Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý komentár k tomuto má AngelAngie. Ja tiež mám rád Hip Hop, či breakdance, dokonca rozumný rap, bez zbytočných nadávok, mám tiež rád, ale odmietam ho ako trend a módu bez hlbšieho zmyslu a skutočnej zábavy. Chcel by som dodať, že každý si je strojcom svojho šťastia a niekedy aj osudu. Také možnosti, ako majú napríklad hlavné postavy, ktoré sú situované do Švajčiarska, nemá veľa ľudí v iných krajinách a veľa by za to dali mať sa podobne a aj preto je tento imidžový film dosť zlý. Hlúpe konanie, obhajoba zlých činov mi nedáva inú možnosť, ako to označiť za odpad. ()

Fallen_One odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, všechno směřovalo k tomu, že odpad! zas po čase musim dát. Tahla hovadina si o něj koledovala jako ještě nic předtím. Souhlasím zcela a ve všech paragrafech s Angelangie, tzn. že 14ti-leté dětičky si myslí, že jsou králové ulic, musí mít svoje ghetto a křivej kšilt, od čehož se odvíjí jejich omezenost a pitomej pohled na okolní svět. A to nemluvím o prznění rýmovaček a vyobrazení holek jako materiálu, na kterým se vystřídá každej člen "partičky" - hoperky asi chtějí být brány jako zboží pro volné použití, prostě dobrovolné rozdávačky, jen aby se dostaly do nějaký fet-hop-nigga-bitch-ultradrsňácký grupy. Opravdu zajímavé. To je asi jediný poznatek, který z filmu přijde k dobru. Nejhorší film, co jsem nad nim strávil čas za poslední rok. Možná i víc... ()

Reklama

SPDB 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha. Chtěl jsem vymletost, co bude mít drajf abych se nenudil, na nedělní odpoledne a přesně to splnilo moje očekávání. Film je to dobrej, ti co tady nadávají nadávají spíš na to co se z HH stalo, ale za to tenhle film nemůže. Zobrazený charaktery jsou uvěřitelný, vývoj to má a ten koktejl naivity, prvoplánovosti, občasné brutality a občasné směšnosti rozhodně nenudí. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Nefunguje to ako film ani ako sonda do spoločnosti ani ako videoklip plný hovien... Strašne tupé, okaté a nikam nevedúce. Pritom stačilo, tak málo aby sa s toho dalo vyžmykať viacej. Kostra príbehu je naprostá sračka, herci amaterský a scenár maximálne detinský, ale verím, že to si teen publikum nevšimne... Už som sa v polovici tešil na koniec. Prepalená nuda... ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl sledovat partičku chlápků, co by jeden bez druhého nenašli ani dveře z místnosti, to není nic pro mě. Když se do hry vložilo pár zajímavých událostí a ukázalo se, že možná nějaký ten mozek vlastní a všechen ho nevyhulili, hodnocení jsem zastavil na zlaté polovině. Ovšem pro teenagery se stejným stylem života doporučuji, pro ně je tohle ideální film. Jen si to všechno držte hezky u sebe a nepouštějte mezi normální lidi. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Jakmile se Nia (Nils Althaus) porve s kamarádem a vymáchá mu hlavu v záchodu, tak má přítel mokré vlasy, ale když odchází z místnosti, tak je má opět suché. (Patrik256)
  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Meno hlavnej postavy Marco Nia bolo zvolené podľa prezývky Nilsa Althausa, ktorý ho stvárnil. (PATWIST)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno