Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Cage a Hadí oči bavily zhruba do půlky. Potom se to začalo táhnout a nerozhodnost, která byla ze začátku symptická eskalovala v protivně natahovanou stopáž. Za první třetinu filmu - od filmařský dělničiny po scénář 4 hvězdy. Druhá třetina filmu (casino) - v celku zábavné drama 2,5 hvězdy. Finále - odpad! Je to škoda.. Dvě různé poloviny, které byli silně nevyrovnané. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku sice neni moc jasny, o co jde, ale jakmile se zacne vse odhalovat, vypluje na povrch, ze se jedna o naprosto tuctovej pribeh. Jenze ono to vubec nevadi, hlavne diky charismatickymu a perfektnimu Cageovi a perfektni Palmovo rezii, kterej se s kazdym zaberem vylozene mazli, neco ukazuje z vic uhlu pohledu, uvodni 15 minutova neprerusovana sekvence je prakticky genialni a vse do sebe postupne zapada, s tim jak Palma odhaluje za pomoci stejnejch zaberu z pohledu nekoho jinyho dalsi a dalsi veci. Tohle vse bohuzel nekdy po hodine skonci a dal uz si film jede v ohranejch thrillerovejch kolejich, kde je vyvoj pribehu vicemene jasnej a akorat konec nasnimanej televizni kamerou je fajn. Nicmene i pres slabsi posledni pulhodinku se jedna o dobre obsazenej a perfektne natocenej a napinavej thriller. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Úvodních 15 minut bez střihu (zřejmě) mě a Sebiga perfektně zaháklo a do konce filmu bylo složitý pustit oči z té fenomenální režie. Fantastická kamera, využití limitujících interiérů, práce se střihem a i když film působí lehce chladně a předvídatelně - díky té režii je to fakt zážitek. Samozřejmě nesmím zapomenout na vynikající výkony, Cage prostě působí stylově a jako vždy, charismaticky. Co vytknu, tak případ mi nepřišel moc zajímavý a lehce se to táhlo - nicméně se furt jedná o kvalitní detektivku s nadstandartní režií. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem v televizi? Já jsem v televizi!.......... Nicolas Cage je ukecaný detektiv, ale ví po čem jde. Někdy je trochu trapný, ale časem si na to divák zvykne. CITÁT - ....a podepiš se, kurva, mému synovi!!!!......... V 50 minutě si kameraman Stephen H. Burum pěkně hraje. Kamera letící při stropě krásně míjí vnitřek několika hotelových pokojů a zachycuje aktuální děj vně těchto obydlí. Velmi zajímavé, leč, jak to tak někdy je, velmi krátké a už nezopakované. Na příběhu se mi líbí zpracovaní dramatizace, povedené jsou flashbacky, zatejené záběry, které jsou posléze ukazovány z pohledu jiné kamery nebo jiné postavy a celkově je to zvládnutá zápletka. A ikdyž se to zpočátku zdá nepřehledné, vše je brzo vysvětlené. Dokonce dojde i na "komiksově" rozdělenou obrazovku, kdy divák sleduje v jedné chvilce dvě události. CITÁT - Nechte mě to dopovědět!!......... Ke konci to ztratilo tu povedenou dynamiku a divák si musí zvykat na záběru jen jedné kamery, více dialogů a naprosto jednoduchý konec. Příběhu došel dech asi tak patnáct minut před koncem. Ale i tak je to velmi koukatelná a povedená detektivka. CITÁT - No a co, alespoň jsem byl v televizi.................. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, ze nemam rad kriminalky, tak tato ma bavi. Zapletka je sice jednoduchsia a naviac vysledok je evidentne zostrihany, takze to uplne dokonale nesedi, ale po rezijnej stranke to je tak uchvatne natocene, ze je radost na to pozerat. Film ma dost svizne tempo. Kym sa stane vrazda, tak si môzeme vychutnavat uvodnu 15minutovku natocenu akoze bez strihu. Neskôr zase vidime rovnake sceny z pohladu druhych osôb. Takze aj ked je obsah slabsi, tak vizual to dostatocne vynahradi. A pozadu neostali ani herci. Nicolas Cage prehrava jak o zivot a pod taktovkou De Palmy to pôsobi zabavne. Gary Sinise tu je adekvatnym zaporakom, ktoremu ide o dobru vec. Zvysok tvori uz len dobre zahrany komparz z ktoreho ma zaujal vtedy este dost chuducky Luis Guzmán. Vysledkom je film v ktorom zvitazila forma nad obsahom a vdaka dynamickemu tempu ani na chvilu nenudi. 7/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní sekvence obsahuje 8 střihů:
    První záběr - 2'19" 0'18" televizní obrazovka 2'37" Rick Santoro u monitorů
    Druhý záběr - 2'41" 2'37" Rick jde - 4'18" - Rick sleduje Cyruse
    Třetí záběr - 1'43" 4'18" Rick na schodech - 6'01" - Rick křičí "Jeď Tylere! Jeď Tylere!"
    Čtvrtý záběr - 1'02" 6'01" Rick vstupuje de arény - 7'03" - Rick potkává Kevina
    Pátý záběr - 2'47" 7'03" Rick začne mluvit s Kevinem - 9'49" Kevin se otočí po rusovlasé ženě
    Šestý záběr - 2'22" 9'49" zrzka v aréně - 12'11" blondýna se začne bavit s Kirklandem
    Sedmý záběr - 0'18" 12'11" Rick sleduje souboj - 12'29" "Teď tě to bude bolet!!"
    Osmý záběr - 0'21" 12'29" Rick sleduje souboj - 12'50" Rick odpoví na hovor dívce s číslem "7". (3DD!3)
  • K rozhodnutí nepoužít natočenou, velmi drahou závěrečnou pasáž s obří vlnou, režisér Brian De Palma řekl: "Když jsem tu sekvenci viděl poprvé, uvědomil jsem si, že vlna je moc velká. Příliš obrovská pro tenhle žánr a proto by diváky zbytečně odváděla od skutečného vyvrcholení příběhu. Všichni diváci by ztuhli na židlích a překvapeně zírali na obrovskou vlnu a já přece nenatočil trikový katastrofický film, ale thriller. Pochopitelně, je to má chyba - myslel jse, že pro náš film nestačí bouře, ale že potřebujeme BOUŘI. Trochu se nám vymkla z rukou." (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v New Jersey ve městě Atlantic City a v Québecku v Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama