Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Tehle chlápek ví co dělá a až se někde ztratím, budu si přát abych potkal právě jeho. Vcelku je to i zajímavé a naučné. Ale přijde mi to strašně hrané a strojené. Když jste ve Skalistých horách a přespáváte v ručně vyrobeném obydlí z kmenů a mechu, tak je světlo od osvětlovače asi jako kdyby za ním v dáli projížděli auta po silnici. Mě to osobně strašně ruší a snižuje prožitek jinak zajímavého dokumentu. Upgrade po shlédnutí první řady. Ano, už chápu co se na tom všem líbí, je to naprosto super :-) Medvídek Grylls je fakt profík a nebojí se udělat cokoliv. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně originální dokument o muži co nás učí přežít kde se dá. Mnohdy je to opravdu hodně nechutné a bizardní viz třeba pití vlastní moči či mačkat si do úst obsah žaludku zdechlého velblouda (opravdu humus). Máme možnost vidět jak pojídá kde co a musí se dostat z těch nejhorších míst naší planety. Asi nikdo by to nechtěl zkusit po něm. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bezesporu špičkou mezi dokumentárními seriály je tahle perlička, která vás dokáže udržet naživu v jakémkoli prostředí kdekoli na světě. Odvážný, bláznivý a nezdolný Bear Grylls se zde potýká s nástrahami, které mu připravuje sama příroda. Používá při tom jen svůj nůž a zbytek si vlastnoručně vyrábí. Pojídá cokoli najde, aby přežil. Hledá nejlepší cestu do civilizace, aby se zachránil. Velice dobrodružný seriál, který vás prostě musí bavit. Skvělý počin a jednoznačný trhák. 100% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Bear je divoch.. s ním bych vážně chtěla ztroskotat a ani bychom nemuseli tak pospíchat se záchranou! :D. Z počátku, když jsem viděla jen ukázky a pár dílů, jsem si myslela, že Bear je pózér a všechno, co dělá a jí je jen bouda. Ale skutečně jsem musela změnit názor, když jsem mu dala šanci a viděla víc dílů a speciálů ze zákulisí.. on to myslí skutečně vážně a dělá všechno s tím, že mu jde o krk. Ty breberky, co jí, až tak neobdivuji, ale aspoň to má pravý náboj trosečníka :D. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

To že tenhle seriál o přežití není tak úplně na ostro musí být jasný každýmu normálnímu divákovi, ale ot to ani tolik nejde. Představa že si to Bear natáčí sám na ruční kameru je děsivější než jeho schopnost přežít všude. Člověk obdivuje různé filmové hrdiny a až tady si uvědomí že jediný hrdina je právě Bear. Postaví si přístřešek všude, sežere všechno (už jen čekám kdy sežere hovno - taky k tomu došlo) a k tomu navíc nádherná příroda. To že tenhle člověk bude asi tak trošku magor není pochyb, ale kdo ví kdy se nám jeho rady a návody budou hodit :-) Občas je mi akurát líto těch jeho večeří a obědů. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Natáčanie jednej epizódy trvalo obvykle sedem až desať dní. (Greenpeacak)
  • Zoznam vecí, na ktorých si Bear Grylls v divočine "pochutnal": obrie červy, tarantula, chrobáci, solifugu, škorpión, veverička, jašterica, žaba, očná bulva byvola a ovce, mäso zo zdochliny zebry, tuk z ťavy, mravce, slimák, kobylka, korytnačka, piraňa, viacero druhov hadov, semenníky kozla, netopier, surové ryby, trus od medveďa, surové vajcia so zárodkom, krokodíl, obria stonožka, skunk a samozrejme viacero druhov semienok, rastlín a plodov. (Greenpeacak)
  • Bearove skutočné meno je Edward Michael Grylls. (Philip_J_Fry)

Reklama

Reklama