Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Gedes 

všechny recenze uživatele

Tuto pokračování se mi líbí mnohem víc než to druhý... Na seriál - 3. pokračování má docela dobře rozjetý děj ... zajímavé osudy..nevěra, kariera, osvojení děti, dětský tyran:o), epilepsie, domácí násilí a mnoho dalších záležitostí se v seriálu objevuje - celkově charaktery všech osob mi přijdou dobře vykreslené... škoda, že jen 13 dílů :o) ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

V návaznosti na Nemocnici po dvaceti letech (a po shlédnutí prvních deseti minut prvního dílu, jak už to tak s některými místními uživateli bývá) je asi in nenávidět i další pokračování, sama jsem čekala další obludnost a tím spíš jsem mile převapená, jak vydařená tahle série byla. Sedl mi rozvoj starých postav, i ty nové (Danica, Krajčo - toho je koukám taky in nenávidět). Příjemná hudba. ()

Reklama

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zklamání. Není to vyložená katastrofa, ale prostě se netěším na další díly. Herci z první řady podávají svůj standard, ale to mladé osazenstvo, hlavně zdravotní sestry je opravdový prů..r!!! To nemáme alspoň nějaké průměrné mladé herečky? Tohle je skutečný děs a odpad. A role vrchní sestry by po Ivušce Janžurové, kterou tak scénář dvojky odrovnal k nepoužití, slušela třeba Evě Holubové. Snad se další dějová linka co nejvíce vyhne mladému kolektivu zdravotních slepiček a tím by se naše milovaná Nemocnice na kraji města trošku zachránila. A Lucie Vondráčková?? No comment. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že řada lidí nadává na "Nemocnici na kraji města po dvaceti letech", ale zamilovala si "Nové osudy". Mně přijdou obě pokračování zhruba nastejno. Zaujal mne zde návrat Viktora Preisse a Oldřicha Kaisera, Jiří Bartoška seriál příjemně okořenil. Lucie Konečná nám seriál představila jako mírné pohlazení, byť i s trpkými okamžiky všedního života, ale zdaleka nešlo o takovou depresi a rezignaci jako v případě "Nemocnice...po dvaceti letech". Možná se i docela přiblížila formou Jaroslavu Dietlovi. Nicméně doufám, že tímto naše "nemocnice" již definitivně skončila a nebude již nové pokračování. Obávám se, že se mýlím... ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapený. Po naprosto katastrofální nemocnici po 25 letech jsem už o nové osudy neměl zájem a jejich televizní premiéra šla kolem mě. Jejich současná repríza na čété mi ukázala, jak jsem se mýlil. Nové osudy jsou daleko zajímavější a především se zbytečně se nepitvají v životech původních představitelů...což mě štvalo u 2. pokračování. Tento seriál určitě patří k nadprůměru ;-) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)

Reklama

Reklama