Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych někdy vidět romantiku, kde si na konci hlavní hrdina neuvědomí, poté co něco podělá, kdo je jeho životní láska a neutíká ji definitivně ulovit pro sebe. Kromě pár prvních scén našeho párečku standart až ultra standart, ale je fakt, že hlavní hrdina měl na začátku dost šmrnc a byl fakt moc milej :D Díky tomu to vychází na lepší tři, ale pořád tři. Billyho Crudupa jsem nepoznal což je hamba.... (moje) - zbytek obsazení ok. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dedication nezdobí novátorské postupy ani hluboké vrstvení, ale tenhle hudebně vyprecizovaný snímek s prostým klubkem příběhu a šílenými, ale zvláštně blízkými postavami uplete velmi příjemný nezávislý svetr. Je sice škoda, že charakter Billyho Crudupa není vytěžen ze všech zdrojů, protože rozvinutí autorského bloku je plodné téma, ale motiv hledání (se) pomocí někoho jiného funguje ve všech slupkách, které postupně padají. I otřelá klišé jsou přemalována tak zběsilými barvami, že jejich nepůvodnost neruší. Tom Wilkinson je jako obvykle nepominutelná ozdoba přístřeší a Mandy Moore překročila hranice snesitelnosti a míří k sympatiím. Rozjímavých 75% ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Tohle není romantika, která všem sedne, ale i přes to je kouzelně natočená. Dedication mi hodně připomíná Kauffmanův ESOTSM, Carrey byl taky podobně zvláštní jako je Crudup a celé to nemá nepodobnou atmosféru. Jenže. Dedication je moc krátké a příliš rychle odvyprávěné, aby se do něj člověk stihl naplno vžít. A emocionální dopad je u romantického filmu to nejdůležitější. I přes to jde o hodně originální a zajímavý příběh, a já bych se mu na prvním rande vůbec nebránil. PS: Crudup je PRVOTŘÍDNÍ herec! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel s tím, že mě čeká taková ta milá žánrovka, fajn herci, do toho tklivý soundtrack, no prostě pohoda hadr. Nedočkal jsem se :-) Dedication, i díky tomu, že se tu fuckuje v intervalu jedno fuck za dvě minuty, je filmem spíše nesmlouvavým, jako kdyby vám do obličeje plivla nějaká hezká holka- lepší než plivanec od nějakýho mamrda, ale pořád je to plivanec... Pár slov o hereckém obsazení (protože to je... trefné): Tom Wilkinson jako vždy precizní, Mandy Moore jako vždy otravná, Martin Freeman měl dostat víc prostoru, ale (i díky dobře napsané postavě, ve které jsem se tak trochu viděl) největší kus koláče si tu pro sebe uzmul Billy Crudup a žvejká mu to víc než dobře. Na první dobrou zaujal ještě soundtrack, který je vážně vážně vážně excelentní (Deerhoof rules). ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Dedication se opravdu úmorně snaží nenacpat do kolonky "klišé", ale nakonec se mu to bohužel povede. Celý příběh působí vcelku unikátně, atmosféra je taková zvláštní a depresivní, mezi Lucy a Henrym od první chvíle srší blesky, takže by jeden čekal, že to neskončí tak, že za ní poběží, jen aby ji včas získal.. Bohužel. A tolik bych proti happy endu neměla, ale mezi aktéry naprosto nefungovala chemie. Takto nesourodý pár jsem neviděla ani nepamatuji. Jednoduše se v jednu minutu nesnášeli a najednou se líbali? Co to bylo? Kdy tam vznikla ta ohromná láska? Usnula jsem snad během filmu? Kdepak. Jakoby někdo z děje vytrhl velice důležitou část - ono sblížení. Co se týče postavy Crudupa, ten trpěl jakýmsi Sheldonovským komplexem (nebo Asperegrem?), byl jako nevtipná a dvěstěnásobně nepříjemná část Sheldona. Takovou hodnou holku, jako byla Lucy, bych mu v životě nepřála. Mimochodem Mandy Moore to tu nejenom sluší, ale ona i HRAJE! Velice potěšující zjištění. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)

Reklama

Reklama