Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 1

Recenze (1 152)

Shit 

všechny recenze uživatele

Californication je možná to nejlepší co sem kdy viděl, u každýho dílu sem se neuvěřitelně bavil a dokonale sem si oblíbil každičkou postavu, ať už to byl perfektní David Duchovny nebo krásná Natascha McElhone a nebo prcálus maximus Evan Handler. Krom toho tohle je jeden z mála seriálů, kterej je podle mě daleko lepší s dabingem než v originálním znění. Prostě Californication je jednoznačně na 100%, i když závěr série ke zbylým 11,99ti epizodám nepasoval, ale to mi vůbec nezkazilo tenhle nehorázně sprostej, přihroublej, perfektně sexistickej a dokonale cynickej super seriál[-] Tak i další dvě série jsou skvělý. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů s tou nejlepší rolí Duchovného na kterou si vzpomenu. Poprvé jsem se k tomu dostal již před deseti lety, zhruba v dobách vzniku a stále mám k dílu velmi vřelý vztah a to i přestože nejsem žádným fanouškem vztahových propletenců a rodinných dramat. V Californication úspěch tkví především ve velice poutavém příbehu a hlavně v ústřední hlavní postavě, velice sympatického proutníka a bohéma Hanka, který ač má srdce na pravém místě, neustále se dostává do všemožných problémů, které musí následně žehlit u své rodiny (Karen a Becky). Dokonale vybíráni jsou však i lidé z jeho okolí. Zpravidla se v každé sérii objeví hned několik nových postav a svou interakcí velice obohacují Hankovu složitou cestu. Základ však zůstává vždy stejný a jen málokdy se nějaká postava objevuje napříč celým seriálem. Dílo tak hodnotím mimořádně kladně, jelikož je velice vtipné a já ho dokoukal již několikrát. Říkám sice několikrát, ale poslední sérii bytostně nesnáším a již na poprvé jsem ji málem nebyl schopen dokoukat. 85% ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Hank Moody je prototyp chlapa, ktoreho by sme v beznom zivote my zeny tak sialene neznasali, ze by sme ho boli ochotni zlyncovat, zavesit za gule do prievanu a nechat ho tam hompalat, ale tu ho vsetci milujeme, uctievame, kazdy pondelok sa k nemu modlime 10 krat zdravas Hank a 5 krat Pochvalen bud Mr. Moody. To, co scenarista predvadza v tomto kusku je nieco nevidane, pretoze mat pokope tolko absurdnych postaviciek, ako Charlie Runkle, Marcy "Sfetovana Smoulinka" Runkle, nymfomanska Sue Collini a este kopec dalsich, s ktorymi sme sa pocas troch serii zznamili, to sa len tak lahko nenajde. Ale pritom vas tento serial okrem znacneho mrdani, sukani cohokolvek a kdekolvek prekvapi aj trefnymi "mudrami" zo zivota, ktore by ste v nejakom sladkom cukrikovom serialiku alebo filme marne hladali. * 4.seria isla bohuzial kvalitativne neuveritelne dole, mala som pocit, ako by som sa pozerala na nejaku plejadu zbytocnych cirkusovych postav. Ano, malo to Californicationovsky nadych, ale kde sa vytratila ta lahkost rozpravania? Musim sa priznat, ze uz ma stvala ta nevyrovnanost postav, Karen nevie co chce, Hank nevie co chce, jediny, kto si drzi formu su obidvaja Runkleovci, ti ma snad bavili najviac :) Uvidime, co prinesie 5.seria. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

"Neříká se mi to lehce, tak to řeknu rovnou. Někoho mám. Přišlo to náhodou. Nesnažil jsem se o to, nezačal jsem si. Přišlo to jako bouře. Ona něco řekla a pak jsem zase řekl něco já a najednou jsem věděl, že v tom rozhovoru chci strávit zbytek života. Mám najednou pocit, že je to ta pravá. Ona je úplně bláznivá. Ale přitom mě to vždycky rozesměje. Je taky hodně neurotická. Asi bude vyžadovat velmi náročnou péči. Jsi to ty Karen. A ani nevím, proč bys měla plýtvat důvěrou na někoho jako jsem já. A přitom tak krásně voníš domovem. A vařís skvělý kafe. To se taky počítá, ne? Zavolej někdy, nevěrně tvůj Hank Moody." Hodnocení za první dvě série, pak už je to jen donekonečna opakovaný balast maximálně za tři a recyklace právě prvních dvou sérií. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

David Duchovny ukazuje, jak se úspěšně dostat ze škatulky herce jedné role... V Californication naprosto září a hlavně z alespoň 80-ti procent táhne tenhle sarkastický, vtipný, cynický, sexistický, obhroublý, sprostý a hlavně neskutečně zábavný seriál, který ale není pro každého. A přestože je Hank Moody v podstatě parchant, nejde si ho nezamilovat. Seriál vydržel s laťkou vysoko celých 7 sérií, připravil nejednu zajímavou proměnu / neproměnu postav, představil svět hollywoodského pozlátka z trochu jiného úhlu, než je zvykem a představil i pro mě velmi uspokojivou závěrečnou epizodu. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Rovnako epicky, ako začína pilotný diel celého seriálu, končí záverečný diel 4. série songom "You Can't Always Get What You Want" od kapely Rolling Stones. Skladby od Rolling Stones sa v seriáli objavujú často, keďže Hank Moody (David Duchovny) je rovnaký oduševnelý voľnomyšlienkár ako členovia kapely. (ZOUi)
  • Holly (Drea de Matteo) se líbí kapela Whitesnake, stejně jako Gině v seriálu Joey (od r. 2004), kterou hraje stejná herečka. (Attta)
  • V epizodě Milost v čase 21:51 Hank (David Duchovny) sedí ve svém Porsche a v ruce drží dopis, který o pár minut později bude číst Karen (Natascha McElhone). V záběru na dopis v Hankově autě si ale lze všimnout, že text v dopise se neshoduje s textem, který později předčítá. Například souvětí "So I cruised along, doing my thing, acting the fool, not really understanding how being a parent changes you. And I don't remember the exact moment everything changed. I just know it did" je v dopise patrné, ale později již nezazní. Odstavec byl nicméně použit v dopise pro Beccu (Madeleine Martin) v závěru dřívější epizody Sebevražda osvobodí
    (O´Neill)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama