Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 1
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 049)

choze 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách horší než Batman vs Superman a už to nebyl žádný zázrak. Vděčný příběh o skládání týmu a přetahování se o tři škatule s jakýmsi galaktickým šaškem a jeho armádou vážkolidí (jako fakt?) nemůže být směšnější, není to tak snyderovsky vizuálně sexy, akce je průměrná, Affleck se zjevně nudí a vyretušovaný Cavill vypadá hodně divně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No nevím asi jsem už přesycený, ale tyhle drahé digitální bordely, které jsou všechny poslední dobou na stejno kopyto mě přestávají bavit. Docela mi vadí, že poslední dobou v každé komiksovce je záporák z vesmíru ( Zlatý kapitán amerika 2) a Batman vs Superman se držel docela na uzdě, dokud to na konci opět nevyvrcholilo v digitální madness, ze kterého bolí hlava. Wonder Woman, Superman a Aquaman jsou super, Cyborg s Flashem otravně nezajímaví a Batman toho příliš nepředvedl. Záporák je umělý a klasicky o ničem i s celou svojí armádou. Akce příliš záživná není ( mám raději bitky a přestřelky než lítání ve vzduchu) a humor se povedl jen zřídka. Nenudil jsem se, ale spokojený také nejsem. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela dle očekávání, tj. několik fajnových akčních sekvencí pohřbených pod vrstvami milionkrát ohraného příběhu, plochých charakterů a bezduchých keců. Flash je sice príma, ale k čemu mi vlastně tahle v závěru hořkosladká komediální pilulka je, když se do temně laděné storyline humor jinak vůbec nehodí? Každej další DC film zvedá procentuální hodnocení tomu předchozímu, no prostě úplně jiná pohádka než s Marvel Studios. Nejsmutnější na tom je, že to výborně funguje jako víkendový výplach mozku, ale už dávno ne jako blockbusterový event roku, na který se stojí fronty den před premiérou. Nuff said (mám ještě furt soucit a hodnotím ten výplach). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Copak DC studio neumí udělat pořádný superhrdinský film? V porovnání kupříkladu s Avengery nebo Batmanem podle Christophera Nolana je tohle naprostý odpad u kterého skoro lituju, že jsem našel ty 2 hoďky na koukání. Režie se vůbec neobtěžuje cokoli vysvětlit a museli zřejmě vystřihnout zásadní scény, protože tak 50% stopáže absolutně nedává smysl. Herci se pak občas teleportují z místa na místo a jednají nanejvýš pofiderně. Mimochodem, myslím, že Ben Affleck nemá na svoji roli a vypadá tlustě. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlnosti je ve většině směrů zklamáním. Snyderova vize se ohrála už někde v průběhu minulých dílů a tady tomu nasazuje korunu. Pošmurný vizuál - místy jsem měl až pocit, že někdo vydal rozkaz, aby se změnilo tónování - a celkově slabé efekty (Steppenwolf a scéna na louce Themysciry, Steppenwolf a krádež v Atlantis, scéna v tunelu, Supermanův návrat, celé finále, Steppenwolf...) bily do očí. Nechápu, co tímhle Snyder zamýšlel, protože servíruje v podstatě to, co jsme už viděli nesčetněkrát. Stejně tak můžeme mluvit o dříve zmiňovaném Steppenwolfovi. Záporáka s menším charismatem neměl snad ani Marvel, který disponuje třeba Whiplashem (nemluvě o tom, že je vzhledově podobný svým DCEU předchůdcům). Motivace tohoto "dobyvatele" tak v mnohém připomínaly nejvíce Helu. Jediným rozdílem bylo to, že Hela měla alespoň nějaké charisma a nevypadala jako topomapa Utahu. Příběh je tedy slabý a nekonzistentní. Scény jsou naskládané za sebe bez většího smyslu a místy se topí v patosu a klišé (WW na soše Spravedlnosti). Z toho vychází i problematická Supermanova resuscitace. Náznaky z BvS odešly asi někam do lesa, protože se na ně nebere vůbec žádný ohled. Všechno se vyřeší klasickým "udělátkem", které vrátí jako "zázrakem" hrdinovi život. Následný twist s Lois snad ani nemá cenu komentovat. U záporů ještě zmíním, že postavy jako Lois, Alfred, nebo Gordon jsou absolutně upozaděny. Na druhou stranu je nutno ocenit Flashe, který prostě funguje - a to jsem měl z Ezry strach. Má fajn hlášky, sympatického otce a působí nenuceně. Jeho sólovku bych si určitě nechal líbit. Aquaman také není zlý (ač se odklání od předlohy), ale zasloužil by mnohem více prostoru, který snad pod vedením Wanna nějak smysluplně dorazí příští rok. Cyborg nevyvolá žádné emoce, na WW se dobře kouká a Batman mě poprvé neoslovil. Navíc jsme dostali nesmyslné hledání vztahu Bruce a Diany, což bych si klidně odpustil. Hudební motiv je nevýrazný a hlavně ze začátku takřka trapný. Ve finále to není tak špatné jako Suicide Squad, ale v Justice League chybí hromada nevyužitých prvků, které mohly rozhodně pomoct. Hlavní důvod, proč nakonec dám 3 je ten, že chemie mezi týmem v podstatě funguje a film má několik momentů, ze kterých jdete do kolen (třeba vylidňování v Rusku - v podání Supermana a Flashe). Přihrajte mi s Detahstrokem i Hunnama jako Green Arrowa. Ta kamizolka s lukem by k němu nehorázně pasovala. Po Aquamanovi jdu na 2 hvězdičky. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Ve filmu původně měla být scéna, ve které Victor Stone (Ray Fisher) prodělá autonehodu a jeho otec jej pak pomocí Mother Box zachrání. (tyzmrde)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama