Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve snaze vytřískat balík na pokračování kdysi velmi oblíbeného seriálu vznikl, jak to už obvykle bývá, trapas na úrovni růžové zahrady. Scénáristka Lucie Konášová by se měla věnovat raději psaní dobrodružných pohádek pro děti a naši slavní herci by si měli v zájmu své obecné popularity lépe vybírat role. Opět vyhozené finanční prostředky do luftu. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí druhej série jasný odpad, ale výmena scenáristky za Luciu Konášovú z toho spravila slušne pozerateľný seriál. Nebyť pridávania všetkých tých multi-kulti somarín do deja, bolo by to ešte lepšie. Tipujem, že v ďalšej sérii sa dočkáme aj nejakého gaya, lesbičky, eutanázie, rodovej rovnosti a pozitívnej diskriminácie. ()

Reklama

AndewMX 

všechny recenze uživatele

Další pokračování legedárního Dietlova seriálu je určitě lepší než předchozí "po 20 letech". Všechny dějové linky jsou uvěřitelné a zajímavé. Jen mi nesedí určitá změna charakteru Arnošta Blažeje mladšího, kdy v předchozí serii byl svatoušek a zde je prezentován jako záletník s minulostí, která ho pronásleduje a pak mi vadí otravná dcera doktora Machovce. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Sice stále nemohu uvěřit tomu, že to říkám (píšu), ale třetí řada Nemocnice se mi opravdu docela líbí. Nevím sice, nakolik je to zásluha tvůrců a nakolik tragická druhá řada (Nemocnice po 25 letech), která byla skutečně zoufalá a díky její nízké úrovni jsem od těchto nových epizod prakticky nic nečekal. Každopádně tleskám rozhodnutí scénaristů, kteří upozadili staré postavy a jejich život na úkor vztahů "omladiny" (upřímně řečeno, koho zajímá vnitřní pnutí starého Arnošta Blažeje, když mladej vyvádí takový kousky?:-)). Jsou tu samozřejmě postavy a dějové linie, které mě vyloženě serou, ale je jich rozhodně mnohem méně, než u předchozí série. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)

Reklama

Reklama