Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tahle serie konečně upustila od nekonečného protahování osudů starých hrdinů ve stejném duchu jako původní serie. Tady tvůrci vsadili hlavně na nové postavy a ten zbytek původních dají se spočítat na prstech jedné ruky Blažej , jeho bývalá žena (Maciuchová) Čenková , Králová a Gregory . Ostatní už tam naštěstí nejsou hlavně dvojice Pěnkavových je už někde v Čábuzí. Konečně to přestalo být mdlé a zdlouhavé ,dostalo to akci a civilní projev. Né že bych to sledoval poctivě ,ale pár dílů jsem viděl a nechalo se na to dívat. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Tak tato série se mi zdá o mnoho lepší nežli ta předchozí. Tady vlastně z původních postav zbyl pouze Blažej, Králová, která hned ze začátku mizí a Čeňková. Objeví se sice i Rezek, ale jinak se odvíjí osudy nových postav a dá se říci, že je to povedené pokračování seriálu jako takového s odstupem let. Viktorovi Polesnému se podařilo natočit mnohem lepší pokračování než předtím Bočanovi. všechny čest. Bála jsem se co to buda za paskvil, ale vzhledem k tomu, že je zde spousta - vlastně téměř všechny - nových postav je to pěkné. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Děcka, říkejte si, co chcete, ale po shlédnutí té srágoroviny vydávající se za "2. řadu Nemocnice", jsou tyhle díly balzámem na duši. Samozřejmě, že to není žádný filmařský skvost. Překvapivě, mě tahle série ale vcucla tak, až mě to překvapilo. Poslední dva díly mají obzvlášť velký grády.... Chválím herce, kteří se mi hodně líbili (až na nějaké epizodní role, jako třeba Tommy, Míra apod.) a hudbu, která se mi zalíbila také. Zvláštní chvála pro nasazení Kryštofa - Kryštofa (velký sympaťák) a i mladého Sašu Rašilova - tenhle výkon se mi taky moc líbil. Takže chtě nechtě, prostě ty 4 hvězdičky musím dát:-) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak jsme si všichni zvykli na ten hnus, co se v seriálové tvorbě dneska točí. Nemocnice po dvaceti letech v Bočanově režii měla alespoň nějaké světlé momenty a dávala jakýstakýs smysl. Tohle je lobotomie prvního stupně úplně stejná jako Ordinace v Růžové zahradě nebo Velmi křehké vztahy, ale dostala o 20% víc než předchozí série. Fujtajbl....10% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Nevyužít takový potenciál by byl hřích,řekli si tvůrci a vznikly "Nové osudy".Navazují na velmi nepovedené pokračování původní Nemocnice,které bylo natočeno v r.2003 a je to příklad toho, jak se tvůrci při psaní scénáře poučili z minulých chyb.Scénář je tentokrát vcelku příjemný,zábavný,hravý a o mnoho lepší,než ten minulý.Spousta nových postav rozvíjí synopse nové,ale taky se nezapomíná na ty staré,včetně připomenutí těch nejstarších.Herci jsou opět vynikající a byl jsem velmi mile překvapen Vilmou Cibulkovou,Jitkou Ježkovou,Lucií Vondráčkovou,Sašou Rašilovem a taky třeba Tomášem Töpferem.Ano,jistě,není to Jaroslav Dietl,to víme,ale je to vcelku slušné a koukatelné pokračování,které je mnohem důstojnější a zajímavější,než to minulé.Po chvíli uvažování tady dávám 60%,protože myslím,že jde o lepší průměr,porovnám-li to s ostatní českou tvorbou.A s dalším pokračováním bych byl velmi opatrný už při psaní scénáře. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)

Reklama

Reklama