Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (245)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film na analýzu. Počiatočný koncept je pútavým preniknutím do tajomnej kriminálnej hry, kde sú karty rozdané. Prostredná časť je v podstate priemerná s množstvom zvratov (zvratmi s béčkovým charakterom nie hitchcockovským :)) a s vlastne ťažko uveriteľnými konaniami postáv (pričom stále balancujete medzi 3-mi a 4-mi). Lenže to by nebol Palma Palmom keby nevyužil svoje majstrovstvo spomalených záberov a potenciál Donaggia, na ktorého záverečnú melódiu sa len tak nezabúda. A svedomie vám nedovolí isť pod 4 :). Skrátka neznámy ale pamätný film. Nie je vybrúsený ako The Conversation (Rozhovor), ale má emocionálnejší nádych. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak výbuch jsem bohužel nedokoukal, ale po konzultaci s panem Rob Royem a jeho následném ujištění, že snímku klidně těch pět můžu dát, jsem se rozhodl, že jej konečně ohodnotím. O Briana De Palmu se začínám vážně zajímat, po skvělé Zjizvené tváři a úžasném Výbuchu si jej totiž jako filmaře nesmírně vážím. Nestává se totiž zase tak často, abych se napětím nedokázal od filmu odtrhnout, zběsile přemýšlel o vyústění ze situace, ve které se jednotlivé postavy nacházejí a ještě zároveň se s hrdiny dokázal na tak vysoké úrovni identifikovat a fandit jim. No prostě paráda, doufám, že další Palmovi snímky budou také tak kvalitní a ponesou se v podobném šíleném tempu. 100% ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

brian de palma je velmi sikovny reziser a vo svojich filmoch vie velmi slusne drzat atmosferu a divaka na pozore. pomerne osuchany namet s atentatom pri ktorom ostali nezelani svedkovia de palma vynikajuco odreziroval a aj vdaka travoltovi a nanci allen sa je stale na co pozerat. osemdesiate roky sa tesia vynikajucim kuskom a toto je urcite jeden z tych vydarenych. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Travolta v netypické roli, předvádí výborný výkon a nechává sebou vláčet podle rytmů De Palmovy režie. Neskutečně povedený a vyšperkovaný závěr je jen velkou třešničkou na pomyslném dortu, který De Palma s Travoltou opekli. Slušné tempo na film o zvukaři, který omylem nahraje střelbu a případnou vraždu guvernéra. Po dlouhé době jsem spokojen nejen s Travoltou, ale především s De Palmou, který nedokázal mé chutě pořádně naplnit a většinou mě jen dokáže zklamat. Tentokrát si dal záležet a skvěle spojil několik elementů včetně obsazení, kamery, hudby až po poutavost do skvělého filmu. (Dřív tu byl jiný komentář, ten změnil, tohle je jeho náhrada. Odpočívej v pokoji.) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

De Palma mě jako filmař neskutečně baví. Jeho schopnost scénu rozzáběrovat, pohrát si nápaditě s delšími záběry a vše rytmicky spojit do funkční scény je ohromně osvěžující. Blow Out je navíc film, který by měl být povinností pro každého cinefilního nerda a každého filmového tvůrce, především zvukaře. Film totiž není jen nápaditě natočený, ale i scenáristicky vystavěný, právě s pomocí zapojení filmového prostředí a filmařského řemesla do samotného děje. Ohromně jsem si takový film užil a smekám před Palmovo schopností točit filmy s béčkovým feelingem na absolutně áčkové úrovni. 8/10 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno