Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jeden pitomec stojí mezi námi a Bílým domem." Jsem již příliš velký na to, abych věřil pohádkám o tom, že každý hlas je důležitý a může rozhodnout volby. V angažovaném filmu je však možné cokoli a oba prezidentští kandidáti mají dost ohebnou páteř na to, aby upravili své priority dle nepromyšleného plácání jednoho nerozhodného pitomce. Sledovat cestu sympatického opilce k nesympaticky uvědomělému voliči bylo celkem zábavné, čistota politického boje zavanula smutnou pravdou zabalenou v upřímně směšných gestech vyvolených, ale uvědomování si občanských práv trvalo dost dlouho na to, abych z hodnotícího konta vybral víc jak tři hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímeček, který kormidluje Kevin Costner s pomocí Madeline Carroll. Film nám odpovídá na otázku co si má člověk počít, když se nenadále na jeho bedra navalí tuna zodpovědnosti. Bud Johson si se svou nečekaně důležitou úlohou ze začátku moc hlavu nedělá, s přibývajícím časem ovšem zjišťuje že to nebude mít vůbec tak lehké jak si původně myslel. Návrat Kevina Costnera do první ligy se sice nekoná, ale film rozhodně dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, který mohl být sžíravou satirou (což se projevuje ve videoklipech kandidátů), politickým dramatem (samotná premisa s jediným rozhodujícím hlasem) nebo rodinným dramatem (předčasně vyzrálá dcerka a ocko hozeni do víru událostí) ... Není to ani jedno, ale chce to být vším a mě z toho jen rozbolela hlava a břicho... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Teda, ta malá holka je ale pěkně chytrá rošťanda:) Casting k tomuto filmu pro roli Molly zněl zřejmě takto: Hledáme asi dvanáctiletou uchazečku pro roli dívky, mezi jejíž hlavní prvky bude patřit pokročilá znalost a orientace v politice, schopnost řídit auto a diplomatické vyjadřování. Nutná schopnost starat se o zanedbanou a věčně se opíjející osobu, která bude Vaším otcem. Poznámka na konec: Vaším svěřencem do péče bude Kevin Costner. Neváhejte a dostavte se, může to být pro Vás Správná volba:) Aneb jak nějaká Madeline Carroll dala ukázkově a zcela troufale na frak panu Costnerovi. Příjemná komedie s neotřelým námětem a velmi příjemně snesitelným malým množstvím amerického patosu. Ve vedlejší roli mě potěšil Stanley Tucci. Scéna, kdy Kevin s někým hovoří a v záběru za ním člen ochranky amerického prezidenta vytírá podlahu, je okouzlující:) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Agitačka na americký volby, který mě jsou teda docela úplně u záhnědu. Jo, našlo se pár vtipnejch situací, zejména ve spojení s alkoholem (u Costnera, ne u mě... i když u mě by to asi bylo lepší...), ale nadaci na památku tohohle filmu kvůli tomu zakládat nebudu. Spíš mu půjdu pěkně na pohřeb, hodím mu do hrobečku lopatu hlíny a věnec s nápisem "Asi zapomeneme" a nenápadně se ztratím v davu bláznů, co na to taky koukali... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama