Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (76)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku. Je rok jedna a já jsem si koupil nový vysavač Vyfuč 2000. Uklízí skvěle a když hadici natřu vazelínou dá se vysavač použít i na jiné věci než uklízení. Jaké však bylo mé překvapení, když začal mluvit o svobodě a vlastním životě. Protože jsem lidumil a i vysavač má právo na život, nechal jsem ho jít... Rok dva. Vědomí získávají i další spotřebiče mé moderní domácnosti. Zatímco se kávovar chce objímat, toastovač trousí něco o tom, že obvody svobody jsou poskvrněné krví nevinných - bojím se, že mě chce zabít... Rok tři. Jsem sám. Spotrebiče mě opustili a bojují za svoje práva na lidský život - některé láskou a pravdou, jiné C4kou. Tv Hovna čeká na vyjádření z Hradu, odkud už vše podstatné řekli. Ale mě je to jedno. Zítra vychází nová vylepšená verze vysavače - Vyfuč 3000 - a já hledám vazelínu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Humans jsou seriálem o vztahu lidí a robotů (lidí k robotům i robotů k lidem) a jako takovému mu nechybí lidský rozměr i pořádná dávka techniky. Vzhledem k tomu, jak mě v poslední době oslovují podobné projekty (Ex Machina), není divu, že mě zaujal i námět seriálu Humans. A musím říct, že mě seriál nadchl. Zejména postavy, ve kterých se snadno orientujete už po prvním dílu, a herci. Obojí je pro mě uvěřitelné a atraktivní. Zajímalo mě od začátku, kdo je Tom od tý holky z Ajťáků a jak to má Anita s Miou. Chtěla jsem vědět, proč ti dva utíkají a proč je sexy blondýna v bordelu. Prostě chtěla. A chci vidět i další sérii, protože tohle zato prostě stojí. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Nové, sci-fi, syntetické, probouzející, temné, zajímavé, zelenooké. Nápad je to tuze originální, děj vás chytne od první minuty. Nevíte, na jakou stranu se přiklonit a koho mít víc ráda. Jak už to tak bývá, první série byla "WAW", druhá "no to si dělaj ..." a třetí "ach bože". Poslední díl poslední série bylo šílené ukončení, které dávalo smysl asi jen tvůrcům. Nicméně, bylo to dobré, svižné, koukatelné, napínavé a bavilo mě to. Vyzdvihuji výkon Katherine, ta mě moc překvapila a moc jí to jako britské mámě slušelo. ..jako dokážete si představit, že byste kolem sebe měli syntetické roboty? Já teda upřímně moc ne, ta představa mě děsí, stejně jako český film "Babičky dobíjejte přesně!" Horor mého dětství.. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Takové divadelní. Velmi dobře zahrané. Dobrý nápad, i když okopírovaný. Překvapila mě herečka (Jen z IT Crowd) - zajímavé ji vidět v tak odlišné roli. Gemma Chan velmi pohledná. Skvěle padnoucí hudba - úderně dokreslila děj. Po všech těch megafilmech (Hitman 47, Kurýr-Restart, Everest, a další nepovedenosti), konečně něco chytrého, procítěného a chytlavého. Viděno vše najednou. Jinak bych neusnul. Jen toho objímání a slzení a brečení a naříkání bylo na konci přeci jen moc ... ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Všech 16 dílů jsem shlédla za 6 dní, takže si asi můžete udělat představu, jak mě to dostalo :D Seriál mi přišel fascinující, svět, ve kterém je normální, že každá domácnost má svého androida, nebo tedy Synth, byl skvěle propracovaný. Myslící synthi byli udělaní moc dobře, lidsky, nešlo jinak, než si je oblíbit, tedy většinu z nich. Herci byli úžasní, kolikrát jsem zapomněla, že to jsou lidi hrající roboty a ne fakt roboti a naopak. Jedna z mých nejoblíbenějších postav byla myslící Synth, Karen, a druhá moje oblíbená postava byl Pete, detektiv inspektor. Díky tomu jsem z finále druhé řady byla úplně hotová. Byla jsem ráda za Colina Morgana, už dlouho jsem ho zas nikde neviděla. Rodina Hawkinsových byla též sympatická, líbilo se mi, že seriál není jen o konfliktech a soužití lidí s androidy, ale i o mezilidských vztazích. Celkem ráda bych další řadu, ale nevím, jak se s všemi těmi myslícími Synthy popasujou. ()

Galerie (262)

Zajímavosti (2)

  • Dealer, který nelegálně upravoval a prodával roboty se jmenoval Silas Capek (Paul Kaye). Zřejmě jde o narážku na českého spisovatele Karla Čapka, který ve své hře "R.U.R." poprvé použil slovo "robot". (venalce)
  • Seriál se často odvolává na zákony robotiky, jak je definoval spisovatel Isaac Asimov ve svých knihách o robotech. Jsou to:
    1) Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo. 
    2) Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
    3) Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním nebo druhým zákonem. (venalce)

Reklama

Reklama