Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 152)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů s tou nejlepší rolí Duchovného na kterou si vzpomenu. Poprvé jsem se k tomu dostal již před deseti lety, zhruba v dobách vzniku a stále mám k dílu velmi vřelý vztah a to i přestože nejsem žádným fanouškem vztahových propletenců a rodinných dramat. V Californication úspěch tkví především ve velice poutavém příbehu a hlavně v ústřední hlavní postavě, velice sympatického proutníka a bohéma Hanka, který ač má srdce na pravém místě, neustále se dostává do všemožných problémů, které musí následně žehlit u své rodiny (Karen a Becky). Dokonale vybíráni jsou však i lidé z jeho okolí. Zpravidla se v každé sérii objeví hned několik nových postav a svou interakcí velice obohacují Hankovu složitou cestu. Základ však zůstává vždy stejný a jen málokdy se nějaká postava objevuje napříč celým seriálem. Dílo tak hodnotím mimořádně kladně, jelikož je velice vtipné a já ho dokoukal již několikrát. Říkám sice několikrát, ale poslední sérii bytostně nesnáším a již na poprvé jsem ji málem nebyl schopen dokoukat. 85% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě pro muže? Ah kdeže. Nejen, že to není Sex ve městě pro muže, tohle je opak Sexu ve městě. Sex ve městě (pardon za nadužívání...) bourá zažité stereotypy, je o emancipaci a o lidské svobodě. Californication ty stereotypy přiživuje, a postavy do nich uzavírá. Ženy, které tu mají rády sex, jsou jen hloupé, kurvy, obojí, a/nebo sociopatky. Muži se nemůžou chovat uctivě, protože by to nebyli chlapi. Pokud se tak chovají, jsou to jen kašpaři všem pro smích. Když se ale odhlédne od do očí bijící šablonovitosti postav, zbývá slušná kopa hlášek, vážně vtipného humoru, a sem tam i nějaké to životní moudro. Je to fajn? Je to fajn, ale to je asi tak všechno... P.S. pro ty, co Hanka proklamují jako svoje alter-ego. Vy takoví nejste, jen byste chtěli být. Smůla, trapáci. A kdybyste takoví byli, schytávali byste to do koulí mnohem víc, než tady Hank. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Tom Kapinos .. Život tě zabije.. Ten co vede Hank Moody určitě :-)) Na Los Angeles se mi nejvíc líbí ta bezstarostnost, že se dá klidně všude opít (to se dá tedy i jinde) a pak bezstarostně skočit do auta a odvézt se (nejlépe s nějakou nadrženou kočkou) domů. Z toho mám u nás pořád určitou obavu, že bych mohl mít problémy s policií ;-)) ___ Jdi do hajzlu Moody. Drobné si můžeš nechat.. Sarkastické narážky jsou výborné, scénář se důmyslně strefuje do spousty témat, jak pracovních, tak rodinných, vztahových. Snad jen že Moodymu vleze každá na jeden toužebný pohled, maximálně pár jednoduchých vět, do postele bylo, spolu s tím jak na tyto zálety byla tolerantní jeho bývalou, bylo až příliš umělé. A takových přímočarých zjednodušení je povícero. Ale zábavě vstříc, že? Californication je upečen dle spolehlivého receptu. Chlap ve středních letech, spisovatel s dávným úspěchem a momentální tvůrčí krizí, toulající se po městě snů glosuje kde co a přitom klátí každou ženu na kterou si ukáže nebo si ona ukáže na něj. Do toho trocha problémů s ex-přítelkyní, dcerou, dcerou přítele jeho bývalé a tak podobně. Sem tam hluboké moudra, sem tam povrchnost, ale v rozumné rovnováze. Suma sumárum, když už jsem příležitostně věnoval čas nějakému novému seriálů, panuje spokojenost. ___ Po season 2 ještě větší. A dál to jde trochu dolů... _ 90%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorého hlavnou devízou je výborne napísaná a zahratá postava Hanka Moodyho, počnúc výborným úvodom sa však len utápa v miernom aj ked stále slušnom stereotype. A sem tam by skutočne nezaškodilo trochu ubrať. Nemôžem sa totiž ubrániť dojmu, že dialógové výmeny striedajúce inteligentný a čisto buranský humor sú postavené hlavne na shocking efekte, Californication je pritom zdaľeka najsilnejší, keď sa pokúša o vážnejšie vyznenie a ide viac do hĺbky. inak sa nedá jednoznačne odsúdiť ako zlý seriál, skôr naopak. Pretože hoci ide len o mužškú variáciu Sexu v meste, občas je to aj zábava a poteší aj vzrastajúca kvalita. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvělé, sexistické, sarkastické, neotřele drzé a hlavně extrémně vtipné, člověk se zasmál i sebemenšímu vtípku typu "Do you know Hell-A magazine? Hell, no.". Ano, sice později to malinko sjelo do stereotypu, ale Californication dokáže stále fascinovat svou pohodovou atmosférou, otevřenou sexualitou, která v řadě případů odstraňuje sociální napětí a navozuje nezaměnitelný pocit pohody. Originalita a skvělý "feel" si po třech sériích vysloužil plné hodnocení, nicméně se 4. sérií začala kvalita pozvolna klesat. U aktuální šestky jsem byl až znechucen repetitivností, nelogičností a vyčpělostí hlavních motivů seriálu. Vše je uzpůsobeno tomu, aby Hank mohl být Hankem, okolnosti příběhu i celé charaktery se formují jen takovým způsobem, aby si Hank "nenápadně" přišel na své... Snižuji. 8/10 ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama