Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Joe Wright upsal duši hollywoodskému ďáblu, který jeho talent vycítil přes celý oceán, a výsledkem je tuctově odvyprávěná historka o jednom netuctovém přátelství, jehož potenciál (resp. skutečný předobraz) sliboval mnohem více. Problém leží už na papíře, ze kterého klišé a kalkul trčí z každého písmenka a dílo zkázy dokonává Wrightova poetická režie, která v případě jednoho geniálního bezdomovce střílí absolutně naprázdno. Láska k hudbě a bližnímu v nouzi nikde, jen hlad po cenách a tklivých ovacích dojímavého publika. Sorry, ale nebýt koncertu ústřední herecké dvojice, zahrál bych filmu ještě o tón níž. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Wright je dobrej režisér, což ukázal u Pokání, ale tentokrát to trochu přehnal, až zas tak geniální neni, aby dokázal z celkem nezáživnýho příběhu o bývalým talentu váženhý hudby, kterej teď žije na ulici, udělat něco víc než jen průměrný drama s několika zajímavýma a silnějšíma scénama. Jediný jeho štěstí je, že měl k ruce skvělýho Jamieho Foxxe a znovuzrozenýho Roberta Downeyho, který mi nedovolí jít pod 4*, ale jinak bych neváhal ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Po režisérovi vynikajících děl jako je Pokání a Pýcha a předsudek Joeu Wrightovi jsem čekal další vynikající snímek, jelikož se trailer vyvedl. Ovšem na mě čekalo jen zklamání. První půl hodina byla povedená, ale potom na mě čekal jen nezáživný příběh o schizofrenickém bezdomovci/muzikantovi.. - "Joe Wright (jak už napsal Isherwood) se upsal hollywoodskému ďáblu, který jeho talent vycítil přes celý oceán." ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Sú snímky ktoré by sa nemali hodnotiť. O tom som presvedčená. Preto Sólistu hodnotím. :DDD DD Obsadenie, hudba, kamera, výkony a .... RÉŽIA.... jednoducho spektakulárne (!). Háčik tvorí príbeh, s ktorým som už stotožnená menej , je to tak a nepotrebujem to dokonca ani s Vami rozoberať. :-/ Každopádne, netvárte sa že ma toľko nepoznáte, dobre: dať Džoíkovi *** a odpadli by mi všetky končatiny :D .... "KTO o tom pochybuje?" pýtam sa?? Vy? Začnite sa doríma učiť !! !! :´) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to sice taková síla, jako bylo Pokání, není, ale rozhodně se nejedná o špatný film. Wrightův rukopis je zde naprosto viditelný, dokonce je zde i pokus o podobnou scénu, jako jeho mistrovská scéna v Pokání, tady to už však tak úplně nefungovalo. Joe se zde nemohl opřít o tak silný příběh, jedná se o klasický životopisný film o jednom hudebníkovi, který už jsme ale viděli mnohokrát. Jamie Foxx zde navíc hraje velice podobnou roli, kterou už si jednou zahrál. Joe, i kdyby chtěl sebevíc z tohoto filmu vytvořit, tak zkrátka mu to ten příběh nedovolí. Film je tak na jedno zhlédnutí a pak už si na něho ani nevzpomenete. Škoda. Rozhodně ale nemíním jít s hodnocením dolů, protože film obsahuje pár moc pěkným momentů. Možná zatím nejslabší Joeův film, ale nic to nemění na tom, že ho stále považuji za jednoho z nejtalentovanějších režisérů současnosti, má velká naděje do budoucna. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme je Steve Lopez (Robert Downey Jr.) zobrazovaný ako rozvedený. V skutočnosti je šťastne ženatý a samotnému Stevovi to bolo vraj divné o sobe počuť ako rozvedenej osobe. (Skleni)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama