvůli níž je schopný lékař zapomenout i na operaci??? Rašilov v roli sukničkáře je nepřesvědčivý. Bandě sestřiček chybí pevná, rázovitá ruka Huňkové. Hlavní sestra se snaží zdeptat podřízené, sestry navzájem kují přihlouplé pikle a jsou schopny se vdát z minuty na minutu... Chybí vtip. Srovnatelné s Ordinací, která se aspoň netváří tak vážně. Takže se těším, že Lucie Konášová zase začne psát podle svého a nebude svázána předchozími řadami. ()

Reklama

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Nevyužít takový potenciál by byl hřích,řekli si tvůrci a vznikly "Nové osudy".Navazují na velmi nepovedené pokračování původní Nemocnice,které bylo natočeno v r.2003 a je to příklad toho, jak se tvůrci při psaní scénáře poučili z minulých chyb.Scénář je tentokrát vcelku příjemný,zábavný,hravý a o mnoho lepší,než ten minulý.Spousta nových postav rozvíjí synopse nové,ale taky se nezapomíná na ty staré,včetně připomenutí těch nejstarších.Herci jsou opět vynikající a byl jsem velmi mile překvapen Vilmou Cibulkovou,Jitkou Ježkovou,Lucií Vondráčkovou,Sašou Rašilovem a taky třeba Tomášem Töpferem.Ano,jistě,není to Jaroslav Dietl,to víme,ale je to vcelku slušné a koukatelné pokračování,které je mnohem důstojnější a zajímavější,než to minulé.Po chvíli uvažování tady dávám 60%,protože myslím,že jde o lepší průměr,porovnám-li to s ostatní českou tvorbou.A s dalším pokračováním bych byl velmi opatrný už při psaní scénáře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné jsem již napsal k prvnímu pokračování po dvaceti letech. Tady se vzpomíná o něco víc než v předchozí sérii, ale ani spousta kvalitních herců od Richarda Krajča přes Lucii Vondráčkovou či návrat Oldřicha Kaisera, i když docela malinký, seriálu nepomáhá. Jo, tak děj sám o sobě by mohl být relativně zajímavý. Kdyby ovšem se nejednalo o pokračování seriálu tak legendárního jako je Nemocnice na kraji města. Seriálu, ze kterého se téměř vytratí původní postavy. Na Dietla prostě pánové tvůrci nemají. Já bych se u skvělých seriálů z let minulých za nepokračování, jen to kazí dojem. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)

Reklama

Reklama