Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velice vydařený, roztomilý a poměrně netradiční animák. Za animaci a vtípky si zaslouží to nejvyšší hodnocení. Ovšem děj by musel být nápaditější a hlavně ne tak předvídatelný, aby si tento animák zasloužil plný počet. Takže když to shrnu, je to určitě nadprůměrná animovaná podívaná o dracích a Vikinzích, ale k dokonalosti jí chybí lepší příběh. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle je Blp. Máme rádi lov, rybolov. Jediným problémem jsou škůdci. Většinu míst trápí myši nebo komáři nás trápí..... Jestli vaše děti mají rádi Pokémony – není co řešit! Slova POUŠTĚT DRAKA dostávají jinej význam! Napětí, radost, neštěstí ...u Thorových vousů – občas je to i dojemné! ZATRACENĚ DOBREJ ANIMÁK! ........ Tohle je Blp. Všechno co tady roste je houževnaté a nechutné. A lidé co tu vyrůstají, ještě víc. Jedinou světlo stránkou jsou domácí mazlíčci. Jinde mají poníky nebo papoušky. My máme ..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím jak vypadá vyflusanej drak. 2.) Ztrácí se nám levný ponožky. 3.) Ještě nejsem rozhodnutej, jestli z hospody vodit opici nebo draka. 4.) Hledám náhradu za plyšáka Pikachu. PŘÍBĚH ***** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * Víte, že? Film je natočen podle knížky anglické spisovatelky Cressidy Cowell? ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ryzí entertainment ve 3D balení. Za poslední dobu jeden z těch výrazně lepších animáků, co jsem viděl, který dokazuje, že Pixar již nemá tak neochvějné postavení v dané kategorii filmových děl, studio Dreamworks Stevena Spielberga se touhle povedenou pohádkovou fantasy snímkům Pixaru minimálně vyrovná. Škoda jen, že tvůrci animovaného světa Vikingů a jejich úhlavních dračích přátel/nepřátel rezignovali na funkci uměleckou a preferovali pouze rozměr zábavný, kdyby měl příběh ještě navíc nějakou hloubku a přesah, jak to u dobrých fantasy syžetů bývá zvykem, natočili by film nezapomenutelný a přelomový. Takhle je Jak vycvičit draka jen animákem zábavným a jedním z mnoha (dobrých)... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsme nečekal žádnou slávu, ale je vidět, že predsudky vždy neplatí. Už z názvu se dá vyčíst o co tam půjde a jak to asi tak skončí. To mi neznechutilo podívanou a nechal jsem tento fakt plavat. Přesto se našlo několik věcí, které jsem nečekal. Dostalo se mě vynikající zábavy a vůbec nemůžu říct, že by mě kterákoliv část příběhu nudila. Proto dávám plný počet. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi animovany film / Hudba _______ Pocas prvej stvrthodinke som ocakaval prijemny priemerny animak, ale vo chvili, ked sa chlapec spriatelil s drakom to proste nemalo chybu. Hudba Johna Powella bola prekrasna, letecke akrobaticke kusky v oblakoch a aj nad oblakmi, kde bolo vidiet prekrasnu polarnu ziaru v spojitosti s uzasnou hudbou sa da zrovnavat s kvalitami AVATARU (2009) a tym padom bol trojdimenzionalny zazitok vyuzity maximalne a na rozdiel od SUBOJA TITANOV sa totalne vyplatil. Uz si ani nepamätam, ktory animak sa mi naposledy tak pacil, ako tento klenot. __________ Gerard Butler - (Stoick) +++ Jay Baruchel - (Hiccup) +++ America Ferrera - (Astrid) +++ Jonah Hill - (Snotlout) +++ Kristen Wiig - (Ruffnut) +++ Craig Ferguson - (Gobber) +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v 3D kine 27.04.2010) +++ ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Film obsahuje celkem 1 630 záběrů, což je v historii filmů produkovaných studiem DreamWorks zatím nejvíce. (Geriel)
  • Když Škyťák s Bezzubkou po prvním letu odpočívají a přilétají k nim malí hladoví draci, je možné vidět animovanou verzi severoirské Giant´s Causeway (Obrova stezka). (AndreyCSFD)
  • Na začátku je při ukázce vesnička ošklivá, sešlá a kolem nejsou žádné lesy. Když se však hlavní hrdina vydá hledat draka, vidíme v okolí mnoho stromů a zeleně. (Jardaboss)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama