Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

classic 

všechny recenze uživatele

Johna Travoltu extra nemusím,a ani neviem,prečo,ale výnimka potvrdzuje pravidlo,že víťazí kvalita nad kvantitou,a tak podotýkam,že John si dobre vybral,kde túto úlohu by som charakterizoval ako zlomovú,zapamätania hodnú,pred Blow Out má slávne roly v muzikáloch,teraz mení úplne žáner,ktorý ho posúva do predčasného útlmu... Brian De Palma nakrúca mrazivý thriller v duchu jeho slávneho horroru Carrie,kde atmosféra pekne hutne,a tie najlepšie majstrštyky sú ešte len predo dvermi... Johnova postava vo filme hrá zvukára z kategórie béčkových produkcií,kde jedného večera sa mu podarí nahrať zvuk,ktorý ho privedie na hranicu,z ktorej vytvorí svoj najlepší zvuk,t.j potrebuje dokonalý rev pre film,a tak urobí svoj najlepší a konečný...Ale obetuje niečo zo svojho okolia.Mrazivé retro so zvláštnym psychopatom,ktorého hrá John Lithgow,ktorý je príjemne vyšinutý,ktorého by som určite zaradil do inej škály úloh,ako je táto,ale casting je na vysokej úrovni. Ešte chcem pochváliť výborný český dabing dua Trávniček a Laurinová,ktorí spolupracovali na relácii DO-RE-MI,voľakedy... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Další osmdesátková lahůdka. De Palmova poutavá variace na Antonioniho Zvětšeninu či Coppolův Rozhovor. Filmy, kde se podrobně zkoumá nějaká nahrávka, videozáznam či fotografie mi imponují už od dětství (Columbo), takže jsem si Výstřel dosytosti užil. De Palmova tvorba se mi líbí čím dál tím víc, ten sexuální maniak má totiž zajímavý, sobě vlastní styl, který zatím nedokáži přesně pojmenovat. To chce čas. A abych nezapomněl - vynikající John Travolta. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Film začal velice dobře a až na konec jsem si ho moc užíval. Určité věci jsem moc neřešil jako třeba, že byl zabit kandidát na prezidenta a nic moc se neřešilo, nebo chování další postavy Sally (větší blbku jsem snad v životě nepoznal). Bohužel to co se dělo na konci už jsem nepobíral. Absolutně nelogické chování hlavní postavy, která má ještě takovou zkušenost z minulosti a nejen to srazilo můj zážitek na konečných 70%. :( ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na De Palmu mi to připadalo až moc rutinní a tuctové. Vyšetřování nehody, co vlastně nebyla nehoda, sice mělo díky zaměstnání halvního aktéra punc originality, ale to bylo tak všechno. K nepříliš výrazné režii přispěl i casting. Nic proti Travoltovi, ten tady zahrál dobře. Ale všichni ostatní stáli za starou bačkoru, což platí dvojnásob pro tu holku z Robocopa. Nejenže příliš nehrála, ale v jejím případě se ani nebylo pořádně na co dívat. Do lehkého nadprůměru film vytáhl až samotný závěr, který mě dostal a i když podobné vyvrcholení bylo vlastně nabíledni, absolutně jsem ho nečekal. 65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Solídny thriller od skúseného režiséra B. DePalmy. Travolta a jeho postava filmového zvukára robia z filmu nadpriemer. Celé to postupné skladanie mozaiky nehody senátora je pomerne napínavé. Všetkým akosi vyhovuje nechať to - nehodou. Iba Travolta a jeho dokonalý zvukársky sluch je presvedčený, že to nebola obyčajná nehoda. Trochu úsmevne pôsobí vedľajšia linka príbehu, v ktorej sa filmový štáb márne snaží nájsť ženu, ktorá dôveryhodne zakričí. Celkovo jedna z rozumných premiér alebo repríz na čt2, kde oceňujem, že niekto vytiahne i menej známe filmy slávnych režisérov a hercov. 70%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)
  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)

Reklama

Reklama