Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po první sérii je to za 4 hvězdičky. Je to návykový seriál, i když jen jej sledovat není to pravé dobrodružství. Bear Grylls mi hodně připomína Christiana Baela. Třetí sérii mám za sebou. I když se díly dost opakují a techniky přežití jsou víceméně pořád stejné, stále je na co se dívat. Někdy ale nechápu Gryllsovo jednání, když např. na Sibiři nenosí čepici a v jiném díle říká, že když v zimě nemáte pokrývku hlavy, uniká vám 40% tepla. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nápad se proměnil ve skutečnost, díky které dnes můžeme jen tupě přihlížet, že i v našem konzumním světě se dá přežít pouze s nožem a velkým odhodláním. Jako geografický seriál jedinečná podívaná do tajů přírody, kulinářská vtom, že se dá sníst téměř cokoliv a hlavně je to seriál, který tu chyběl v takové kvalitě i rozsahu s nepopsatelnou atmosférou. Bear Grylls si rozhodně zaslouží maximální hodnocení, už jen za neuvěřitelné výkony, které podává a je ochoten pouze pro ukázku divákům riskovat svůj holý život (Samozřejmě je to vše nahrané). Trochu mi u tohoto seriálu vadilo, že je vše zaváděno do extrémů, což by normálního bojovníka o přežití ani nenapadlo dělat, jako je lezení po liáně nad propastí a skákání po kamenech ostrých jako břitva. Výborný seriál, který je více zábavou a panoramatickou podívanou, než skutečným bojem o přežití 85% ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejvyvedenější pořad o boji s drsnou divočinou mě provázel v mých letech strávených ve skautském oddílu a Bear Grylls se stal v tomto ohledu mým největším vzorem. Také jako jediný pořad mi k něčemu Ultimate Survivor byl, jelikož jsem pár triků dokázal využít v praxi, takže obrovský palec nahoru. 100% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej borec, kterej i přes to, že má za sebou štáb a objevily se rúzné zvěsti o tom, že je to celé podvod.... žere nechutný hmyzy, pije svojí moč, loví hady a prostě neskutečně boj o přežití dává. Opravdu člověk, kterej si zaslouží můj obdiv!(hlavně za to co dokázal, pořad je jen třešnička...) (btw jedinej pořad, na který se kouknu v televizi, kterou vlastně ani nemám :D) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Od 6. řady používá Bear Grylls nůž Bear Grylls Ultimate Knife Fine Edge. Tento nůž se v roce 2011 stal nejprodávanějším nožem na světě. (Horyo)
  • Natáčanie jednej epizódy trvalo obvykle sedem až desať dní. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls je alergický na žihadlá. (ČSFD)

Reklama

Reklama