Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2021 první expedice s lidskou posádkou dorazila na planetu Mars. Výprava zachytí na monitorech podivný objekt a vypraví se k němu. Dojdou k hoře, ke které vyšlou radarový signál. Ten však vyvolá obrovský písečný vír, ve kterém zahynou všichni kromě velitele Luka Grahama. Na místě, kde stála záhadná hora, se objeví socha obřího ženského obličeje. Vzápětí vyráží k Marsu záchranná výprava. Po téměř půlroční cestě je jejich loď těsně před sestupem na oběžnou dráhu poškozena rojem mikrometeoritů. Jedinou nadějí astronautů je zásobovací modul předchozí výpravy. Podaří se jim přistát poblíž poničené základny předchozí výpravy. Objeví tu pološíleného Luka Grahama, který přežil v provizorním skleníku. Když se vzpamatuje, pustí kolegům záznam signálu, který vycházel z vnitřku sochy. Podařilo se mu ho dešifrovat a zjistil, že to je elektromagnetické zobrazení lidské DNA. Podivné je, že kousek chybí. Astronauté se chystají k odletu, potom je napadne, že signál je možná klíčem k tajemství sochy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (326)

MM11 

všechny recenze uživatele

Mise na Mars nemá scénář. Ne, má pouze užvaněné a bez nadsázky debilní repliky, které tedy nevím jestli měly pobavit nebo co vlastně. Jinak to není úplná katastrofa: efekty zatracované až do podpalubí mi nepřišly tak zlé, ač mohli být lepší. Zabolí křeč některých herců. Gary Sinise je jediný, který se svou rolí vypořádal, ostatní nejsou vidět. Pointa je zvláštní - může Vás pořádně naštvat, nebo příjemně překvapit. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Od Briana De Palmy by člověk teda čekal něco kompaktnějšího a uhlazenějšího, ale já bych zase úplně tento filmek nehejtoval, protože zejména scénáristicky tady jde nalézt nejeden nápad, který ač se mohl v Misi na Mars mohl zdát jakkoli slabý, později si jej s pompou vypůjčili jinde. Tohle určitě hodnotné je, takže i když existuje mnoho lepších sci-fi, k zatracení Misi neodsuzuju. 69% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Misiu na Mars som videl strasne davno, ako aj v priblizne rovnakom case natoceny podobny sci-fi thriller CERVENU PLANETU (2000) s Valom Kilmerom, ale uplne som na oba filmy zabudol, takze bolo treba reprizu aspon jedneho z nich. Moje pocity zostali podobne, ako aj pred 10-timi rokmi a chvilkami som uvazoval aj nad dvomi hiezdickami, ale predsa len zaujimavy scenar a prekvapivy koniec ma presvedcilo pridat aj tu tretiu. Postaralo sa o to aj zaujimave herecke obsadenie, ako aj skuseny reziser Brian De Palma, avsak prave preto mal reziser velku nevyhodu, ze kazdy ocakaval nejaky velky blockbuster, nastastie ja som bol pripraveny iba na priemerny sci-fi thriller. Niektore hudobne motivy Ennia Morriconeho mi vo filme tiez chvilkami pripadali ako zo sci-fi filmov z 80-tych rokov, co som v tej chvili nepovazoval za dobry napad, ale stale si ho vazim, ako jedneho z najlepsich medzinarodnych, ale predovsetkym hollywoodskych filmovych skladatelov. _________ Gary Sinise - (Jim McConnell) +++ Tim Robbins - (Woody Blake) +++ Don Cheadle - (Luke Graham) +++ Connie Nielsen - (Terri Fisher) +++ Jerry O'Connell - (Phil Ohlmyer) +++ Peter Outerbridge - (Sergei Kirov) +++ Kavan Smith - (Nicholas Willis) +++ Produkcia: David S. Goyer +++ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

18 let jsem se tohohle filmu bál, ale nakonec si jej kvůli De Palmovi přece jen pustil a rozhodně jsem nelitoval. Jasně, příběh je old school asi jako sci-fi z padesátých let a jede v poněkud vyježděných kolejích, ale natočené a zahrané je to tak suverénně, že s tím nemám nejmenší problém. Body k dobru za Morriconeho soundtrack. 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé tři za slušnou výpravu a triky. Ale jinak ve srovnání třeba s filmem Red Planet je to zdlouhavé, bez tahu na branku, užvaněné a nezajímavé. Red Planet je aspoň survival thriller, a v rámci něho funguje (i když jsem čekal něco jiného, třeba že budou zkoumat planetu). Když jsem vlastně i zde viděl, jak (mikro)meteority zničí kosmickou loď a posádka se nouzově zachraňuje, říkal jsem si, že v tom NASA musejí stavět rakety pěkní bulíci, když jim každou kosmickou loď jen tak bez problémů proděraví jakékoliv smetí, co letí kolem. To není dobrá reklama na rakety NASA. Taky jsem si říkal, že NASA je pověstná tím, že se buď všichni zachrání (Apollo 13), nebo zhebnou (raketoplán Challenger) - jen ve filmech se vždy jeden obětuje, aby se zachránili ostatní. Příběh Mise na Mars je v podstatě jednoduchá povídka, a myslím, že dnes už nejde o žádný spoiler, když prozradím, že jedna expedice na Marsu cosi objeví, a druhá, záchranná, tam nakonec plážovým krokem vejde, odhalí číslo 42, a každý jede domů. Mezitím hromada patosu, srdceryvné a slzopudné historky, loučení, shledání, nehody, záchrany na poslední chvíli, nezáchrany na poslední chvíli a další hromada patosu. Už jen úvodní barbecue na zadním dvorku, trvající deset minut, mi bylo z duše protivné, protože slouží jen k tomu, aby si postavy řekly to, co o sobě vědí desítky let, jen to teď musejí zopakovat divákovi. Když přihlédnu i k poslednímu filmu Marťan, docela se těším, až se ve vysokorozpočových studiích najde pár drobných na film, kde se všechno nepodělá, a kde se třeba chvilku bude ten Mars i zkoumat. Protože třeba dějově je takový céčkový snímek Dobyvatelé rudé planety (Crimson Force) zvratů plnější a zábavnější, pořád se tam něco děje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Povrch planety Mars o rozloze 55 akrů byl postaven z písečných dun, pokryt tisíci kubíky betonu a obarven statisíci litry červené latexové barvy. Ve své době šlo o největší filmovou konstrukci a filmaři ji postavili nedaleko Vancouveru. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2000] (Locksley)

Související novinky

Tom Hanks bydlí na Měsíci

Tom Hanks bydlí na Měsíci

30.03.2009

Hračkářský gigant Mattel se už nemůže dívat, jak konkurenční Hasbro vydělává na filmech inspirovaných svými produkty (Transformers letos dostanou posily v podobě týmu G. I. Joe). Pokud čekáte akční… (více)

Reklama

Reklama