Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (245)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma si pro Blow Out vypůjčil námět z Blow-up Michelangela Antonioniho a hravě ho přetvořil ve svém osobitém stylu do velmi napínavého thrilleru. Největším tahákem filmu je pro mě mladý John Travolta, který zde ukazuje, jaký má talent pro dramatické role. Výstřel je příjemný a napínavý thriller, který nikoho nemůže zklamat. Finále je bombastické. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Travolta nikdy nepatřil k mým hereckým favoritům, zde jsem si ověřila, proč tomu tak je. Toporný, nevěrohodný, přehrávající Travolta se promenuje ve filmu, na němž je nejzajímavější si vzpomínat, kde už jsme něco takového viděli. De Palma natočil špatný kompilát Psycha, Rozhovoru, Francouzské spojky, Zvětšeniny, Ctihodných mrtvol, Strachu nad městem, Dne Šakala, Následníka a mnoha dalších. Ze všech filmů vybral to nejzajímavější a pokusil se prý o vlastní film. Jediné, co nelze De Palmovi upřít, je, že asi viděl pár filmů. Ale to nic nemění na faktu, že Výstřel je trapným plagiátem několika zajímavých snímků, leč nedosahuje ani náhodou kvality ani jednoho z nich. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi-thriller s hereckým koncertem mého oblíbence Travolty. Skvělé ingredience v nápaditém stylu režie(kamera, světla, dělba obrazu, fantastická hudba). Brian De Palma namíchal originální koktejl, který jsem už dlouho chtěl ochutnat a krom toho ohrozil stabilitu mé režisérské topky. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Viackrát zmieňovaná podobnosť s Antonioniho Zväčšeninou je čisto náhodná. Približne prvá polhodina láka diváka na zážitok podobný Zväčšenine, ale ten si začne všímať odlišnosti, ktoré sťahujú film stále nižšie. Nekvalitný scenár, naivita a nepravdepodobné konanie postáv vyústia do trápneho záveru, ktorý ničí dobré meno Briana de Palmu. Ešte že sa nedozvedel, aký dabing jeho filmu pripravili v Československu. Potajomky som dúfal, že by tento Travoltov úspešný film mohol ašpirovať na štyri hviezdičky, ale ku koncu som ťažko ratoval pôvodné tri. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly zlatý časy. Travolta, jako mladý herec, bez mnoha plastik, vyretušovaného xichtu a hlavně tehdy dokázal i něco zahrát a ne jen tupě čumět do kamery jak dnes. K tomu solidni příběh, pevná Brianova řežisérská ruka a když k tomu připočtu i konec, je to určitě jeden z nejlepších Travoltových filmů, co jsem kdy viděl. Ne-li vůbec nejlepší. Ale to je věc názoru. Konec hlášení. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)
  • Během stříhání byly neznámým pachatelem ukradeny dva kotouče filmu. Opětovné natáčení zcizených scén stálo 750 000 dolarů a pro nedostupnost kameramana Vilmose Zsigmonda je musel natočit László Kovács. (Matty)

Reklama

Reklama