Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hlavní dvojka vyhulenců v podání Setha Roegena a Jamese Franca je prostě naprosto vynikající, jejich neustále omámení a tím pádem paranoiní, zbrklí a nechápaví kámarádi jsou kouzelní pitomci. Velmi dobré jsou i akční scény, kterých je překvapivě hodně a dávají téhle komedii zběsilé tempo, takže to množství hluchých míst vám ani nepřijde. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem to viděl s dabingem. Myslím, že tady jsem měl jít určitě do originálu. No ale jinak docela dobrý. Není to sice extra suprový film, ale příběh byl docela nepředvídatelný a to se cení. Celkově však Travička zelená (krásný název :-D) ničím nevyčnívá a pravděpodobně zapadne mezi průměrné huličské akční komedie. Pobaví, ale nenadchne = 60% ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě příjemná a oddychová podívaná na dlouhý zimní večer, ale upřímně jsem čekal trochu více humoru. Ne, že by Pineapple Express nebyl vybaven notnou dávkou vtipných hlášek a scén, film se ale zmítá jen lehce nad průměrem a to mám i přes neaktivní užívání, kladný vztah k THC. Zápletku ani není třeba více rozvádět, stačí pouze zmínit, že Dale Denton (Seth Rogen), který je svědkem vraždy, se snaží spolu s kamarádem - Saul Silver (James Franco) utéct před vyhlazovači, které na (ne)známého svědka poslal drogový dealer, jemuž měl doručit předvolání k soudu. Většinu času jsou "high" a tak u nich zavládá buď paranoia, panika nebo hysterie, ale zároveň se snaží zjistit, kdo jim jde po krku a k tomu si ještě připočtěte asijský drogový gang. Celý film se tedy odehrává v duchu jednoho dlouhého útěku před nájemnými zabijáky, až se dostane do fáze menší výměny názorů střelných zbraní mezi všemi zúčastněnými. Připomíná mi to lehce Harolda a Kumara, ale zde se ovšem hraje na trochu vážnější notu, ta je ale až zbytečně dlouhá, působí utahaně a snímek tak nakonec ztrácí na kvalitě. (5/10) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou slátaninu o přitroublých huličích a ono to byla docela sranda, hlavně ten konec byl parádní, ten mě začal bavit. Stejně se film mohl ještě víc zkrátit, aby děj víc odsýpal i toho mluveního tam mohlo být míň. Mě tady hlavně vadilo to, že ten kdo mluvil ještě nedořekl větu a další do toho začal mluvit a jak je ten náš blbej dabing, tak to moc splývalo do sebe. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Keď budeš žiť ako hajzel, v ďalšom živote z teba budú análne korálky." "Možno chcem byť análnymi korálkami. Záleží na tom, kto ich bude vlastniť." "Ja." Neuveriteľný film. Asi ako keby Zahulíme, uvidíme napísal Shane Black a zrežíroval ho Tony Scott. Výborne napísané postavy (úplne všetky, vrátane babičky), maximálne si užívajúci herci, nahláškované dialógy a výdatné porcie prekvapivo dobre natočenej a krvavej akcie. Jedinou výhradou je prestrelená stopáž a občas sa situácie "tak mimo a tak absurdne naťahované, až sú vtipné" naťahujú tak dlho, že zase vtipné prestanú byť. Inak ale pecka, kompaktnejšie a takmer vtipnejšie ako Tropická búrka. A to som v živote nevyfajčil ani jediný joint. Nepochopím, ako môže mať nudný výplach Superbad tu na čsfd vyššie hodnotenie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu je scéna, ve které ústřední dvojice kouří cross joint. Ten pro film "uválel" sám Seth Rogen. (IZFNP)
  • Pro natáčení tvůrci požadovali rozpočet 50 milionů dolarů. Studio ale poskytlo pouze 25 milionů, jelikož se obávalo, aby film o drogových dealerech finančně nepropadl. (hippyman)
  • Ve scéně, kdy Saul (James Franco) utíká v lese a narazí do stromu, si James Franco způsobil zranění, které si vyžádalo tři stehy. (Dr Lizal)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno