Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (511)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní desítky minut mě ještě docela bavily, ovšem pak přišel masivní chaotický bordel, růžky ve velkém vystrčila nefunkční dramaturgie, nefunkční chemie mezi postavami, nefunkční množství zápletek. Úvodní expozici s explodující nemocnicí a vzduchem svištícími nemluvňaty nahrazuje linie, jak se Flash snaží zabránit vraždě své matky, tvůrci nás mezitím zásobují přepáleně humornou stylizací, přičemž atmosféra absentuje, do toho skočí dvě verze batmanovského comebacku a v závěru na širé pláni dětinská bitva vesmírných obrů (jestli si to dobře vybavuju, protože jsem už podřimoval). K tomu je tu množství (nijak zvlášť zajímavých) postav, řada zápletek nemá uspokojivé vyústění a celé je to navíc bolestivě digitální, přeplácané a otravné, trikově až ostudné. Nejen od DC Comics si dám zase na čas pauzu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tvorcovia si zjavne absolútne uvedomili, že Ezra Miller nesedí každému a tak na to rafinovane upozorňujú priamo vo filme, aby kritikom vzali víchor z plachiet.  Niektoré veci v scenári ma rušili. Barryho spolubývajúci tvrdia, že Batman existuje, ale zo stavu jeho sídla (a samotného Brucea) je zjavné, že dlhé roky nie je aktívny. Čo ostatne explicitne povie aj on sám. Jasné, brané od slova do slova spolubývajúci povedali len to, že existuje. Netvrdili, že je aktívny. Ale i tak ma to rušilo. Rovnako vzhľad jeho sídla: v jednej chvíli vyzerá ako z Hammer hororu a v nasledujúcej (s Karou) ako slnečné miesto so skvelou záhradou z katalógu Nehnuteľnosť roka. Rovnako som nepochopil, prečo Flashovi neskôr nehorí oblečenie, hoci je jasne prízvukované, že počas neho nesmie mať na sebe bežné oblečenie. Barry odpadne, keď prvý raz vidí Batmana, pritom žije vo svete, v ktorom netopier existuje a on sa nielenže práve nachádza v jeho dome, ale o tom aj vie (dokonca sa s ním pred chvíľou rozprával!). Nie je to nič strašné, ale zaráža ma, že je štúdio ochotné narvať 2OO (dvesto!) miliónov do filmu a neustráži si takéto hovadiny.  Inak je Flash temer skvelá jazda. Najlepšie nepozerať trailery a nechať sa prekvapiť zvratmi a cameami (pri N.C. a obrom pavúkovi padnete na zadok, ak poznáte legendárnu prednášku Kevina Smitha). Postavy sympatické, Sasha Calle je najlepší supermanovský kastingový ťah od Christophera Reevea z r. 1978 (vrátane), akcia bombastická (nie až tak prehnaná, ako od Snydera), vizuál nádherný farbený (Flash je popri Green Lanternovi po stránke výrazných farieb asi najkrajším mainstreamovým superhrdinom), parádny soundtrack, zábavné blbinky (rezanie uší, meter, beh naprázdno po hale), plno scén prekvapivo dojemných, pôsobivých, mrazivých a silných. Dostala ma nepredvídateľnosť deja.  Absolútne ma ale (žiaľ negatívne) zošokovalo finále, ktoré je síce (rozumne) komorné, ale predchádza mu monumentálna bitka na púšti, na ktorej je vidno buď drastické pretáčanie, alebo drastické prestrihávanie. Najskôr oboje. To je vidno aj na ďalších veciach (napr. Keaton nemá Alfreda... ako sa to stalo, zomrel, odišiel, ak odišiel, tak prečo odišiel, ak zomrel, ako zomrel, mohol za to Bruce?). Vinou toho po sebe púštna pasáž zanechá viac otázok, než odpovedí a tri-štyri postavy nielenže nemajú uspokojivé konce napriek tomu, že UMRÚ (!!!). Ony nemajú ŽIADNE konce resp. majú tak drastické konce, že som spadol z gauča a tri dni som následne bezbranne preležal na zemi. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Měl jsem DCEU rád, protože se na začátku bralo vážně a dívalo se na otázku superhrdinů maličko jiným způsobem. Minimálně tím Snyder ještě pod dohledem Nolana u Muže z oceli začínal, a pak to sám rozvedl nejdřív stylově v Batman vs. Supeman, a později poněkud megalomansky v Lize spravedlnosti. S příchodem Wonder Woman a Aquamana to sice začínalo najíždět do tradičních akčně zábavných kolejí, ale pořád z toho ještě člověku nebylo trapně, a odbočka v podobě Ayerovy Suicide Squad alespoň rozšířila vesmír o zajímavé postavy a skvělé herce. Tady někde se však mělo začít tahat za záchrannou brzdu, aby nikdy nevznikly filmy jako Shazam, Black Adam, nebo bohužel i tenhle Flash. Andy Muschietti je jistě schopný režisér, Christina Hodson ale není dobrá scenáristka, humor level mimina v mikrovlnce či omáčky na bradě nemá v takovém filmu co dělat, Ezra Miller byl omyl, ani Mandalorian nemá tolik otravného fan-servisu, jako tenhle snímek, a jestli tohle měla být původně brána ke znovu nakopnutí DCEU, tak jsem upřímně rád, že se to škrtlo, chudák Cavill se vyhnul kulce a James Gunn to celé do pár let zrestartuje. A klidně ať je tam humor, desátý Batman, nebo třeba nový Flash, hlavně ať to ale není takhle ostudně bezvýznamný, hloupý a trapný výplach. 4/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já musím říci, že mě Ezra Miller jako herec nevadí a i v roli Flashe byl fajn. Dodal filmu takový odlehčený tón. Co se týče děje, tak se DC asi opět inspirovalo Marvelem a předneslo nám téma multivesmíru. Takže zde uvidíme všechny možné Batmany, Supermany atd. Hlavní linie filmu o cestování do minulosti mě úplně nenadchla, na toto téma bylo už hodně filmů, ale alespoň to tolik nenudilo a dalo se na to dívat, některé momenty byly fajn. Celkově však hodnotím film průměrnými 3*. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Flash je film, se kterým nikdo neví, co si počít. Navazuje to na Hamadaverse a díky dotáčkám i na Snyderverse, ale zároveň ho to svou ztřeštěností hanobí. Závěr vede nikam vzhledem k rebootu série. Prostě film, který vznikal v problémech, byl třikrát přetáčen a vlastně je úplně k ničemu. Ezra Miller potvrdil, že je dobrý herec. Hraje permanentně dvojroli celkem přesvědčivě. Sasha Calle a Michael Keaton taky dobří. Z produkčního hlediska je neslýchané, že vlastně poslední 3 filmy od Waltera Hamady - Black Adam, Shazam 2 a Flash jsou úplně z jiného těsta. Nijak na sebe nenavazují, nijak na sebe neodkazují, každý je v úplně jiném tónu, jako kdyby za každým stálo jiné studio. Fakt neskutečné, co byl Hamada za břídila, že prostě plodil filmy, které neměly ujasněný žánr, cílovku, provázanost atd. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Nápis na väzenskej uniforme Supergirl (Sasha Calle) znie „Samaya Opasnaya“, čo v ruštine znamená „Najnebezpečnejšia“. (Arsenal83)
  • Film obsahuje dve dodatočné scénky. (Arsenal83)
  • Jeffrey Dean Morgan vtipkoval o Michaelu Keatonovi, že mu ukradl roli Batmana v tomto filmu, a to kvůli tomu, že film adaptuje komiks „Flashpoint“, ve kterém je Batman Thomas Wayne, kterého právě v DCEU světě hraje Jeffrey. (wesi96)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama