Reklama

Reklama

Thor

Trailer 1

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 947)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Extrémní klady: Film který má srdce na pravém místě a velmi dobře to o sobě ví. Hlavní herečtí představitelé, fenomenální vizuální efekty a neskutečná pompéznost "snové části". Extrémní zápory: Příliš divoké, neucelené, film neví co vlastně chce být, jednoduché a lehce vypočítavé (tvůrci moc dobře znají svůj potenciál a nejdou za hranu ani za živého boha - sázka na jistotu), poměrně klišoidní. Rozhodně dost nevyrovnaný kousek a těžkotonážní mix různých stylů a žánrů. Je to zajímavé, leč nekonzistentní a možná i přeplacané. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu ani po všeobecně spokojených ohlasech, ale ono je to kupodivu vážně docela dost dobré. Děj se odehrává polovinou na Zemi, polovinou na Asgardu. Vizuálně je Thorova domácí planeta poměrně pěkná, i když podfinancovanost je trochu znát. O trochu víc mě bavily scény ze Země, které jsou - hlavně zpočátku - zaplněny příjemným jemným humorem. Ke konci se bohužel smrtelně zvážní, po vtipu není v druhé polovině ani vidu, ani slechu. Ale i tak je to pořád hodně příjemné a nenudící pokoukání. A největší překvapení pro mě bylo, že blonďatý hromotluk Hemsworth je docela dobrej herec ... ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nejde oznámit šetrně. Jistě nikomu z vás neuniklo, že v poslední době nás Hollywood zásobuje výplachy a prefabrikovanými scénáři, které si vypůjčí tu onde, tu tamle, ale ve své podstatě jde o stále stejnou sbírku pitomostí, otravných postav a výcucy všech možných námětů, ze kterých po hollywoodské kastraci zbude jen pár slov zasazených do naprosto mimózní zpotvořeniny původního zdroje, ať už jde o např. mytologii řeckou (Titáni) nebo severskou. Víte, z čeho je mi u Thora na blití? Kvůli čemu mám hroznou chuť zlikvidovat všechny existující kopie vč. scénáře? Kvůli všemu! Tak je to. Ale vůbec nejvíc kvuli tomu debilnímu komixovýmu základu, kterej se švitořivým optimismem Asgard předstvuje jako futuristickou verzi Vegas a asgardský pantheon zabydlí jakousi třepetalkou, černošským Heimdallem, jakýmsi Asiatem a Thor sám je nesnesitelný pošuk. A to papundeklový brnění, co by patřilo někam do Power Rangers, tam dělá co? Plus přemíra pseudovědeckejch hovadin a Natálka v nejotravnější roli přechytralý vědkyně, co všechno ví a do všeho kecá. Jestli se sebou něco neudělá - ehm, tu Rimmerovu poznámku o bradavkách radši vynechám. No, a hned se tu dá dýchat. Nevím jak vám, ale mně se dost ulevilo. Děkuji za vaše příspěvky. Nashle při příští kritice, pánové a dámy. Tak, trpaslíkovský úvod a stať máme za sebou, takže na závěr jen že nechápu, proč Branagh stál zrovna o tohle a že i novej Conan je v porovnání s tímhle snesitelný film. Možná to není nejstupidnější film svýho typu (tam zatím neohroženě trůněj Transformeři), ale mám prostě severskou mytologii příliš rád, než abych se klidně díval, co s ní filmařský mlýnek na myšlení provedl. Když vidím tohle hollywoodský znásilňování všeho, upomínám se na nedávnou kampaň Přečtěte si to dřív než Hollywood. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dám všechno na světě za jeden výlet do Asgardu. To, co kamera (a zvláštní efekty) ve spojení s epickým soundtrackem předvádí ve výpravnosti, převyšuje všechno, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl a každý záběr ukazující mi kousek Thorovy domoviny téměř dojímá svou velkolepostí. Branaghovi nakonec vyšlo všechno, na co jen sáhl. Herci se sešli bez výjimky skvělí (trochu překvapivě vládne Tom Hiddleston), dramatická linka kraleviců nedá vydechnout, akce jakbysmet a romantický podtext najednou není jenom podtext. Zkrátka uchvacující komiksová adaptace, která dost zrádnou látku představuje v sebejistém marveláckém světle a chuť na Avengers stupňuje na těžko udýchatelné maximum. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D verze /// ,, THORE, SYNU ODINA, MŮJ DĚDICI. MŮJ PRVOROZENÝ. ZDE JE SPOLEHLIVÉ KLADIVO MJÖLLNIR, UKOVÁNO V SRDCI ZMÍRAJÍCÍ HVĚZDY. JEHO SÍLE SE NIC NEVYROVNÁ. JE TO NIČIVÁ ZBRAŇ, NEBO TVOŘIVÝ NÁSTROJ“..... /// Tak tady máme dalšího hrdinu. Přiznám se bez mučení – POVEDL SE! Nikdo nemůže ani ceknout proti neokoukanýmu Ch. Hemsworthovi. Bavila mě i hudba shakespearovského skladatele Patricka Doylea. ALE HLAVNĚ ...všichni obdivovatelé fantasy světů musí bejt nadšeni TÍM na Asgardu. Škoda, že proti tomu Nové Mexico působí jako pěst na voko. Ne nudně, jen ..... obyčejně a já se těšil zase zpátky ,,domů“. Fantasy stránka je možná nejlepší od časů ,,chlápka s prsteny“. Celkem fajn byla i akce. Děcka (určitě!) často zapomenou chroupat popcorn. K.Branagh natočil výbornou pohádku a jediné, co mě mrzí je, že si stejně jako ostatní tvůrci, s 3D jen pohrává. Když už se člověk obětuje a kouká na dabing, měl by za to bejt odměněnej. P.S.: POZOR NA DOVĚTEK PO ZÁVĚREČNÝCH TITULCÍCH!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že ani v USA nemají ve zverexu koně. 2.) Uvidím, že ty ,,kurvy šikmooké" (to né já, to Polívka!) se dostali i k Ódinovi. 3.) Uslyším, že v Marvelu nezapomínají na ,,ostatní“ hrdiny. 4.) Mám rád(a) chlápky s pořádným kladivem. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Odin (Anthony Hopkins) ve filmu odebere Laufeyovi (Colm Feore) Rakev prastaré zimy. V komiksech ji ale měli temní elfové ze Svartálfheimu, v jejichž čele byl Malekit. (Kubaaa97)
  • Když byl Kenneth Branagh vybrán na post režiséra filmu, tak mu byla od Marvelu zaslána kompletní kolekce komiksů "Thora" k tvůrčím podnětům. (Kubaaa97)
  • Předmět, který Jötnarové na začátku filmu používají, je Rakev prastaré zimy, nádoby k přivolání Fimbulvetru, zimy bezprostředně předcházející Ragnaröku. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama