Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (585)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film se skvělou animací, kde vás rozesměje modrý Bob (který i když má místo mozku želatinu, chrlí vtipné hlášky jak na běžícím pásu) či bezobratlý příbuzný Godzilly. I když jde v mnohých směrech o parodování jiných filmů, zachoval si tento příjemný snímek svou originalitu a důstojnost - 75%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co se týče zábavy a vtípků, je to z mého pohledu nečekaně slabé. Rozhodně nemůžu nic vytknout animaci ani příběhu, který zase přináší něco nového a překvapivě se hodně snaží tlačit i na akční pilu. Bohužel si ale nemůžu vybavit, že by mě v průběhu filmu něco výrazněji zaujalo a pobavilo nebo že by mi nějaká postava vyloženě přirostla k srdci, což vnímám u těchto animáků jako velký nedostatek. O třídu slabší než Zataženo, občas trakaře. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu porovnávat kvalitu 3D provedení s ostatními filmy, protože jde o mojí úplně první návštěvu 3D kina, takže co se týče efeektu, přišlo mi to jednoduše skvělé (i když nějaké rezervy ve zpracování by se našly). Monstra ale nebodují jen technologií, ale i nápadem. Příběh je prostinký, ale nadupaný a prošpikovaný odkazy, hláškami, parodiemi, vtipy a je výborně "akční", jak jen to můžete o animáku pro děti říct. Blízká setkáni třetího druhu (podle mě nejvtipnější moment filmu), E.T., Goddzila, Moucha, Den nezávistlosti a mohli bychom parodované nebo vtipně citované filmy vypisovat ještě hodně dlouho... Prostě film, který rozhodně pobaví. ()

choze 

všechny recenze uživatele

3D filmy měly dva vrcholy - poprvé v první polovině 50. let, kdy zahrnovaly mj. právě monster filmy jako IT CAME FROM OUTER SPACE nebo ROBOT MONSTER a podruhé v první polovině 80. let, kdy se v tomto formátě vyrojilo několik převážně hororových béček (sequely AMITYVILLE 3, PÁTEK TŘINÁCTÉHO 3, ČELISTI 3 aj.). Shodou okolností se k nám toto jaro vrací 3D v obou těchto svých podobách - jako pastišový monstr animák a jako remake osmdesátkové béčkové vyvražďovačky (KRVAVÝ VALENTÝN). MONSTRA VS VETŘELCI si utahují i skládají hold klasickým americkým monster filmům 50. let, které se přiznám jsem neviděl, ale mám o nich povědomí. Na film jsem zašel, protože jsem doufal v další ÚŽASŇÁKOVY jen s monstry namísto superhrdinů a i když je akce stejně kvalitní, scénář je výrazně slabší a pomoc v podobě 3D se tak filmu celkem šikne. Zparodování komunikace s mimozemšťany (Faltermayerovou) hudbou jako v BLÍZKÝCH SETKÁNÍCH bylo geniální. "TAK TY NA MĚ TAKHLE? OCHUTNEJ OLOVO! NO NE, JEMU TO VÁŽNĚ CHUTNÁ." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní děj, tak jako to animák vyžaduje. Film je koukatelný prakticky pro všechny generace. Děti se zasmějí, starší zavzpomínají. Já osobně se bavil. Akce střídá akci. Méně vtipná scénka tu více vtipnou. Animace, leč jsem měl možnost vidět pouze 2D, tak oku lahodící. Charaktery postav dostatečně kvalitní. Na plný počet to není. Nicméně příjemně strávených 90 minut. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně v závěrečných titulcích se prezident zeptá, kdo chce zmrazit jeho hlavu. Stephen Colbert, který poskytl svůj hlas prezidentovi, ve své knize „I Am America and So Can You“ detailně popisuje, jak chce ve vzdálené budoucnosti nechat rozmrazit svou hlavu. (HellFire)

Reklama

Reklama