Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Filmový náhled do světa hip hopu, tance, drog, násilí, krádeží a vandalství = přesně to co mám rád!=) Mike Eschmann nás zavede do Curychu k pouličnímu gengu, který nemá nic víc než přátelství("rodinu") a sám sebe. Jedná se o velmy drsné drama s pokusem zasáhnout divákovi city(sož se celkem vydařilo) osudem Nia, hlavního hrdiny který stavý partu a přátele na první místo a díky tomu je trestán v nápravném zařízením. Myslím že film toho má hodně co nabídnout . Osud hl. hrdiny je záživný a krutý zároveň. Pokud máte rádi hudební dramata tak tento snímek určitě nepřehlížejte. Hodnocení:8/10 ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Nefunguje to ako film ani ako sonda do spoločnosti ani ako videoklip plný hovien... Strašne tupé, okaté a nikam nevedúce. Pritom stačilo, tak málo aby sa s toho dalo vyžmykať viacej. Kostra príbehu je naprostá sračka, herci amaterský a scenár maximálne detinský, ale verím, že to si teen publikum nevšimne... Už som sa v polovici tešil na koniec. Prepalená nuda... ()

Reklama

escaf 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdy za dobrý príbeh, aj keď spracovanie už nebolo práve najlepšie. Miestami mi vadilo predimenzované správanie mladých protagonistov. Nebyť toho, mohla z toho byť slušná dráma pri ktorej by som si miestami nemusel dávať otázku: načo, prečo? Určite nebolo ľahké pracovať s tak mladými ,,hercami,,. Myslím si však že sa z nich dalo vyťažiť aj viac. Preto dávam hlavnú vinu za neúspech tejto snímky práve Mike Eschmannovi, ktorý to ,,neukočíroval,,. ()

casioa.... odpad!

všechny recenze uživatele

Totálne musim suhlasiť s AngelAngie........HH/Rap ano...ale pózy..kliše....kvázi ghetto....a iný humus--NIE...fuck it!!! HipHop-Rap mám rád...je to novodobý punk...to je jasne...ale...nehrám to na retiazky...DADA topánky....či bundu Karl Kani...a ine pčoviny...to je tak pre kktov ...a pče...my ostatný...máme radi kvalitnu hudbu....a nechodíme oblečený ako "kinder gangstri" :DD peace....children...a pohov.....a prestante sa hrať na "ghetto"..gangstri :DDDD....jedine....čo sa filmom...podobneho razenia (Step up 1,2 atď....) nedá uprieť....je kvalitný tanec....niekedy....tam má fakt úroveň....ale...pochováva to ako vždy tuctový...kliše príbeh.....retiazky....a...všadeprítomné drsňáctvo...a pocit...že ten kto má široké gate...môže všetko...že to tu roluje...všetkým ruluje...a že baby...su iba "Bitches"----takže...baby...vážte si samé seba...a nedajte si od "gangstass" šlapať.....po ľudskej dôstojnosti...a ženskosti .-))) ....off ()

SPDB 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha. Chtěl jsem vymletost, co bude mít drajf abych se nenudil, na nedělní odpoledne a přesně to splnilo moje očekávání. Film je to dobrej, ti co tady nadávají nadávají spíš na to co se z HH stalo, ale za to tenhle film nemůže. Zobrazený charaktery jsou uvěřitelný, vývoj to má a ten koktejl naivity, prvoplánovosti, občasné brutality a občasné směšnosti rozhodně nenudí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Během práce na soundtracku dostal hudebník Stress nabídku ztvárnit roli Spirita, kterou přijal. Poté, co byl film uveden v kinech, byl však rozzuřen, protože k propagaci filmu byla použita i jeho tvář, přestože si zahrál pouze malou roli. (morgos)
  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Meno hlavnej postavy Marco Nia bolo zvolené podľa prezývky Nilsa Althausa, ktorý ho stvárnil. (PATWIST)

Reklama

Reklama